Edis Tatlin vastustaja vaihtuu, Savonlinnan suomalaisottelijat julki

11. elokuuta järjestettävän Boxing Night Olavinlinna -nyrkkeilytapahtuman kotimaiset iskijät ovat selvillä. Aiemmin julkistettujen Edis Tatlin ja Robert Heleniuksen lisäksi kehässä nähdään comebackin tekevä Nourdeen “Ukunta” Toure (7–2, 5 KO), Oskari Metz (6–0, 2 KO) ja Jose Sanchez (8–0–1, 5 KO).

Nyrkkeily-yleisö ottaa varmasti ilahtuneena vastaan tiedon Nourdeen Touren paluusta. Räjähtävästä iskuvoimastaan tunnettu togolais-suomalainen välisarjalainen nähtiin edellisen kerran kehässä vuonna 2016, kun mies hävisi kovassa ottelussa serbialaiselle Bogdan Miticille teknisellä tyrmäyksellä. Myös tämä edellinen, epäonninen kamppailu käytiin Olavinlinnassa, mutta nyt väkivahva Ukunta on valmis jatkamaan uraansa voitokkaissa merkeissä.

Välisarjan Oskari Metzistä on hyvää vauhtia kehkeytymässä Suomen aktiivisin ammattinyrkkeilijä. Aggressiivinen, prässäävästä ottelutyylistään tunnettu Metz nähdään kehässä myös 12. heinäkuuta, kun mies esittelee taitojaan Mikkelissä järjestettävässä nyrkkeilytapahtumassa. Helsinkiläisiskijä on kuitenkin niin kovassa kunnossa, että halusi itselleen matsin myös loppukesäksi Savonlinnaan.

Espanjasta Suomeen muuttanut ylemmän kääpiösarjan Jose Sanchez on taitava nyrkkeilijä, jonka tyrmäysprosentti on painoluokassaan varsin vakuuttava. Viime vuonna Sanchez joutui Olavinlinnassa kovaan tulikokeeseen, kun georgialainen Tornike Tortladze osoittautui härkäpäiseksi ja iskuja pelkäämättömäksi taistelijaksi. Tortladze taipui lopulta pistein, eikä Sanchez aio tahrata tappiotonta ottelulistaansa tänäkään vuonna.

Nyrkkeilijöiden ulkomaiset vastustajat ilmoitetaan myöhemmin. Ohjelmassa on tapahtunut myös muutoksia, sillä illan pääottelussa iskevän Edis Tatlin vastustaja on vaihtunut. Ranskalainen “Marvelous” Marvin Petit on loukkaantunut harjoituksissa, joten hän on estynyt saapumasta Savonlinnaan.

“Nyrkkeilyssä näitä valitettavasti tapahtuu”, sanoo Tatlin manageri Pekka Mäki. “Tällaiseenkin tilanteeseen on kuitenkin varauduttu. Uskon, että meillä on viikonloppuun mennessä tiedotettavaa Ediksen uudesta vastustajasta.”

Ammattinyrkkeilijöiden lisäksi Olavinlinnassa isketään neljä olympiatyylin ottelua, kun Suomen miesnyrkkeilijöiden ykköskaarti Ilari Kujala, Krenar Aliu, Muhammad Abdiralsoon ja Arslan Khataev kohtaavat painoluokkiensa kansainvälisiä huippumiehiä. Vastustajien nimet julkistetaan myöhemmin.

Tapahtuman liput ovat myynnissä Lippupisteessä alkaen hintaan 24,50 euroa. Illan voi katsoa suorana myös ISTV-verkkopalvelussa.

TIEDOTE