Eva Wahlströmin kiireinen syksy jatkuu Kotkassa 15.11.

Eva

Eva Wahlströmin syksyyn ei ole sisältynyt pelkästään sisustusarkkitehtuuriopintoja TAIKissa. Naisnyrkkeilytähtemme on lisäksi puolustanut ammattinyrkkeilyn Euroopan mestaruuttaan elokuussa Savonlinnassa, julkaissut esikoiskirjansa syyskuussa ja lähtenyt vakavissaan tähtäämään uran kruunaavaan MM-vyöhön. Kyseisen haasteen ajan tulisi koittaa ensi keväänä, mutta sitä ennen on marraskuun puolivälissä edessä vielä yksi valmistava tulikoe.

Karhuvuoren Steveco-areenan ammattinyrkkeilyillan pääottelussa Eva kohtaa uransa toistaiseksi kokeneimman ja meritoituneimman vastustajansa, kun vastakulmaan asettuu kenialainen Fatuma Zarika, 29.

Kahdeksantoistavuotiaana ammattilaiseksi siirtynyt Zarika on voittanut 24 uransa yhteensä 33 ottelusta. Pelkästään tyrmäysvoittoja (14) keniattarella on yhtä paljon kuin Evalla toistaiseksi ammattilaisotteluita yhteensä. Lisäksi Zarika on käynyt peräti 10 erilaista mestaruuskamppailua ja hallitsi vuonna 2007 naisnyrkkeilyyn erikoistuneen WIBF-liiton kääpiösarjan maailmanmestaruutta, josta joutui painovaikeuksien vuoksi luopumaan.

 

  • Kyseessä on kiistatta Evan uran vahvin, taitavin ja kovaleukaisin vastustaja. Zarikaa ei ole koskaan lyöty ennen täyttä aikaa, vaikka on kohdannut kaikki naisnyrkkeilyn hurjimmat iskijät : Diana Prazakin, Delfine Persoonin ja Jelena Mrdjenovichin. Siinä on hurjaa kokemusta takana, toteaa ottelusta P3-tallin matchmaker Petri Paimander.

 

  • Evan on pakko pystyä tässä ottelussa parhaimpaansa tai muutoin tulee takkiin, tiivistää ottelun lähtökohdat puolestaan Evan valmentaja Risto Meronen.

 

  • Meille sopivaa on kuitenkin se, että vastustaja on taitava, mutta ottelee melko verkkaisella ja tarkalla temmolla. Eva on nimittäin parhaimmillaan teknisesti hyvää vastustajaa vastaan – etenkin jos ottelun vauhti mahdollistaa harkitun nyrkkeilyn!, jatkaa Meronen.

 

Kotkan ammattinyrkkeilyillan muut kotiottelijat ovat P3-tallin tähtikatraaseen kuuluvat Niklas Räsänen ja Jarno Rosberg sekä ammattilaisuraansa aloitteleva trio Lassi Seppälä (Tampere), Nordeen ”Ukunta” Toure (Helsinki/Togo) ja Tomi Silvennoinen (Porvoo).