Ex-mestari Fana: ”Olen Tatlia ovelampi”

MFana2
Kaksinkertainen ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Mzonke Fana sanoo olevansa kovassa kunnossa kaksi viikkoa ennen Edis Tatlin kohtaamista. Fana ja Tatli kohtaavat 12 eräiseksi kaavaillussa taistossa 7. joulukuuta Barona Areenalla

Etelä-Afrikkalainen vakuuttaa olevansa valmis riistämään Tatlilta hänen hallussaan olevan WBA-liiton Inter-continental mestaruusvyön.

– Olin kunnossa kun sain tarjouksen ja nyt oloni on mahtava. Voitin syyskuussa 12-eräisen titteliottelun ja palasin salille heti voiton jälkeen. Odotin vain uutta mahdollisuutta ja nyt se tuli, Fana kertoo.

Fana on 38 ammattilaisottelussaan iskenyt kovemmat meriitit kuin yksikään suomalaisnyrkkeilijä historiassa. Alle kolme vuotta sitten The Ring lehti arvosti Fanan maailman parhaaksi ylemmän höyhensarjan nyrkkeilijäksi.

Ex-mestari Fana kertoo tietävänsä vahvuutensa kaikki 21 otteluaan voittanutta Tatlia vastaan.

– Voitonavaimeni on oveluus. Olen Tatlia ovelampi. Se on pääasia. Olen nujertanut monia maailmanluokan ottelijoita, niin maailmanmestareita kuin nousevia tähtiäkin. Olen nähnyt kaiken ja voitan oveluudellani, Fana arvioi.

– Olen jakanut kehän parhaiden kanssa. Olen kukistanut maailman parhaat. Kenet Tatli on kukistanut?

Mzonke Fana saapuu taustajoukkoineen Suomeen sunnuntaina 1. joulukuuta. Lauantaina 7. joulukuuta hän kohtaa Edis Tatlin Barona Areenalla Espoossa.

Samassa tapahtumassa kehään palaava Eva Wahlström kohtaa potkunyrkkeilyn maailmanmestarin Anna Sikoran Puolasta. Suomalaista kehässä nähdään myös Jussi Koivula, Niko Jokinen, Eemeli Katajisto ja Niklas Räsänen.

Liput tapahtumaan myy Lippupalvelu.Fi.