Eva Wahlströmin vastustaja vaihtuu

Eva eva savonlinnaAmmattinyrkkeilyn terveydellisiin vaatimuksiin kiinteästi kuuluvat ottelua edeltävät veritestit toivat pääsiäisen jälkeen yllättäviä uutisia Suomeen. Eva Wahlströmin vastustajaksi sovittu bosnialainen Irma Balijagic Adler olikin kokenut yllätysraskauden ja odottavan äidin paikka ei tokikaan ole ammattinyrkeilykehässä. Vajaan viikon tiukan työrupeaman jälkeen voidaan nyt julkistaa uusi MM-vastustaja: lempinimeä ”La Cobrita” (Pikku Kobratar) kantava argentiinalainen Vanesa Natalia del Valle Aguirre.

Aguirre on 25-vuotias nyrkkeilijä ja kotoisin Argentiinan toiseksi suurimmasta kaupungista, pampa-alueen   keskuksesta Cordobasta. Muutoksen myötä myös ottelun mestaruusarvo vaihtuu ja ensi viikon lauantain kamppailussa tulee panoksena olemaan maailman suurimman ammattinyrkkeilyn arvoliiton WBC:n (World   Boxing Council) avoin ylemmän höyhensarjan maailmanmestaruus (painoraja 130 lbs. = 58,967 kg). Mestaruutta, jonka aikaisempiin haltijoihin mm. kuului vuosina 2010-2013 Ruotsin Frida Wallberg.

Argentiinatar on käynyt urallaan 13 ammattilaisottelua, joista voittanut 7. Lisäksi hänellä on kolme tappiota ja kolme ratkaisematonta.Kaikki Aguirren ottelut ovat kestäneet täydet erät, eli Natalia on ehdottomasti todistanut olevansa iskunkestävä nyrkkeilijä. Ensimmäistä kertaa Argentiinan ulkopuolelle matkustavan Aguirren kaksi viimeistä ottelua ovat koskeneet kilpailevan maailmanliiton IBF:n mestaruutta ja kyseisissä otteluissa hän on kärsinyt pistetappiot maannaisilleen Victoria Bustosille (sarjaa ylempänä kevyessä sarjassa, oli aiemmin voittanut Bustosin 6 erän kamppailussa) ja Betiana Viñasille.

Se, että Aguirren aiempi ura sisältää vain kansallisia otteluita ei sinällään ole kovin yllättävää. Argentiinassa on nimittäin liki 100 aktiivia naisammattinyrkkeilijää ja maa on Meksikon ohella selkeästi maailman johtava naisammattinyrkkeilyvaltio, jonka ammattilaismäärät ovat liki yhtä korkeat kuin koko Euroopan yhteensä.

Aguirre tulee olemaan Evalle todella iso haaste sekä nyrkkeilytaitojensa että vasenkätisen asentonsa johdosta. Kyseessä on Evan ammattilaisuran ensimmäinen vasenkätinen vastustaja ja amatööriuralla vasurit tarjosivat Wahlströmille varsin hankalia koitoksia.