Eva Wahlström säilytti EM-tittelinsä

Eva Wahlström

Eva Wahlström on yhä ammattinyrkkeilyn ylemmän höyhensarjan Euroopan mestari. Wahlström nujersi lauantaina Savonlinnassa belgialaisen haastajansa Djemilla Gontarukin pisteillä. Ottelun kaikki arvostelutuomarit näkivät Wahlströmin voittaneen joka erän ja näin tuomaripisteet olivat 100-90.

EM-taisto ei ollut Wahlströmille kuitenkaan helppo. Gontaruk hyökkäsi aktiivisesti läpi ottelun ja osui etenkin vasemmalla koukullaan usein mestariin. Haastaja ei tosin saanut iskuihinsa kunnolla tehoa ja Wahlström kesti tällit ongelmitta. Huomattavasti kovaiskuisempi Wahlström vei erät nimiinsä näyttävimmillä osumillaan.

Jussi Koivula kypsytti Bulgarian puolustusvoittoisen Stililyan Kostovin keskeytyskuntoon yhdeksessä erässä. Ottelu muuttui koko ajan yksipuolisemmaksi ja kun yhdeksännessä erässä Kostov ei enää juuri ollenkaan lyönyt vastaan, niin kehätuomari Erkki Meronen ymmärrettävästi keskeytti ottelun.

Juho Haapoja iski selvän pistevoiton Latvian juonikkaasta Jevgenjs Andrejevistä. Taiston alussa nähtiin viihdyttävää taistelua, mutta lopussa kokenut latvialainen sai tehdä kovan työn selvitäkseen täydet kuusi erää pystyssä. Ottelun painoraja oli 83 kiloa ja Haapoja on matkalla raskaaseen keskisarjaan (79,4 kg). Aiemmin Haapoja on otellut alemmassa raskaassa sarjassa ja raskassarjassa.

Matias Laitinen nappasi uransa parhaan pistevoiton kukistamalla Belgian kovapäisen ja Arnaud Dimidschteinin ansaitusti tuomaripistein 60-55, 58-66 ja 58-57. Laitinen väläytteli osaamistaan, mutta välillä laiskotteli ja päästi vastustajansa mukaan otteluun. Laitiselta kuitenkin hyvä esitys viihdyttävässä ja kovassa ottelussa.

Niklas Räsesen vastustaja Konstantin Alexander ei tullut Savonlinnaan taistelemaan, vaan selviytymään. Räsänen iskikin kuusi erää umpusuojauksessa tilanteita vältellyttä bulgarialaista kuin säkkiä.

Jarkko Putkosella oli vaikeuksia päästä osumaan vasenkätiseen Radislav Miteviin. Ottelu sujui tasaisissa merkeissä ensimmäiset pari erää. Kolmannessa erässä Putkonen pudotti bulgarialaisen vartaloiskulla. Pian tämän jälkeen kehätuomari Jere Kanninen varasti shown keskeyttämällä ottelun Mitievin väistellessä hienosti Putkosen iskuja.