Boxing Night Olavinlinnan kattaus vahvistuu: myös Robert Helenius iskee Savonlinnassa!

11. elokuuta järjestettävä Boxing Night Olavinlinna -nyrkkeilytapahtuma sai kirjaimellisesti raskaan sarjan vahvistuksen, kun Robert “The Nordic Nightmare” Helenius (26–2) on lisätty illan ohjelmaan. Helenius kohtaa Savonlinnassa uudelleen Juri Byhautsun (10–16–3), jota vastaan suomalainen otteli jo kertaalleen maaliskuussa Virossa.

Uusinta on Heleniukselle tärkeä näytön paikka. Edellisellä kerralla Ahvenanmaan jättiläinen aloitti Byhautsu-ottelun pirteästi, mutta alkuerissä murtunut oikea käsi pilasi illan. Kamppailusta kehkeytyi selviytymistaistelu, jossa yhdellä kädellä nyrkkeillyt Helenius keskittyi pitämään sisukkaasti hyökänneen valkovenäläisen loitolla.

Helenius voitti ottelun lopulta hajaäänituomiolla. Lopputulos keräsi myös kritiikkiä, joten nyt maailman huipulle tähtäävän Heleniuksen on näytettävä kerta kaikkiaan, että hän on valmis suurempiin kehiin.

“On hieno fiilis päästä ottelemaan taas. Sen verran harmittaa se edellinen matsi, että on pakko ottaa uusinta. Viimeksi nyrkkeilemisestä meni kaikki ilo, kun tuntui kuin joku olisi iskenyt vasaralla käteen aina, kun löin oikealla”, Helenius kertoo.

“Käteni on parantunut hyvin. Se on kestänyt ongelmitta kaikki säkkitreenit ja sellaiset.”

Helenius kehuu vastustajaansa kestäväksi ja yritteliääksi nyrkkeilijäksi, mutta ei anna tälle uusinnassa mitään mahdollisuuksia.

“Byhautsu on ihan ok kaveri, vaikka ei sillä ole tyrmäysvoimaa. Sanotaanko näin, ettei se ole mikään helppo vastustaja, mutta olen kohdannut paljon vaarallisempiakin”, Helenius kertoo ja jatkaa:

“Elokuussa korjaan selvän ja kovan voiton. Byhautsu on kovapäinen kaveri ja olisi hyvä saada vähän eriä alle, joten en lähde spekuloimaan, tuleeko tyrmäystä tai missä erässä. Mutta selvä voitto tulee.”

Boxing Night Olavinlinnan pääottelussa Edis Tatli puolustaa kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan vaarallista ranskalaista Marvin Petit’tä vastaan. Ottelu on Tatlille tuikitärkeä mahdollisuus lunastaa itselleen kauan tavoiteltu paikka MM-haastajana.

Ammattilaisottelujen lisäksi tapahtumassa nähdään neljä olympiatyylin kamppailua, kun keskisarjan Ilari Kujala, raskaan sarjan Krenar Aliu, välisarjan Muhammad Abdiralsoon ja kevyen sarjan Arslan Khataev saavat vastaansa nyrkkeilijöitä painoluokkiensa kansainvälisestä kärjestä. Suomalaisten vastustajat sekä illan muut ammattilaisottelut julkistetaan lähiviikkoina.

Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteessä. Tapahtuman voi katsoa myös ISTV-verkkopalvelun välityksellä.