Alangon ja Laitisen vastustajat tiedossa

MikkoAlankoBF

Ammattinyrkkeilijä Mikko Alanko, 24, kohtaa Olavinlinnassa 17. elokuuta pidettävässä Boxing Nightissa uransa ylivoimaisesti haastavimman vastustajan. Alanko kohtaa ylemmän välisarjan (69,9 kg) nelieräisessä ottelussa amatöörinä Bulgarian maajoukkuemiehiin kuuluneen Valentin Stoychevin, 29.

Kymmenen vuotta sitten suositussa Haaveiden Kehä -elokuvassa nuorta nyrkkeilijäpoikaa Kustia näytellyt Alanko aloitti ammattinyrkkeilyuransa viime vuonna ja on voittanut molemmat käymänsä ottelut pisteillä. Stoychevin ammattilaislistalta löytyy viisi voittoa, kaksi ratkaisematonta ja 13 tappiota.

– Heikkonumeroisesta listastaan huolimatta  bulgaari on taitava nyrkkeilijä. Amatöörinä hän oli Bulgarian mestari ja maajoukkuemies. Ammattilaisenakin hän on iskenyt vieraskehissä voiton ja ratkaisemattoman, Alangon valmentaja-manageri Pekka Mäki kertoo.

– Mikon aiemmat vastustajat ovat keskittyneet vain rikkomiseen. Nyt Mikolla on ensi kertaa kokenut ja taitava vastustaja, joka varmasti yrittää voittaa, Mäki jatkaa.

Laitinen kohtaa mysteerimiehen

Kuopiolainen välisarjan (66,7 kg) mies Matias Laitinen, 22, on jännän paikan edessä astuessaan kehään Savonlinnassa. Nuorukainen kohtaa neljännessä paidattomassa taistossaan todellisen mysteerimiehen Janneh Harunan, 28, Nigeriasta.

Haruna toivoo saavansa Suomessa ammattilaisuransa voitokkaasti käyntiin.

– Tulin nyrkkeilyn perässä Suomeen ja olen harjoitellut viime kuukaudet Ringside Gymillä Helsingissä P3 Boxingin nyrkkeilijöiden kanssa. Ottelin amatöörinä noin 70 ottelua ja nyt haluan ansaita elantoni ammattilaisena, nigerialainen kertoo.

– Olen nähnyt Matias Laitisen ottelevan. Hän on voittanut kaikki ottelunsa ja on hyvä nyrkkeilijä. Uskon kuitenkin, että minulla on hyvät mahdollisuudet yllättää hänet nopeudellani.

”Prince” Edis Tatli kohtaa Savonlinnan nyrkkeilyillassa Hollannin Innocent Anyanwun, Eemeli Katajiston vastustaja on Belgian Antonio Manuel ja debytantti Niklas Räsänen kohtaa Bulgarian Tzvetozar Ilievin. Niko Jokinen kohtaa 22 ottelussaan 20 voittoa iskeneen Liettuan Virgilijus Stapulionisin ja Jussi Koivulan vastustaja on Puolan Lukasz Janik, joka on hävinnyt kymmenestä ottelustaan vain yhden.

Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.