Amin Asikainen: ”Voitan ennen täyttä aikaa”

Nyrkkeilylegenda Amin Asikainen kohtaa uransa päätösottelussa kroatialaisen Ivan Jukicin. Vasurivastustaja tuo viimeiseen otteluun oman haasteensa, mutta Asikainen uskoo voittoon ennen täyttä aikaa. Amin Asikainen ottelee 22.4.2016 Vesileppis Areenalla Leppävirralla.

Amin Asikaisen valmistautuminen uransa paluuotteluun on sujunut hyvin ja mies odottaa pääsyä kehään. Viimeiseen otteluun asettuu vastaan kroatialainen Ivan Jukic.

– Lähden ihan rauhallisesti otteluun. Vastassa on kroatialainen Ivan Jukic, joka on vasuri, joten pitää ottaa vähän erilaisella taktiikalla. Jukic on hyvä suojaamaan itseään, eli pitää välttää väsyttämästä itseään. Katson tilannetta ja haen paikkaa kovalle iskulle. Olen luvannut lopettaa ottelun toisessa erässä, kertoo Asikainen ottelutaktiikastaan.

– Valmentautuminen tähän matsiin on vaatinut luovimista aikataulujen kanssa, mutta olen aina nauttinut kovasta treenaamisesta. Toki ikä tuo sen, että treenien jälkeen väsyttää enemmän kuin ennen. Jos ehtisin, nukkuisin aamuisin paljon pidempään. Ehkä ikä karsii nopeutta ja pidentää palautumisaikaa, mutta sydän on yhtä vahvasti mukana kuin ennen, toteaa Amin Asikainen.

Valmentaja ja nyrkkeilymanageri Pekka Mäki muistuttaa, että paluuottelut eivät ole koskaan helppoja. Vaikka nyrkkeilijä olisikin fyysiesti hyväkuntoisia, kuten esimerkiksi Asikainen, voivat henkiset kynnykset kasvaa korkeiksi.

– Paluuottelu vaatii aina nyrkkeilijältä hyvän fyysisen kunnon lisäksi kovaa henkistä kanttia. Pitää kyetä itsekriittisesti tutkiskelemaan omia vahvuuksia ja kyetä hallitsemaan mahdolliset vanhat möröt.  Paluluottelu ei ole koskaan läpihuutojuttu. Minulla on kuitenkin vahva usko Aminin tekemisiin ja vahva usko, että käsi tulee nousemaan matsin loputtua voiton merkiksi. Kysymys lähinnä kuuluukin, miten voitto tulee, toteaa Pekka Mäki.

Vesileppis Boxing Night otellaan perjantaina 22.4.2016 Vesileppis Areenalla Leppävirralla. Illan muita ottelijoita ovat Olavi Hagert, Tuomo Eronen, Niklas Hyvärinen, Nawzad Othman ja Dimitri Faltin.

TIEDOTE, Ringside Gym, @RingsideG