Haapojan vastustaja vaihtuu

Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, 31, puolustaa alemman raskaan sarjan Euroopan Unionin mestaruustitteliään Seinäjoki Areenalla 15. syyskuuta. Haapojan titteliottelun haastaja vaihtuu.

Alun perin Haapojan piti kohdata Ranskassa asuva Zinedine Benmakhouf, mutta algerialaissyntyiseltä mieheltä ei lopulta löytynytkään Ranskan passia ja näin mies ei voi otella EU-tittelistä. European Boxing Union arvosti virheellisesti Benmakhoufia arvolistoillaan.

– Euroopan nyrkkeilyliitolle oli sattunut virhe, kun he listasivat Benmakhoufin arvolistoilleen ja nyt he ilmoittivat, ettei mies voikaan otella EU-tittelistä, P3 Boxingin promoottori Pekka Mäki harmittelee.

– Neuvottelut uuden haastajan kanssa ovat jo pitkällä. Mahdollisesti jo tällä viikolla pääsemme julkaisemaan, ketä vastaan Haapoja puolustaa titteliään Seinäjoella, Mäki jatkaa.

Ylihärmässä asuva Haapoja voitti EU-tittelinsä viime syyskuussa Helsingissä kukistamalla Faisal Ibnel Arramin ja puolusti titteliään tammikuussa menestyksellä Ian Timsiä vastaan. 21 ottelustaan 17 voittanut Haapoja on rankattu Euroopan listalla viidenneksi ja WBC-liiton maailmanlistalla sijalle 28.