Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Kalle Helenius
Brawler
Viestit: 946
Liittynyt: 27.02.2015 21:50

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja Kalle Helenius »

Myrsky taisi kuitenkin sen verran vaikuttaa maailmassa ettei vatsustajia ole jonossa. :wink:
Avatar
JuhaFH
Club Fighter
Viestit: 170
Liittynyt: 26.07.2012 20:20

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja JuhaFH »

satchmo kirjoitti:
JuhaFH kirjoitti:
Kalle Helenius kirjoitti:Hyvin ajateltu seldon, usko huvikseen että se näyttö tuli paluuottellussa Csomoria vastaan. :wink:
Ei sen takia että vastustaja olisi ollut korkealla rakingissa, ei, vaan ihan sen takia että teki paluun
ja näytti olemukseltaan sekä henkisesti kaikinpuolin hyvältä. :)
Vikinki show toi myöskin jotain lisää maustetta kokonaisuuteen. :wink:


Ei kai se näyttö ollut vaan MyrskyVaroitus :D
Noh noh :D

Itse olen pelkästään jo katsonut niin paljon nyrkkeilyä elämäni aikana, että olisin siltä pohjalta tyrmännyt tuon Csomorin ensimmäisessä erässä. No ei nyt vaiteskaan, mutta ei se nyt mikään veretseisauttava myrskyvaroitus ollut. Pientä rajaa.
Sorry, olet oikeassa. Katsoin sen juuri uudelleen. Ei csomor pudonnutkaan ekaan tööttiin vaan vasta toiseen. Se olikin vaan näyttö ;)
satchmo
Journeyman
Viestit: 487
Liittynyt: 10.03.2011 13:49

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja satchmo »

Ihan sivuhuomiona vaan, että ton Odeken tyrmänny Iranilainen Abbas ei oo urallaan tyrmänny ketään muuta. :D
Puncher
Brawler
Viestit: 595
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja Puncher »

Ihan hyvä kirjoitus seldonilta, matchmakingeihin lähestymisiä on erillaisia. Yleisin on varmasti sama mihin ilmeisesti seldo sinunkin matchmeikkaaminen perustuu, eli haetaan mahdollisimman arvokas päänahka vastustajasta joka on helppo omalle ottelija, siis sellainen joka on rankkaustaan huomattavasti heikompi tasoinen... Ne on juurikin noita loppuun hakattuja/ura laskusuunnassa olevia ukkoja joiden päänahalla vielä arvoa siinämielessä että oma ukko nousee listoilla voitolla. Ymmärrän kyllä tuon tyylisen matchmeikkaamisen, mutta yleisöä (ainakaan nyrkkeilystä ymmärtävää) ei tuollaiset matsit niin paljoa kiinnosta.

Sitten taas tämä Robben vastus Vaasassa, niin selvää on että kyseinen ukko taas on huomattavasti omaa listoilla rankkaustaan vaarallisempi ukko, eli aivan päinvastaista matchmakingia. Robbe ei listoilla tuolla voitolla pahemmin nouse, mutta tuon voi ottaa hyvänä treeninä/harjoituksena kohti Wlad ottelua koska raameiltaan,urheilullisuudeltaan ja iskuvoimaltaan on lähempänä Wladia kuin esim Tabou tai Gavern+ että Gavern aivan puhki lyöty ja Taboukaan ei haastetta antaisi Robbelle (niinkuin itsekin sanoit että helppo päänahka olisi).

Ja katsojan näkökulmasta mielekkäämpää mennä katsomaan tuollaista matsia jossa ennakkoon on vähän jännitettävääkin.

Sitten on näitä toisia ääripäitä että otetaan mahdollisimman helpolla MM-vyö ilman mitään vaaraa, niinkuin tuo Eva:n MM matsi, tuosta ei enää vaarattomampaa matsia voi MM-vyöstä kenellekään järjestää, vastustajalla 2 viimeisintä ottelua päättynyt selvään tappioon, ja tyrmäysprosentti pyöreä NOLLA?!?... Siinä ei ainakaan tarvitse jännittää nähdäänkö Evaa kanveesin puolella lainkaan :D

Tatli vs Mendy kyllä mielenkiintoinen matsi!
satchmo
Journeyman
Viestit: 487
Liittynyt: 10.03.2011 13:49

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja satchmo »

Katsokaa nyt tämä matsi ja lopettakaa ne höpöttelyt jostain Klitschkoon valmistavasta ottelusta. Tämä vastustaja on aivan reppana eikä tää matsi ei vie millään tasolla eteenpäin saati kehitä. Tässä matsissa ei ole kilpailullista elementtiä. Tää on rahantekoa. Rahanteossa ei ole mitään hävettävää, mutta olisi hienoa, jos se sanottaisiin suoraan.

