Edis Tatli tähtää MM-otteluun

Edis Tatli

Edis Tatli

Seuraavan ottelunsa upeassa Olavinlinnassa 17. elokuuta nigerialaissyntyistä Innocent Anyanwua vastaan nyrkkeilevän ”Prince” Edis Tatlin, 25, tähtäin on korkealla. Mies mielii maailmanmestaruusotteluun.

Tatli on arvostettu WBA-liiton maailmanlistalla sijalle 14 ja Euroopan listalla sijalle 8. Yleensä eurooppalaiset iskevät ensin Euroopan mestaruudesta ja hakevat sen jälkeen MM-ottelua. Tatli saattaa tähdätä suoraan MM-otteluun.

– Se on on fifty-fifty, että ottelenko EM-tittelistä ennen MM-matsia. Aion pistää itseni sellaiseen kuntoon että on ihan sama kuka tulee vastaan ja silloin MM-matsi kiinnostaa tietysti enemmän, Tatli sanoo.

– Vielä on vähän hiottavaa, mutta kovaa vauhtia mennään eteenpäin.

Ottelu Savonlinnassa

Arvostetun WBA-liiton Inter-Continental tittelin viime ottelussaan valloittanut Tatli, kohtaa 17. elokuuta Savonlinnassa entisen Hollannin ja BeNeLux maiden mestarin  Innocent Anyanwun, 34. Nigerialaissyntyinen ja Hollannissa asuva Anyanwu on voittanut 32 ottelustaan 21 ja niistä 13 tyrmäyksellä.

Kevyen sarjan ottelu on kaavailtu kahdeksan erän mittaiseksi, eikä siinä ole titteliä pelissä.

– Valmistaudun matsiin aina niin hyvin kun vaan voin oli kyseessä mestaruusottelu tai ei. Menen kehään aina sata lasissa. Nigerialainen on vahva kaveri, joka on tehnyt hyviä matseja maailmanluokan kundeja vastaan. En todellakaan aio aliarvioida häntä, Tatli sanoo.

– Minulle on luvattu todella kovaa titteliottelua Savonlinnan illan jälkeen. Sellaista mikä tuo MM-ottelun paljon lähemmäksi, Tatli paljastaa.

Euroopan pohjoisimmassa keskiaikaisessa kivilinnassa Olavinlinnassa pidettävässä Boxing Nightissa iskevät suomalaisista myös Eemeli Katajisto, Niko Jokinen, Niklas Räsänen, Jussi Koivula, Mikko Alanko ja Matias Laitinen.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä, Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan sekä Savonlinnan Seudun Matkailussa. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.