Abril piti tittelinsä – Tatli osoitti olevansa maailmanluokan nyrkkeilijä

Tatli-Abril
Kuuban Richar Abril säilytti WBA-liiton kevyen sarjan maailmanmestaruustittelinsä enemmistö tuomariäänivoitolla Edis Tatlista Hartwall Areenalla yli 7000 suomalaisen edessä. Kaksi arvostelutuomaria sai Abrilin ottelussa voittajaksi ja yksi pisteensä tasan. Tuomaripisteet olivat 117-111, 116-112 ja 114-114.

Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti ”shakkitaisto”, jossa molemmat esittivät maailmanluokan taidokasta nyrkkeilyä. 12 erästä usea oli hyvin tasainen, eikä ottelu ollut varmastikaan arvostelutuomareille helppo.

Mestari Abril nyrkkeili taidokkaasti halliten etäisyyttä haastajaa paremmin ja iskien osumia takimmaisella suoralla. Helposti mestari ei Tatliin osunut ja mies saikin yltää parhaimpaansa kyetäkseen pitämään mestaruutensa. Ottelutauolta voitokkaasti palannut Abril nousee voitolla takaisin The Ring Magazinen maailmanlistalle ja todennäköisesti maailman viiden parhaimman kevytsarjalaisen joukkoon.

Edis Tatli osoitti kykenevänsä ottelemaan tasapäisesti todellista maailmanluokan nyrkkeilijää vastaan, eikä tappion pitäisi millään lailla laskea miehen arvostusta. Tatli on vasta 27-vuotias ja nyt hän on yhtä arvokasta kokemusta rikkaampi. Tästä Tatlin on hyvä ponnistaa kohta uutta MM-ottelua esimerkiksi Euroopan mestaruusottelun kautta.

ESIOTTELUT:

Arne Ernstsen (Norja) W6 George Kandelaki (Georgia)
Norjalainen vei joka erän ansaitusti nimiinsä, mutta Kandelaki ansaitsee kunniaa hyvästä taistelusta fyysisesti ylivoimaista vastustajaa vastaan.

Ahmed el Ghoulbzouri (Belgia) W6 Henri Kekäläinen
Kekäläinen ei kyennyt pitämään kovaa hyökännyttä ja päättäväistä belgialaista kaukana. Lähiottelussa el Ghoulbzouri oli Kekäläistä parempi ja vei kivikovan ottelun ansaitusti nimiinsä.

Eemeli Katajisto W6 Mustafa Chadlioui (Marokko/Espanja)
Varsin tasainen ottelu, jossa Katajisto oli kuitenkin jatkuvasti hieman espanjalaista osuvampi. Katajisto malttoi jäädä välillä puolietäisyydelle lyhyemmän vastustajansa kanssa ja oli siinäkin vastustajaansa parempi.

Niklas Räsänen W6 Giorgi Beroshvili (Georgia)
Pirteä nuorten miesten ottelu. Georgialainen taisteli hyvin, mutta Räsänen oli parempi esittäen hienoa nyrkkeilyä.

Juho Haapoja TKO 1 Attila Palko (Unkari)
Haapoja aiheutti odotetusti Unkarin miehelle tämän kymmenennen keskeytystappion. Voitto tuli hyvin vakuuttavasti heti avauserässä. Haapoja antoi iskujensa viuhua ja Palko jäi niiden alle.

Eva Wahlström W6 Halanna dos Santos (Brasilia)
Wahlström otteli varsin pirteästi, eikä hitaampi brasilialainen kyennyt kunnolla vastaamaan. Wahlström voitti ottelun jokaisen erän jokaisen minuutin, muttei onnistunut saamaan vastustajaansa todella pahaan pulaan. Kelpo esitys Euroopan mestarilta.

Juho Tolppola W8 Emanuele de Prophetis (Italia)
Tolppola vei varsin rikkonaisen ottelun selvästi nimiinsä. Italialainen yritti parhaansa, mutta Tolppolan taito, maltti ja fyysisyys olivat hänelle liikaa. Tolppola otteli varsin hyvin, mutta oli myös hieman tehoton. Hän ei saanut heikompaa de Prophetisia vakaviin ongelmiin ottelun aikana.