Odeken pehmittää siis tässä sellanen kaveri, joka ei oo saanu ketään muuta tyrmättyä.

https://www.youtube.com/watch?v=C9RdCP5fq-E
satchmo
Journeyman
Viestit: 487
Liittynyt: 10.03.2011 13:49

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja satchmo »

Tuolle Odekelle voi käydä erittäin pahasti, jos Robbe Helenius lyö sitä tosisaan Vaasassa. Ei missään nimessä pitäs päästää samaan kehään Robertin kanssa.
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1248
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja seldon71 »

Niin no - kai rehellisyyden nimissä on sanottava että sekä Gavern että Bowie Tupou olisivat selviä suosikkeja ja todennäköisiä voittajia Odekea vastaan. Molempien nyrkkeilytaidot on testattu ja ne on osoittautuneet kuitenkin kohtuullisen hyviksi. Odekea ei vielä toistaiseksi voi laskea lähellekään edes tuota kaliiberia.

Mutta Odeke on vielä "kirjoittamaton" lehti. Eli hänessä on se puoli, että "voi olla vaarallinenkin". Ehkä on kehittynyt jättiharppauksin brittivalmennuksessa. Ikä ei ainakaan ole ollut esteenä.

Itse olen ehkä sen verran pessimistinen luonne, että itseäni ei juuri kiinnosta 10-20 % mahdollisuus jännittävästä ottelusta/yllätysvoittajasta jos vaa'an vastakupissa on paljon todennäköisempi täydellinen mismatch. Minä katson mieluummin ottelua, jossa voittajan voi arvata, mutta vastustaja pystyy tekemään "matsin". Tämä siis ihan katsojana, ei matchmakerina.

Jälleen - ymmärrän vastakkaisen mielipiteen. Itseäni kiinnostaa ottelut, joissa vastustaja ei ehkä kykene voittoon mutta pystyy takuuvarmasti paljastamaan omasta ottelijasta jotain uutta - aina parempi jos ko. ottelupari tarjoaa vielä vertailukohtaa esim. eurooppalaisiin kanssaprospekteihin.

Mutta tietenkään tuollaiset ottelut eivät tarjoa suurinta JÄNNITYSmomenttia. Sen sijaan ne tarjoavat luotettavammin viihdyttävää nyrkkeilyä. Kauneus on katsojan silmässä.
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja Romu »

Nyrkkeilyssä matsin jännittävyyden ja mielenkiinnon logiikka tuntuu toimivan niin eri tavalla kuin missään muussa urheilulajissa, että kuten Seldonkin yllä sanoi, Odeken näkeminen 'kiinnostavampana' kuin Gavern on kuin onkin perusteltua.

Sen sijaan mahdotonta on kuvitella tilannetta, jossa yleisö kiinnostuisi Afrikasta tulevasta keihäänheittäjästä sillä perusteella, että tämä on raamikas ja näyttää videolla osaavan heittää kohtalaisesti, ilman mitään näyttöjä tuloksista. Sen sijaan jossain määrin tunnettu veteraaniheittäjä, joka toisinaan heittää 80 metriä kisoissa, olisi jo jollain tavalla kiinnostava vastustaja Antti Ruuskaselle tai Tero Pitkämäelle.

Nyrkkeilyn laita on toisin. Kaiken järjen mukaan kovien ammattimiesten Tupoun tai Gavernin pitäisi olla kiinnostavampi vastus kuin täysin testaamattoman Odeken, mutta nyrkkeilyyn liittyy aina se hieman romantisoitukin ajatus, että kuka tahansa voi olla miten hyvä tahansa kun vaan saa tilaisuuden, ja tämä tunne ajaa helposti logiikan ohi. Ja koska urheilusta saa kiinnostua ihan omista syistään, seuraamista kun ei voi perustella järjellä ylipäänsä, kumpi tahansa perustelu on puolustajalleen oikea.
muhis
New Kid on the Block
Viestit: 49
Liittynyt: 01.02.2015 17:15

