Edis Tatlin MM-ottelussa lajin legenda kehätuomarina

Richar Abrilin ja Edis Tatlin välisen MM-ottelua sanktioiva liitto World Boxing Association on nimennyt  tapahtuman tuomariston. Ottelun kulkua tulee kehätuomarina johtamaan lajin legendoihin kuuluva ”Double-S” Steve Smoger. Myös siviiliammatiltaan tuomari Smoger, 64, aloitti ammattinyrkkeilyn tuomaritehtävät kolme vuosikymmentä sitten kotiosavaltiossaan New Jerseyssä ja nousi ensimmäisen kerran maailmanmestaruuskehään huhtikuussa 1986 Etelä-Koreassa IBF-liiton kärpässarjan mestaruusottelussa.

Kaikkiaan 90 ammattinyrkkeilyn neljän valtaliiton MM-ottelua kehätuomaroineelle Smogerille Helsingistä ja Suomesta tulee 19. valtio, jossa hän on esiintynyt MM-kehässä. Kyseiseltä listalta löytyy Yhdysvaltojen ohella meille tutut eurooppalaisen ammattinyrkkeilyn mahtivaltiot Iso-Britannia, Saksa, Ranska ja Italia, mutta myös eksoottisemmat Bermuda ja Kazakhstan.

Vuonna 2010 WBA-liiton vuoden tuomariksi valitun Smogerin uran suurin ottelu on todennäköisesti Bernard Hopkinsin ja Felix Trinidadin välinen kamppailu legendaarisessa Madison Square Gardenissa syyskuussa 2001. Edelleen MM-kuvioissa esiintyvä ”iätön” Hopkins voitti tuolloin kiistattoman keskisarjan kuninkuuden pysäyttämällä Puerto Ricon kansallissankari Trinidadin 12.erän keskeytyksellä.

– Kehätuomarin puoluettomuudesta ei varmasti tule mitään jossitteluja, kommentoi manageri-valmentaja Pekka Mäki.

– Smogerilla on maine suoraselkäisenä kehätuomarina, joka antaa miesten kamppailla ja puuttuu tapahtumiin vain pakottavasta syystä

– Otimme ilolla vastaan nimennän. Upeaa että kun kyseessä on Suomen mittapuulla historiallinen tapahtuma, niin myös kehätuomarina on yksi lajin suurista nimistä, jatkaa Mäki.

Ottelun arvostelutuomareina tulevat toimimaan Carla Caiz Kaliforniasta, Hubert Earle Kanadasta ja puolalainen Leszek Jankowiak.

The World Title-tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan sekä osoitteessa Lippu.Fi. Ilta tullaan esittämään myös MTV3 Katsomon PPV-palvelussa.