Boxing Night Olavinlinna -tapahtumaa ei järjestetä tänä vuonna

Elokuuksi Savonlinnaan suunniteltu Boxing Night Olavinlinna -tapahtuma perutaan tältä vuodelta koronapandemian vuoksi. Pitkän harkinnan jälkeen on käynyt selväksi, ettei tapahtumaa ole erikoisolosuhteiden takia mahdollista järjestää tyydyttävällä tavalla.

Suomi alkaa pikkuhiljaa avautua koronapandemian hellittäessä, mutta Olavinlinnan ammattinyrkkeilyillan näkökulmasta avautuminen tapahtuu liian myöhään. Tapahtumassa nähdään urheilijoita sekä heidän avustajiaan useista eri maista, joissa kaikissa koronaepidemia on eri vaiheessa, ja karanteenisuositukset tekisivät Suomen-vierailuista vaikeita järjestää. Myös yleisötapahtumien muuttuvat rajoitukset aiheuttavat liian suuria epävarmuustekijöitä.

“Olavinlinnassa oli lisäksi tarkoitus nähdä Edis Tatlin EM-ottelu, mutta Tatli loukkasi olkapäänsä eikä kykene vielä elokuussa nyrkkeilemään. Kun kaikki nämä tekijät laskee yhteen, on pakko todeta, ettei tapahtumaa voi tällä kertaa viedä järkevästi loppuun”, tapahtumajärjestäjä Pasi Pekkonen sanoo.

Olavinlinnan nyrkkeilytapahtumien perinne jatkuu kuitenkin ensi vuonna. Kaikkiaan Boxing Night Olavinlinna on järjestetty jo seitsemän kertaa.

Edis Tatlin mestaruusottelun lisäksi Olavinlinnassa oli tarkoitus nähdä 8.8. muun muassa Juho “Härmän häjy” Haapojan paluu. On mahdollista, että molemmat nyrkkeilijät nähdään kehässä vielä tämän vuoden aikana.

“Meillä on ollut suunnitelmia toisen tapahtuman järjestämisestä loppuvuodelle. Sekä järjestäjiä että urheilijoita harmittaa kovasti Olavinlinnan illan peruuntuminen, ja katsomme paraikaa, mitä voisimme saada aikaiseksi. Siitä saattaa kehkeytyä aika kookas ilta, sillä moni suomalainen nyrkkeilijä odottaa mahdollisuutta palata kehään”, Pekkonen sanoo.

Edis Tatli toipuu olkapääleikkauksesta – EM-ottelu nähdään luultavasti loppuvuodesta

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli joutui hiljattain olkapääleikkaukseen, jonka vuoksi suunniteltu EM-ottelu siirtyy loppuvuoteen. Ottelulle ei ole sovittu vielä tarkkaa päivämäärää, mutta todennäköinen ajankohta sijoittuu marraskuun tietämille.

Tatli loukkasi harjoituksissa oikean olkapäänsä. Sitkeäksi osoittautunut vamma leikattiin Bulevardin klinikalla Helsingissä. Leikkauksen suorittivat Tatlin kanssa aiemminkin työskennelleet kirurgit Carl ja Christer Lybäck.

Leikkauksessa korjattiin rustorenkaan yläosan sekä hauisjänteen repeämä sekä solisluun vaurioitunut nivel. Kirurgien mukaan leikkaus onnistui hyvin.

Tatli on nimetty kevyen sarjan Euroopan mestarin Gianluca Ceglian (15–3–1, 3 tyrmäystä) haastajaksi. Tatlin ja Ceglian kohtaamista suunniteltiin alun perin kevätkaudelle, mutta koronaviruspandemia pakotti muuttamaan suunnitelmia. Ottelua harkittiin myös perinteikkään Boxing Night Olavinlinna -tapahtuman yhteyteen elokuulle, mutta loukkaantuminen estää tämän.

”Nykyisessä maailmantilanteessa täytyy kaikki suunnitelmat tehdä pienellä varauksella, kun yleisötapahtumien järjestämiseen voi liittyä rajoitteita. Haluamme kuitenkin saada Ediksen kehään vielä tämän vuoden aikana”, Tatlin manageri Pekka Mäki sanoo ja jatkaa:

”Tatlin lisäksi Suomessa asuva Jose Antonio Sanchez Romero on kiinni ylemmän kääpiösarjan EU-mestaruusottelussa, ja Sanna Turunen valmistautuu puolestaan ylemmän keskisarjan EM-matsiin. Niinpä loppuvuodesta voidaan nähdä ilta, jossa isketään jopa kolme Euroopan huipputason ammattinyrkkeilyottelua.”

Edis Tatlin ottelulista käsittää 32 voittoa ja kolme tappiota. Viimeksi hänet nähtiin kehätöissä viime vuoden elokuussa Olavinlinnassa, jolloin Tatli kukisti nicaragualaisen Berman Sanchezin kaikin tuomariäänin

TIEDOTE