Dmitri Tretjak hakee voittoa Euroopan kisojen nyrkkeilykehässä

Dmitri Tretjak, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny

Kotkalaisnyrkkeilijä Dmitri Tretjak nousee ensimmäisenä suomalaisnyrkkeilijänä kehään Euroopan kisoissa Azerbaidžanin pääkaupungissa Bakussa. Tretjak kohtaa keskiviikkona kello 12.30 alkavassa ottelutilaisuudessa Tshekin Vit Kralin 75-kiloisten ensimmäisellä kierroksella.

Dmitri Tretjak, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Dmitri Tretjak, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny

Kaikki Euroopan kisojen nyrkkeilyottelut pitäisi olla nähtävissä Baku2015.Com -sivustolla!

Dmitri Tretjak, 23, on tänä vuonna menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa hyvin. Hän sijoittui hopealle Belgrade Winner-turnauksessa Serbiassa ja nappasi pronssia Istvan Bocskai-turnauksessa Unkarissa ja GeeBee-turnauksessa Helsingissä.

Vit Kral on moninkertainen Tshekin mestari niin junioreissa kuin miehissäkin. 23-vuotias Kral on edustanut maataan myös maataan nuorten MM- ja EM-kilpailuissa saavuttamatta niissä kuitenkaan mitalisijoja.

– Katson Dmitrillä olevan hyvät voitonmahdollisuudet. Dmitri on mielestäni vastustajaansa nopeampi ja kovaiskuisempikin. Lähdemme hyvillä mielin hakemaan voittoa, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

Jos Tretjak voittaa avausottelunsa, niin kohtaa hän toisella kierroksella sunnuntaina Slovenian Aljaz Venkon.

Muista suomalaisnyrkkeilijöistä Matti Koota aloittaa kisaurakkansa perjantaina, Marjut Lausti lauantaina ja Mira Potkonen sunnuntaina.

Katso lisätiedot muista suomalaisten otteluista Nyrkkeilyliiton nettisivuilta!