Edis Tatli maailmanmestariksi jo ensi vuonna?

Edis Tatli, kuvaaja Minna Hatinen

Kuvaaja Minna Hatinen

Kuvaaja Minna Hatinen

Barona Areenalla 7. joulukuuta seuraavan kerran ottelevalla ”Prince” Edis Tatlilla, 26, on hurja tavoite. Nuorukainen haluaa tulla kautta aikojen ensimmäiseksi suomalaiseksi ammattinyrkkeilyn maailmanmestariksi.

– Seuraava matsi on hoidettava huolella ja sitten olen valmis. Uskon että mahdollisuus MM-otteluun tulee jo ensi vuonna. Ja kun mahdollisuus tulee, niin aion voittaa, Tatli sanoo.

WBA-liiton maailmanlistalla sijalle 10 noussut Tatli uskoo argentiinalaisen tyrmääjän Matias Gomezin kohtaamisen valmistavan häntä MM-otteluun. WBA-liiton kevyen sarjan maailmanmestarina on Gomezin tavoin Etelä-Amerikkalainen Richard Abril Kuubasta.

– Joulukuun matsin jälkeen olen varmasti taas valmiimpi MM-taistoon.  Tatli sanoo.

Suomalaisista vain Olli Mäki on otellut maailmanmestaruudesta. Hän hävisi Davey Moorelle teknisellä tyrmäyksellä toisessa erässä höyhensarjan MM-ottelun vuonna 1962. Tatlia valmentaa ja manageroi Ollin poika Pekka Mäki.

Mäen mukaan Tatlille saattaa tulla MM-ottelutarjous milloin tahansa ja hän on myös halukas päästämään huippulupaavan suojattinsa sellaiseen.

– Tarjous MM-matsista voi tulla milloin tahansa. Saimme jo keväällä tarjouksen todellisesta huippumatsista Las Vegasissa. Edis oli valmis lähtemään todella lyhyellä varoitusajalla, mutta homma kaatui työlupahakemuksen käsittelyaikaan, Mäki paljastaa.

Amin Asikaisellekin tarjottiin aikanaan kahdesti MM-ottelua. Jos saamme Edisille kelvollisen tarjouksen, niin aion suositella siihen suostumista.

– Edis on kehittynyt hurjasti ottelu ottelulta ja hän varmasti kehittyy vielä jatkossakin paljon. Katson kuitenkin hänen olevan jo nyt valmis taistelemaan voitosta maailman parhaita kevyen sarjalaisia vastaan, Mäki hehkuttaa.

Barona Areenalla 7. joulukuuta nyrkkeilevät suomalaisista myös Eva Wahlström, Jussi Koivula, Niko Jokinen, Eemeli Katajisto ja Niklas Räsänen.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupalveluissa kautta maan ja netissä osoitteessa Lippupalvelu.Fi.