Ennakkosuosikit kovilla lauantaina Power Parkissa

Juho Haapoja on jälleen kovan paikan edessä

Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Alahärmässä sijaistsevassa Power Parkissa isketään tulevana lauantaina 23. toukokuuta erittäin mielenkiintoinen ammattinyrkkeilyilta, joka mitä todennäköisemmin tarjoaa todellista herkkua paikalle saapuvalle yleisölle ja IS-TV:n katsojille.

Tapahtuman pääottelussa Juho Haapoja hakee revanssia Serhiy Demchenkolle, joka täräytti ”Häjyn” kanveesille tammikuussa. Matias Laitinen ja Juho Tolppola taistelevat välisarjan SM-tittelistä ja tapahtumassa nähdään toinenkin suomalaiskohtaaminen, jossa veteraani Timo Laine testaa lahjakkaan Pauli Klemettin kyvyt. Esiotteluissa nähdään myös muun muassa ”Kemin Kivinyrkki” Henri Kekäläinen ja ammattilaisdebyyttinsä iskevä taituri Mikko Lehtinen.

Juho Haapoja (vas.)
Juho Haapoja (vas.)

OTTELUT:

Juho Haapoja – Serhiy Demchenko, 10 erää

Tammikuun lopulla Serhiy Demchenko iski Juho Haapojan kanveesille oikealla suoralla toisessa erässä tasaisen alun jälkeen. Haapoja nousi horjumatta ylös, mutta kehätuomari Santeri Kanninen yllättäen keskeytti ottelun. Tappio oli Haapojalle raskas. Hän haaveili huippuotteluista uudessa painoluokassaan alemmassa raskaassa sarjassa, mutta kyseenalainen tappio murskasi haaveet. Haapoja ei kuitenkaan masentunut, vaan hakee nyt revanssia ja tiettävästi yritys huipulle jatkuu aiempien suunnitelmien mukaisesti mikäli hän voiton nappaa.

Haapojan parhaat mahdollisuudet voittaa on ottelemalla usein hieman passiivista Demchenkoa aktiivisemmin. Painostaa hallitusti ja lyödä vastustajaansa enemmän. Haapoja saa kuitenkin otella samalla varovaisesti, sillä Italiassa asuva ukrainalainen on terävästi iskevä mies. Sen Demchenko on osoittanut muitakin kovia nimiä vastaan. Ei olisikaan iso yllätys, jos Demchenko onnistuisi uusimaan temppunsa. Samalla hän hautaisi Haapojan tulevaisuuden haaveet lopullisesti.

Matias Laitinen – Juho Tolppola, 10 erää

Nuoruus ja lahjakkuus kohtaavat kokemuksen ja todistetusti kovan kestävyyden. Matias Laitinen on aiemmissa väläytellyt taitojaan, mutta välillä ollut myös flegmaattisen oloinen. Juho Tolppola puolestaan kuului vielä muutama vuosi sitten Euroopan huipulle, muttei ole paluuotteluissaan näyttänyt sinne enää kykenevän. Toisaalta Tolppola aiemminkin harvoin näytti murhaavalta heikompia iskijöitä vastaan, mutta nosti tasoaan parempia vastaan.

Tyylillisesti Tolppola on mitä sopivin vastustaja Laitiselle. Juonikkaan, hyvin itseään suojaavan ja välillä räväkkyyttäkin osoittaneen Laitisen pitäisi olla parhaimmillaan teknisesti kauniisti nyrkkeilevää, mutta tehotonta pakettinyrkkeilijää Tolppolaa vastaan, jonka otteet ovat usein varsin tasapaksuja. Tolppola ottelee useimmiten vastustajansa tasolla (oli se mikä tahansa), mutta lauantaina voittaakseen hänen pitäisi nousta Laitisen yläpuolelle ja laittaa kunnolla rähinä päälle. Näin Tolppola voisi hajottaa nuorukaisen taistelutahdon. Vanhojen tapojen muuttaminen on kuitenkin vaikeaa ja Laitisella onkin nyt elämänsä paikka osoittaa kykynsä ja napata päänahka tunnetusta kehäsankarista.

Matias Laitinen, kuvaaja Minna Hatinen
Matias Laitinen, kuvaaja Minna Hatinen

Pauli Klemetti – Timo Laine, 6 erää

Juniorina todella lupaavia otteita esittänyt Pauli Klemetti palasi viime vuoden lopulla pitkältä tauolta kehään ja on voittanut joka erän kaikissa kolmessa ottelussaan. Timo Laineen viime ottelut ovat taas olleet melkoista puurtamista, eikä helsinkiläinen ole saanut parastaan irti. Laine on erinomainen testeri Klemettille tämän vasta neljänteen otteluun ja hän saa varmasti hikisen iltapuhteen. Laine taistelee suurella sydämellä, mutta miesten viime otteluiden perusteella Klemettin voittokulun pitäisi kuitenkin jatkua erä erältä.

Muut ottelut:

Henri Kekäläisellä pitäisi olla helppo iltapuhde Lazlo Szekeresiä vastaan, jonka listalta löytyy unkarilaiseen tapaan tappioiden lisäksi voittoja vain umpisurkeista vastustajista. Huomattavasti Kekäläistä kokemattomampi Mika Ritala pääsee puolestaan huomattavasti kovempaan testiin kohdatessaan Artem Karasevin. Venäläisen listalta löytyy vain viisi voittoa 25 ottelusta, mutta hän on osoittanut olevansa kelpo iskijä kukistamalla arvostetun kehien kiertolaisen Arvydas Triznon. Venäläisen vieraskehävoittoa ei voitaisi pitää isona yllätyksenä.

Kauhavan todella taitava Mikko Lehtinen kohtaa ammattilaisdebyytissään Unkarin sinnikkään Peter Mellerin, joka on kelpo vastus höyhensarjan debytantille. Tapahtuman avausottelussa kohtaavat kaksi noviisia, kauhavalainen ravintoloitsija Francis Bosco Chiu ja Unkarin Guala Nagy.

Henri Kekäläinen, kuvaaja Minna Hatinen
Henri Kekäläinen, kuvaaja Minna Hatinen