Espoon ja Porvoon nyrkkeilyiltojen tuloksia

Lauantaina Ringside Gymillä Leppävaarassa iskettiin kolme ammattinyrkkeilyottelua, joissa suomalaisottelijat Niko Jokinen, Jarkko Putkonen ja Mikko Säteri iskivät voittoihin. Porvoosa pidettiin Porvoon Nyrkkeilyseuran juhlakilpailut, joiden pääottelussa Fitim Latifi löi viimeissä amatööriottelussaan revanssin Kotkan Dmitri Tretjakista.

Espoon 19.5.2012 ammattinyrkkeilyillan tulokset:

Niko Jokinen W6 Dmitri Kalinovskij
Tuomaripisteet: 60-54, 60-54, 60-54

Jarkko Putkonen TKO 3 Vitalijs Parsins

Mikko Säteri TKO 3 Romans Iljusenko

BoxingCompanyn kauppias Simo Korhonen kertoili otteluista seuraavaa:

– Säteri oli selvästi treenannut hyvin matsia varten. Amin Asikainen oli hänen kulmassa ja antoi asiantuntevia ohjeita. Hänellä oli myös noin 30 päinen kannattajoukko paikalla. Vastustaja oli liian pieni, heikkotaitoinen ja tahdotonkin. Säteristä jäi kuitenkin ihan ok olo. Voisi mies parempaakin kaveria vastaan nyrkkeillä.

– Putkonen oli ottelussaan ylivoimainen. Hän on latvialaista taitavampi ja vahvempi. Vähän Jarkko ehkä hätiköi matsissa, kun pääsi niskan päälle, mutta hyvältä miehen nyrkkeily näytti.

– Jokisella oli ihan hyvä vastustaja. Liettualainen osasi nyrkkeillä, kesti todella hyvin iskuja ja yritti taistella voitosta lyöden vastaiskuja. Niko nyrkkeili kuitenkin hyvin, hallitsi ja sai kovia osumia perille. Paikalla olijat ihmettelivät että onpas kovapäinen vieraskehän sälli. Hyvä matsi!

Porvoon Nyrkkeilyseuran 20-vuotis juhlakilpailujen (olympiatyylin nyrkkeily) tulokset 19.5.2012:

B-70 kg Armend Smajli, PoNs – Stas Jashenko, Viro 3-0

N-64 kg Cecilia Nilsson, BoBox -Annukka Volotinen, HSC 3-0

Y-75 kg Fitim Latifi, PoNs – Dmitri Tretjak KoVo 3-0

Virolla oli Porvoossa kovatainen joukkue, jonka nyrkkeilijät kukistivat valtaosassa otteluista kokemattomat porvoolaisottelijat. Ottelut olivat kuitenkin varsin tasaisia ja varmasti kehittäviä kaikille ottelijoille. Junioreista eniten säväytti porvoolainen Armend Smajli, joka voitti Viron Stas Jashenkon kaikin tuomariäänin.

Kovatasoisessa naisten ottelussa kaksinkertainen Suomen mestari Cecilia Nilsson kukisti puhtaasti tuomariäänin 3-0 kolminkertaisen Suomen mestarin Annukka Volotisen. Nilsson hallitsi ottelua niukahkosti kolme ensimmäistä erää ja ratkaisi ottelun lopullisesti saamalla useita kovia oikean käden koukkuja perille viimeisssä erässä.

Ammattilaisdebyyttinsä viikon kuluttua Vaasassa iskevä Fitim Latifi iski viimeisessä amatööriottelussaan revanssa Kotkan kovakätisestä Dmitri Tretjakissa hyvätasoisessa ottelussa. Avauserässä miehet kävivät armotonta iskusotaa. Toisessa ja kolmannessa erässä Latifi piti päänsä kylmänä ja nyrkkeili niukahkon, mutta ilman muuta ansaitun 3-0 voiton.

Vaasa Boxing Nightissa 26. toukokuuta Latifi saa ammattilaisdebyytissään vastaansa Unkarin Richard Hajdun.