Ammattinyrkkeilyä maailmalta, vko 33

Danny Garcian ote kevyestä välisarjasta pitää

Menneenä viikonloppuna kevyen välisarjan kärkeen lukeutuvat Danny Garcia (29-0, 17 KOs) ja Lamon Peterson kävivät lämmittelemässä rystysiään odottaessaan syksyn kovempia koitoksia. Maailmanmestari Garcia kohtasi kevyessä sarjassa uransa tehneen pistenyrkkeilijä Rod Salkan (19-4, 3) kymmeneräisessä tittelittömässä ottelussa. Tasoero mestarin ja Pittsburghin miehen välillä oli odotetun suuri, ja Garcia päätti koitoksen brutaaliin tyrmäykseen toisessa erässä.

IBF-liiton tittelinhaltija ja Garcian tulevaksi vastustajaksi povattu Peterson suoriutui niin ikään helposti iltapuhteestaan. Peterson (33-2-1, 16) paukutti kymmenennen erän voiton teknisellä tyrmäyksellä Edgar Santanasta (29-5, 20). Kamppailu oli viihdyttävää lähietäisyyden taistelua, mutta työteliäämpi, taitavampi ja vahvempi Peterson osoittautui miehistä niin paljon paremmaksi, että kilpailujen lääkäri puuttui tapahtumien kulkuun ehdottaen kehätuomarille keskeytystä.

Garcian ja Petersonin välinen otatus olisi looginen vaihtoehto molemmille nyrkkeilijöille ja jälleen yksi kiinnostava koitos tasaisen ja mielenkiintoisen painoluokan huipulla. Sarjan kärkipäätä edustavat näiden lisäksi myös Argentiinan Lucas Matthysse, voittamaton, viikko sitten otellut lupaus Jessie Vargas sekä yllätystappionsa jälkeen pikaiseen nousuun varmasti tähtäävä Venäjän Ruslan Provodnikov.

Viikonlopun kolmantena poimintana ukrainalainen raskaansarjan lupaus, Vjatseslav Glazkov oli yllättävissä vaikeuksissa kokeneen mutta lupauksesta jo ajat sitten kehien kiertolaiseksi muuttuneet Derric Rossyn kanssa. Glazkov ehti jo säväyttää maaliskuussa kukistamalla Puolan Tomasz Adamekin selvästi pistein, mutta Rossya vastaan hän tarvitsi onnea saadessaan puolelleen kaksi pistetuomaria. 34-vuotias Rossy on hävinnyt urallaan viidesti ennen täysiä eriä, joten Glazkovin odotettiin suoriutuvan hänestä ilman vaikeuksia.

Tulevan viikonlopun kansainvälisesti mielenkiintoisin ottelu käydään Kalifornian auringossa välisarjassa, jossa IBF-liiton tittelistä iskevät yhteen voittamattomat Shawn Porter ja Kell Brook. Tästä kamppailusta on tulossa myös oma ennakkoartikkeli tälle sivustolle.

Samassa illassa käydään kaksi muutakin titteliottelua, kun Omar Figueroa ja Daniel Estrada hanskaavat kevyessä sarjassa, ja Sakio Bika ja Anthony Dirrel ottavat uusinnan ratkaisemattomaan päättyneestä ylemmän keskisarjan WBC-vyöstä. Niin ikään illassa nyrkkeilevät myös esimerkiksi raskaansarjan tyrmääjäsensaatio Deontay Wilder sekä briteissä kovia odotuksia nostattava ylemmän keskisarjan Callum Smith.

Hernandez (vas.) saa kokea lauantaina Arslanin rynnistyksen

Sauerland-talli avaa syyskautensa Erfurtissa, ja tämän illan pääottelussa alemman raskaansarjan mestarismies Yoan Pablo Hernandez kohtaa saksalaisveteraanin, Marco Huckia aiemmin lujilla pitäneen Firat Arslanin. Aggressiivinen Arslan on iältään jo 43-vuotias ja kärsi tammikuussa tyrmäystappion Marco Huckille, mutta sairaslomalta kehään palaavan Hernandezin kunto on pieni kysymysmerkki ottelun alla. Kevyen keskisarjan entinen amatöörien maailmanmestari, Suomessakin nyrkkeillyt Jack Culcay yrittää vuorostaan potkia ammattilaisuraansa vauhtia haastamalla Espanjan Isaac Realin. painoluokan Euroopan mestaruudesta.

Näkemistä riittää myös Suomessa, kun viime vuoden tapaan P3-talli vie esiintymislavansa Olavinlinnaan. Heillä on kattauksessaan muhkea seitsemän ottelun ilta. Päänumerona Eva Wahlström puolustaa ylemmän höyhensarjan EM-vyötään Belgian Djemilla Gontarukia vastaan. Muista Suomen kärkinimistä kehään nousevat uudessa painoluokassaan Juho Haapoja, Jussi Koivula sekä tappiottomat Jarkko Putkonen, Niklas Räsänen ja vuosi sitten edukseen esiintynyt Matias Laitinen.