Edis Tatlin EM-illan ohjelma on selvillä: suomalaisnyrkkeilijät kohtaavat vastustajia Bulgariasta, Puolasta ja Espanjasta

Kuva: Sami Lommi & Jussi Talvitie

Ammattinyrkkeilijä Edis Tatli tavoittelee jo kolmatta kevyen sarjan Euroopan mestaruuttaan 11. joulukuuta. Tatlia vastaan asettuu historiallisessa kamppailussa italialainen Gianluca Ceglia. Nyt tapahtuman kaikki otteluparit ovat varmistuneet ja illan ohjelma on valmis.

Suomalais-espanjalainen Jose Antonio Sanchez Romero (13–0–1) saa vastaansa ylemmän kääpiösarjan kahdeksaneräisessä ottelussa Meksikosta Espanjaan muuttaneen Uriel ”Yuca” Lopezin (13–16–1). 26-vuotias Lopez iski uransa hienoimman voiton Tokiossa vuonna 2016 tyrmäämällä tappiottoman Ryo Matsumoton, joka pääsi myöhemmin ottelemaan jopa WBA-liiton MM-vyöstä. Lopezilla on kokemusta 12-eräisistäkin kamppailuista, ja kovissa kehissä rutinoitunut iskijä kykenee varmasti laittamaan EU-otteluun valmistautuvan Sanchezin koville.

Niklas Räsänen (15–2–1) kohtaa kuusieräisessä ottelussa puolalaisen Aleksander Nagolskin (2–1). Vasta tänä vuonna debytoinut Nagolski iski edellisessä ottelussaan ensimmäisen erän keskeytysvoiton maanmiehestään Miroslaw Pilarczykistä. Ottelun painoraja on sovittu 86 kiloon eli suunnilleen raskaan keskisarjan ja alemman raskaansarjan puoliväliin.

Suomen tämän hetken kokenein ammattinyrkkeilijä Timo Laine (29–17) saa ylemmän keskisarjan kuusieräisessä ottelussa vastaansa puolalais-ukrainalaisen Viacheslav Andreievin (4–1). Miehen lista on hivenen harhaanjohtava, sillä Andreiev on ehtinyt voittaa potkunyrkkeilyn puolella ISKA-liiton MM-kilpailutkin. Andreiev on voittanut viidestä ammattinyrkkeilyottelustaan kolme heti ensimmäisessä erässä, ja tappion hän on kokenut ainoastaan taitavaa tanskalaista Jacob Bankia vastaan. Kuten iiläisiskijä Aku Kanninen voi vahvistaa, pistetappio Bankille ei ole häpeä.

Rasmus Bergman (3–1) kohtaa nelieräisessä välisarjan ottelussa Bulgarian Krasimir Vasilevin (0–4). Bulgarialainen on nähty Suomessa aikaisemminkin, kun mies astui viime huhtikuussa Oulussa kehään Jarkko Putkosen kanssa. Vasilevin lista ei ole mairitteleva, mutta Putkosta vastaan mies todisti olevansa vaarallinen ja varteenotettava vastustaja. Miten Putkosta paljon kokemattomampi Bergman pystyy avaamaan bulgaarin puolustuksen?

Toiseen ammattilaisotteluunsa valmistautuva Jamil Elo (1–0) saa vastaansa nelieräisessä ylemmän välisarjan kamppailussa nicaragualaisen Arnoldo Solanon (14–29). Elolla on edessään kova urakka, sillä kolmekymppinen Solano aloitti ammattilaisuransa jo 18-vuotiaana ja kulki kahdeksassa ensimmäisessä matsissaan voitosta voittoon. Solanon ura on ollut Euroopassa tappiollinen, mutta toisaalta monet miehen vastustajat ovat kilpailleet MM- tai EM-tasolla. Tällaisella kokemuksella Solano on Elolle kova koetinkivi.

Myös Samuli Kärkkäisen oli alun perin tarkoitus olla mukana tapahtumassa, mutta tämä ottelu jouduttiin valitettavasti perumaan.

Illan pääsyliput ovat myynnissä Ticketmasterin kanavissa alkaen hintaan 34 euroa. Tapahtumassa on käytössä koronapassi, jolla varmistetaan katsojien turvallisuus nykyisessä maailmantilanteessa.