Eva Wahlström valmis paluuotteluunsa

Kuvaaja Minna Hatinen

Kuvaaja Minna Hatinen
Kuvaaja Minna Hatinen

Ammattinyrkkeilyn Euroopan mestari Eva Wahlström kertoo olevansa valmis 7. joulukuuta Barona Areenalla tapahtuvaan paluuotteluunsa. Wahlströmin viime ottelusta on sairastelujen vuoksi kulunut yli puolitoista vuotta.

Paluuottelussaan Wahlström kohtaa potkunyrkkeilyn maailmanmestarin ja thainyrkkeilyn Euroopan mestarin Anna Sikoran Puolasta. Wahlströmin mukaan Suomesta on löytynyt täydelliset harjoitusvastustajat puolalaisen kohtaamista silmällä pitäen.

– Olen sparrannut muun muassa Cecilia Nilssonin ja Nina Anttosen kanssa. Heidän ottelutyylinsä ovat lähellä Sikoran tyylia. Molempia vastaan olen päässyt harjoittelemaan nopeaa liikkumista ja se tulee olemaan aseeni puolentoista viikon kuluttua, Wahlström paljastaa.

– Valmistautuminen on sujunut ilman isompia ongelmia. Kiirettä on pitänyt, mutta hauskaakin on ollut. Kyllä olen valmis otteluun.

Wahlström otteli viimeksi maaliskuussa 2012, jolloin hän kukisti Unkarin Agota Ilkon Euroopan mestaruusottelussa. Ottelu käytiin Barona Areenalla ja Wahlström onkin innoissaan päästessään takaisin Baronan kehään.

– Yleisö EM-ottelussani oli ihan uskomaton. Olen koko tämän ajan odottanut että pääset antamaan kannattajilleni jotain takaisin ja toivottavasti nyt pystyn, Wahlström intoilee.

Via Dolorosa

Viime vuoden kesäkuussa Wahlströmillä todettiin keuhkoveritulppa, joka oli lähellä lopettaa kautta aikojen menestyneimmän suomalaisen naisnyrkkeilijän uran. Valmentaja Risto Merosen mukaan Evan matka takaisin kilpakehään ei ole ollut helppo.

– Kuntoutuksessakin Evan motto oli että mieluummin överit kuin vajarit ja joskus meni överiksi. Se hidasti kuntoutusta. Samaan aikaan molemmat Evan kyynärpäät leikattiin ja varmaankin kaikkien muiden, paitsi Evan mielestä, homma oli selvä, ettei Evasta enää olisi kilpakehään, Meronen sanoo.

– Tie takaisin paluuotteluun on ollut hyvin hankala ja vaikea, jopa uskomaton. Neljä käsileikkausta ja keuhkoveritulppa, eikä mikään ei tappanut Evan halua palata kilpakehään. Kaikesta näkee että hänellä hirveä halu kilpailemaan.

Liput tapahtumaan myy Lippupalvelu.Fi.