Edis Tatli ennustaa tyrmäävänsä Fanan

Tatli ja Fana
Tatli ja Fana

”Prince” Edis Tatli ja kaksinkertainen maailmanmestari Mzonke Zana tapasivat ensimmäistä kertaa maanantaina pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Tulevana lauantaina Tatli puolustaa WBA-liiton Inter-Continental mestaruusvyötään Fanaa vastaan Barona Areenalla Espoossa.

Kaikki 21 ammattinyrkkeilyotteluaan voittanut Tatli ennusti itsevarmasti tyrmäävänsä eteläafrikkalaisen.

– Aion pehmittää Fanaa alkuerissä ja sitten tulee paikka tyrmäyslyönnille. Pystyn tyrmäämään hänet, Tatli uskoo.

Huikeat meriitit pitkällä urallaan iskenyt Fana ei hätkähtänyt Tatlin ennustuksesta.

– Tuollaisen ennustuksen antaminen on helppoa, mutta sen toteuttaminen on vaikeampaa, Fana kuittaa.

– Maailmanmestaruuden voittaminen on mahtava tunne. Olen kokenut sen kahdesti ja haluan kokea sen vielä tulevaisuudessa. 7. joulukuuta suomalaiset ja maailma näkevät kuinka hyvä nyrkkeilijä Mzonke Fana on.

Sama tähtäin

MM-tittelinsä vuonna 2011 ilman ottelua menettäneen Fanan managerin Savva Savvasin mukaan Tatlin kohtaaminen on juuri sellainen ottelu mitä Fana tässä vaiheessa uraansa tarvitsee.

– Olisimme voineet puolustaa WBA-liiton Afrikan titteliämme Etelä-Afrikassa, mutta Fana tarvitsee tällaisen näkyvän kansainvälisen ottelun päästäkseen jälleen MM-kehään. Tämä on meille rappunen MM-otteluun, Savvas sanoo.

– Vaadimme päästä tänne jo näin hyvissä ajoin ennen ottelua, koska tulimme voittamaan. En halunnut että Mzonke olisi ottelun alkaessa väsynyt matkasta. Tämä on Mzonken tärkein ottelu.

Tatli käyttäytyi lehdistötilaisuudessa itsevarmasti, mutta vastustajaansa kunnioittaen.

– Olen tyytyväinen päästessäni näyttämään kynteni huippunyrkkeilijää vastaan. Fana on elävä legenda ja totta kai kunnioitan häntä.

– Fanan kukistaminen vie minut lähemmäksi lopullista tavoitettani. Uskon voittavani maailmanmestaruuden jo ensi vuonna.

Young Lions Boxingin Nightissa nähdään myös muun muassa Euroopan mestari Eva Wahlströmin ja potkunyrkkeilyn maailmanmestarin Anna Sikoran kohtaaminen. Yhteensä tapahtumassa käydään kuusi ottelua.

Liput tapahtumaan myy Lippupalvelu.Fi.