Ennakkoveikkaukset: Latifi möyhentää Kauramäen

Latifi - Kauramäki
Latifi - Kauramäki
Latifi – Kauramäki

SportTV.fi näyttää lauantai-iltana 21.00 alkaen suorana netissä  viiden euron maksua vastaan Caramelito Promotionsin Sorsanpesä Boxing Nightin Seinäjoelta.

Viisi kamppailua sisältävän tapahtuman kovatasoisimmassa ottelussa kohtaavat Fitim Latifi ja Kai Kauramäki. 23 vuotias Latifi on voittanut käymänsä kuusi ammattilaisottelua, kun jo 46-vuotiaan Kauramäen listalta löytyy 18 voittoa ja 18 tappiota.

Boxing.Fi:n ”asiantuntijat” veikkaavat kaikki Latifin ennen täyttä aikaa tulevaa voittoa:

Tuukka Koistinen: Latifi TKO 3

Kuulemani mukaan Latifi pärjäsi hyvin Sauerlandin Skandinavian ”haarakonttorin” sparreissa Kööpenhaminassa. Latifi on nousussa, Kaura laskussa. Todella hienon prizefighter uran, surkeista lähtökohdista huolimatta, tehneen kokeneen veteraanin vauhti ei enää riitä nuorempien kyydissä. Latifi on nuorempi, nälkäisempi ja nopeampi. Speed kills.

Ville Niemonen: Latifi

Asetelmat ovat selvät, Latifille tämä on ainoastaan tune-up syksyn toista koitosta varten, kun taas Kauramäki, 46-vuotias kaiken nähnyt veteraani, ottelee uransa jatkosta. Yleensä Kauramäen ikävuosilla kahden vuoden ottelutauot eivät tee hyvää. Eivät, vaikka salilla olisi muuten vietetty kuinka paljon aikaa tahansa. Latifissa on paljon potentiaalia, ja kylmä fakta on, että ammattinyrkkeilyssä tämän kaltaiset match-upit päättyvät 99 kertaa sadasta nuoren ja voittamattoman lupauksen voittoon. Tämä matsi ei tee tässä mielessä poikkeusta, Latifi on aivan liian tuore Kauramäelle, joka ollessaan oma vanha itsensä selviää kyllä viimeiselle kellolle, mutta riskit siihen, että 46 ikävuotta näkyvät suorituksessa, ovat suuret. Jos näin on, tulee Latifi viemään matsin jo alkuerissä.

Miika Forsström: Latifi KO 2

Mielenkiintoinen kahden eri sukupolven nyrkkeilijän kohtaaminen. Yli 20 vuotta nuoremmalla Latifilla on etu nopeudessa ja iskutehossa, vaikkei miehellä olekaan ammattilaisena kuin yksi keskeytysvoitto tilillään. Uskonkin Latifin onnistuvan alkuerissä satuttamaan veteraania. Jos Kauramäki onnistuu kestämään Latifin tarjoamat alkuerien terävät tällit, niin loppuerissä hän saattaa panna kokemattoman ja välillä turhautuvan Latifin hyvinkin koville. Veikkaan kuitenkin luonnon lakien jylläävän ja nuoren miehen iskevän tyrmäysvoiton.

Janne Romppainen: Latifi TKO 5

Kauramäki on tehnyt kunnioittettavan uran ja kykenee vuosikymmenten aikana karttuneella ammattitaidollaan yhä tarjoamaan vastuksen nuoremmilleen, mutta Latifi on liian fyysinen ja liian lahjakas. Täysiaikaottelu on mahdollinen, mutta uskon kehätuomarin astuvan miesten väliin, kenties silmäkulmavammojen seurauksena.