Eva Wahlström kohtaa 9.5 yllätysvalmiin puolalaisen

 

Kuvaaja Minna Hatinen
Kuvaaja Minna Hatinen

Ammattinyrkkeilyn ylemmän höyhensarjan Euroopan mestari Eva Wahlström ottelee 9. toukokuuta Helsingin Urheilutalolla ja kohtaa yllätysvalmiin Karina Kopinskan Puolasta. Wahlströmin EM-titteli ei ole kuusieräiseksi kaavaillussa ottelussa panoksena.

 Kahdeksan vuotta Wahlströmiä nuorempi Kopinska, 25, kukisti viime viikonloppuna Ruotsissa Wahlströmin entisen ykköshaastajan Anna Hultinin kaikin tuomariäänin. 11 ammattilaisottelustaan puolalainen on voittanut neljä.

 Euroopan mestaruuden vuonna 2012 voittanut Wahlström palasi joulukuussa kehään pitkältä sairaslomalta ja kukisti pisteillä potkunyrkkeilyn maailmanmestarin Anna Sikoran, joka oli aiemmin hävinnyt ruotsalaiselle Hultinille.

 – Eva kohtaa nyt hieman kovemman vastuksen kuin viimeksi ja jos voitto tulee, niin tarkoitus on että Eva puolustaa alkusyksystä Euroopan mestaruuttaan. Eva ei päässyt viime ottelussaan helpolla ja nyt hän joutuu nostamaan tasoaan, P3 Boxingin Pekka Mäki kommentoi.

 Jussi Koivula ja Niko Jokinen kohtaavat Helsingin Urheilutalolla vastustajat Georgiasta. Koivulan vastustaja Ramazi Gogichashvili, 19, on hävinnyt 15 ammattilaisottelustaan vain yhden. Jokisen kohtaava George Kandelaki on puolestaan voittanut 18 ottelustaan 11.

 – Koivulalla on vastassaan mielenkiintoinen nuorukainen ja Jokisen vastustaja otteli viime vuonna täydet erät nykyistä Euroopan mestaria Christopher Rebrassea vastaan. Nämä ovat hyvät näytönpaikat kundeille, Pekka Mäki arvioi.

 Tapahtuman pääottelussa ”Prince” Edis Tatli puolustaa WBA-liiton Intercontinental mestaruustitteliään italialaista Antonio ”Pitbull”  De Vitisia vastaan.  Kehään palaava Juho ”TNT” Tolppola saa vastaansa Ruotsin voittamattoman Suro Ismailovin. Suomalaisista kehässä nähdään myös Niklas Räsänen ja Henri Kekäläinen.

 Pääsyliput tapahtumaan ovat myynnissä Lippuapalveluissa kautta maan ja osoitteessa Lippupalvelu.Fi.