Edis Tatli haastaa Felix Loran 9. maaliskuuta

Barona Areenalla Espoossa isketään 9. maaliskuuta kovatasoinen ammattinyrkkeilyilta, jonka pääottelussa Suomen voittamaton huippulupaus ”Prince” Edis Tatli, 25, haastaa WBA-liiton kevyen sarjan Inter-Continental mestarin Felix Loran, 28. Suomalaisista kehässä nähdään myös Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, Niko Jokinen ja Eemeli Katajisto.

WBA-liiton maailmanlistalla sijalle 14 arvostettu Lora nappasi mestaruusvyön itselleen tyrmäämällä aiemmin tappiottoman italialaisen Massimiliano Ballisain neljännessä erässä hurjalla vasemmalla koukulla tappiottoman tämän kotimaassa viime vuoden kesäkuussa.

Aiemmin viime vuonna Lora vieraili voitokkaasti Puolassa, jossa hän nujersi Krzysztof Cieslakin tämän kotikehässä voittaen WBC-liiton pikkutittelin selvällä pistevoitolla aikaisemminkin kukistamastaan tasokkaasta kotikehän miehestä.

Lora on iskenyt useita muitakin hyviä tuloksia. Hän on muun muassa aiheuttanut tasokkaalle puolalaiselle Krzysztof Szotille tämän uran ensimmäisen tappion, tyrmännyt Benelux-maiden hyvälistaisen mestarin Hovhannes Zhamkochyanin heti avauserässä ja otellut ratkaisemattoman Pohjoismaiden mestaria Martin Kristjansenia vastaan Tanskassa.

Dominikaanisesta tasavallasta kotoisin oleva ja nykyään Espanjan Barcelonassa asuva Lora on nyrkkeillyt yhteensä 16 voittoa, peräti viisi ratkaisematonta ja kärsinyt yhdeksän tappiota. Tyrmäysvoittoja miehen tilillä on yhdeksän ja vain kertaalleen Lora on hävinnyt ennen täyttä aikaa.

 Loran tappiot ovat tulleet pääasiassa todella kovatasoisille nyrkkeilijöille. Nykyiselle välisarjan maailmanmestarille Devon Alexanderille Lora hävisi Yhdysvalloissa niukasti pisteillä vuonna 2005 ja viimeisimmän tappionsa Lora kärsi vuosi sitten tunnetulle britille Kevin Mitchellille. Lora voitti kaksi erää kymmenestä Mitchelliä vastaan ja hävisi pisteillä.

Kaikki 19 ammattilaisotteluaan voittanut ”Prince” Edis Tatli, 25, murskasi viime ottelussaan joulukuussa Italian Paolo Gassanin alta puolentoista minuutin ja nappasi vyötäisilleen Euroopan Unionin mestaruustittelin.

Nälkä kasvoi syödessä ja Tatli luopui EU-tittelistä, kun sai mahdollisuuden otella arvokkaammasta tittelistä. Voitto Felix Lorasta nostaisi Tatlin WBA-liiton maailmanlistalle. Voitolla Tatli olisi siis ison askeleen lähempänä haavettaan ja tavoitettaan: maailmanmestaruutta!

Jo ennen ensimmäisen tittelinsä voittamista Tatli oli iskenyt kelpo meriittejä. Hän on tyrmännyt WBO-liiton maailmanlistalla majailleen Sarfo Tysonin avauserässä ja kukistanut pisteillä muun muassa Italian Pasquale Di Silvion, Dominikaanisen tasavallan John Nolascon ja Skotlannin Stuart Greenin.

Tatli on ollut viime otteluissaan erittäin vakuuttava ja 9. maaliskuuta on hänelle oiva aika hakea voittoa uransa ehdottomasti meritoituneinta vastustajaa Felix Loraa vastaan.

Haapoja tulessa

Entinen Euroopan Unionin mestari ja joulukuussa Euroopan mestaruudesta tappiollisesti nyrkkeillyt Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, 32, nähdään myös Barona Areenan kehässä. Titteliotteluihin takaisin halajavan Haapojan paluuvastustaja ilmoitetaan myöhemmin.

 Tapahtumassa isketään yhteensä viisi ottelua. Kehässä nähdään suomalaisista myös Niko Jokinen, 25, ja Eemeli Katajisto, 27. Jokinen hakee tappiottoman ammattilaisuransa jo 20. voittoa. Turkulainen Katajisto siirtyi viime vuonna menestyksekkään amatööriuran jälkeen ammattilaiseksi ja voitti kaikki kolme otteluaan

 ”Stadin Kingi” Niko Jokinen, 25, hakee tappiottoman ammattilaisuransa 20. voittoa. Viime ottelussaan iranilaisen Fatah Baghbanin heti avauserässä tyrmännyt Jokinen on jo tällä hetkellä arvostettu Euroopan Unionin arvolistalle ja mikäli Jokisen voittokulku jatkuu, niin mies nähtäneen pian myös titteliotteluissa.

Turkulainen Eemeli Katajisto, 27, siirtyi viime vuonna menestyksekkään amatööriuran jälkeen ammattilaiseksi ja voitti kaikki kolme otteluaan. Mies pyrkii jälleen lyhentämään matkaa tavoitteeseensa Euroopan mestaruuden voittamisesta.

Pääsyliput tulevat myyntiin myöhemmin tällä viikolla.