Eva Wahlström kohtaa potkunyrkkeilyn maailmanmestarin 7.12 Barona Areenalla

Anna Sikora
Anna Sikora
Anna Sikora

Ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Eva Wahlström, 33, palaa kehään 7. joulukuuta Barona Areenalla Espoossa yli puolentoista vuoden ottelutauolta. Paluuottelussaan Wahlström kohtaa potkunyrkkeilyn maailmanmestarin Anna Sikoran, 23, Puolasta.

Ammattilaisurallaan kahdeksan voittoa ja yhden ratkaisemattoman nyrkkeillyt Wahlström otteli viimeksi maaliskuussa 2012. Silloin hän voitti kautta aikojen ensimmäisenä suomalaisnaisena Euroopan mestaruuden kukistamalla Unkarin Agota Ilkon selvästi pisteillä.

Anna Sikora on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt saavuttaa kamppailu-urallaan jo paljon. Viime vuonna Sikora voitti potkunyrkkeilyssä ammattilaisten maailmanmestaruuden, thai-nyrkkeilyssä Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa ja K1-säännöillä käydyissä otteluissa MM-pronssia.

– Kova tyttö on vastassa. Toivottavasti kyyti ei ole kylmää, Eva sanoo nauraen.

– Sikora on kahdessa voitto-otteluissaan käyttänyt vastustajiaan kanveesilla, joten tappelemaan hänen kanssaan ei varmaankaan kannata jäädä. Näen vastustajassani myös heikkouksia. Hän on aika huonojalkainen ja juuri häntä vastaan minun aseeni tuleekin olemaan hyvä liike, Wahlström analysoi.

Oikeusmurhatappio ykköshaastajaa vastaan

Kolme viimeisintä ammattinyrkkeilyotteluaan voittanut Sikora kohtasi jo toisessa ammattinyrkkeilyottelussaan Ruotsin Anna Hultinille, joka on Euroopan listalla arvostettu mestari Eva Wahlströlmin ykköshaastajaksi.

Useiden toimittajien mielestä Sikora voitti ottelun selvästi, mutta ruotsalaistuomarit ryöstivät hänet antamalla pistevoiton kotikehän naiselle.

– Olen nähnyt Hultinin ottelun jälkeisen haastattelun ja siinä hän sanoi ettei mielestään voittanut, Wahlström kertoo.

– On hyvä että minulla on paluuottelussani kunnon vastustaja. EM-ottelussani Barona Areenalla yleisö oli aivan uskomattoman mahtava ja toivottavasti pystyn nyt tarjoamaan jotain takaisin.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupalveluissa kautta maan ja osoitteessa Lippupalvelu.Fi.