Asikainen: Klitschko ei konttaa – pelkääkö Thompson?

Nyrkkeilyn raskaassa sarjassa otellaan lauantaina WBA-, IBF- ja WBO-liittojen titteliottelu, kun Vladimir Klitschko ja Tony Thompson astuvat kehään Bernissä. Uransa 51. tyrmäystä hakeva ”Dr. Steelhammer” Klitschko on ehdoton suosikki, mutta vasenkätisellä Thompsonilla on yllätysmahdollisuus. Peliyhtiö Unibet näyttää ottelun suorana stream-palvelussaan. Ottelun Pekka Mäen kanssa selostava Amin Asikainen teki omat arvionsa tiistain pressitilaisuudesta.

Ottelijat pitivät tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa Thompson vaikutti varsin hiljaiselta ja rauhalliselta. Kovaa kuntoaan vakuutellut Klitshko puolestaan hoiti vastustajansa psyykkaamisen ja tivasi jenkkivastustajaltaan erityisesti tämän terveydentilasta. Vaivautuneen oloinen Thompson vastasi olevansa täydessä kunnossa. Omien sanojensa mukaan mies haluaa vain keskittyä otteluun eikä metelöidä turhia. Herrat ovat ehtineet myös treenaamaan julkisesti Bernin keskustassa väkijoukkojen edessä.

Amin Asikainen selostaa lauantain ottelun Unibetilla Pekka Mäen kanssa. Tuijotuksestaan tunnetun ”Idin” mukaan uhoaminen kertoo yleensä itsevarmuudesta ja hiljaa oleminen voi olla pelon merkki.

– Nyrkkeilyssä voidaan toki käyttää käänteistä psykologiaa, jolloin uhoamalla peitellään omaa pelkoa. Tässä tapauksessa kuitenkin uskon, että Thompson tietää oman paikkansa eikä sen takia lähde soittelemaan liikaa, Asikainen pohtii.

Hyvin puolustava, ulottuva Thompson ei ole kuitenkaan Klitschkolle helppo vastus. Huomionarvoinen tekijä on jenkin vasenkätisyys. Monien mielestä Thompsonin mahdollisuudet piilevät Klitschkon ”lasileuassa”.

– Nyrkkeilyssä voi tulla yllätyksiä, varsinkin kun Thompsonin kaltainen isokokoinen kaveri lyö. En kuitenkaan näe, että Thompsonilla olisi suurempia mahdollisuuksia. Lasileukapuheissa ei ole varsinaisesti perää, siitä on aikaa kun Klitschko on viimeksi kontannut, Asikainen toteaa.

Thompson haastoi Klitschkon edellisen kerran vuonna 2008. Silloin Klitschko tyrmäsi erinomaisesti sinnitelleen, omien sanojensa mukaan polvivammasta kärsineen jenkin 11. erässä.

Odotettu raskaansarjan titteliottelu otellaan lauantaina 7. heinäkuuta alkaen noin puoliltaöin. Unibet näyttää kamppailun ennakkotunnelmineen sekä muut Bernin illan ottelut livenä ilmaisen stream-palvelunsa kautta ainoana Suomessa. Katselu vaatii rekisteröitymisen ja sen, että pelitilillä on rahaa vähintään 1 sentti tai on lyönyt vetoa viimeisen 24 tunnin aikana. Lisätietoja osoitteesta www.unibet.com.

Vladimir Klitschko vs. Tony Thompson
Lauantai-iltana 7. heinäkuuta
Unibet TV
www.unibet.com

Illan fight card

MAIN EVENT: 12 Rounds Heavyweight World Championship
00.05
Vladimir Klitschko (57-3-0, 50 KOs) vs. Tony Thompson (36-4-0, 22 KOs)

8 Rounds Cruiserweight
22:55
Nuri Seferi (31-6-0, 19 KOs) vs. Giulian Ilie (18-5-2, 5 KOs)

4/6/8 Rounds Middleweight
22:25
Istvan Szili (15-0-0, 6 KOs) vs. Daniel Urbanski (21-9-3, 5 KOs)

6 Rounds Light Middleweight
21:50
Tony Harrison (7-0-0, 7 KOs) vs. Flavio Turelli (10-5-2, 1 KOs)                                        

10 Rounds Super Flyweight
20:30
Aniya Seki (19-2-2, 1 KOs) vs. Eva Marcu (7-4-0, 2 KOs)

4 Round Heavyweight Bout
Ergun Mersin (6-0-0, 5 KOs) vs. Ivo Andelic (6-1-1, 3 KOs)