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja muhis »

Bowie Tupou on WBO-liiton raskaansarjan maailmanmestarin 13. haastaja tällä hetkellä. Voiko seldon kertoa onko Tupou hyväksynyt ottelutarjouksen tai ehdotuksen ja jos niin ennen vai jälkeen tuon ottelun mikä nosti hänet MM haastajalistalle? Missä suuruusluokassa palkkiossa puhutaan? Vai onko kyseessä vain että Tupou on ollut kiinnostunut ehkä?Tupoulta olisi ollut idioottimaista lähteä ottelemaan Suomeen jotain 8 tai 10 eräistä ottelua vailla voitonmahdollisuutta kun vastapainona olisi ollut kytätä paikkaa oikeasti isoon tilipussiin. Btw häiritsevää tuo tapasi kirjoittaa aina joku sana ISOLLA.
seldon71
Prospect
Prospect
Viestit: 1248
Liittynyt: 16.01.2004 12:34

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja seldon71 »

Oli hyväksynyt. Oli ennen WBO-listalle nostanutta "titteli"-ottelua. Oli aika merkittävän kokoinen palkkioehdotus (raskaansarjan nimimiehet ja jopa ½-nimimiehet ovat kalliita). Vain ehdotus, koska a) keskustelut hallista ja päivämäärästä olivat kesken, b) Robert ei ollut otteluun vielä sitoutunut (ja loppujen lopuksi siis ei lainkaan halukas).

Lisäys : ajankohta kyseiselle keskustelulle Tupoun suuntaan oli helmikuussa. Jopa vissiin alkupuolella helmikuuta.
muhis
New Kid on the Block
Viestit: 49
Liittynyt: 01.02.2015 17:15

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja muhis »

seldon71 kirjoitti:Oli hyväksynyt. Oli ennen WBO-listalle nostanutta "titteli"-ottelua. Oli aika merkittävän kokoinen palkkioehdotus (enemmän kuin Mendy ja Aguirre saavat yhteensä - raskaansarjan nimimiehet ja jopa ½-nimimiehet ovat kalliita). Vain ehdotus, koska a) keskustelut hallista ja päivämäärästä olivat kesken, b) Robert ei ollut otteluun vielä sitoutunut (ja loppujen lopuksi siis ei lainkaan halukas).

Lisäys : ajankohta kyseiselle keskustelulle Tupoun suuntaan oli helmikuussa. Jopa vissiin alkupuolella helmikuuta.
Eli tuon "hyväksymisen" jälkeen muuttunut muun muassa: Tupou noussut MM-haastajalistalle, Robert tehnyt vakuuttavan paluun. Ettei vaan tässäkin olisi käynyt perinteiset eli että Tupou ei olisikaan saapunut Helsinkiin vaikka Robert olisikin Hartwallilla otellut???
Tässä ketjussa muuten näkee hyvin; Hesassa muutaman päivän päästä EM ja MM ottelu mutta foorumilla puhutaan vain 2kk päästä ottelevasta Heleniuksesta.
Miten seldon Helsingin illan valmistelut? Ilmeisesti hyvällä mallilla kun ehtii foorumille niin aktiivisesti kirjottamaan?
Peace love and box box :)
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja sofokles »

Helenius vs Odeke tarkoittaa sille enemmistölle, joka lipun ostaa, sitä miten ottelu markkinoidaan ja miten vaaraallisena vastustaja yleisölle syötetään. Foorumille kirjoittavat ovat lajin aktiivi seuraajia/toimijoita ja ovat selvillä ottelijoiden taustoista ja ammattinyrkkeilyn toimintatavoista muutenkin. Mikäli paikalle saapuu suuri yleisö, he tulevat katsomaan juuri sitä miten ottelu/ottelijat on heille markkinoitu. Eli yleisö tulee paikalle näkemään kuinka Helenius voittaa, ihan sama lopulta heille kuka siellä vastakkaisessa kulmassa on. Yleisölle Helenius myidään maailman huippunyrkkeilijänä ja sen mielikuvan he ostavat ja sitä mielikuvaa vastaavaa ottelua he tulevat katsomaan. Levyksi lyöty Afrikkalainen tukee hyvin kuvaa Heleniuksesta maailman huippuna.
Ottelun jälkeen suosio kotimaassa varmasti kohenee. Tuskin se suomen ulkopuolellakaan mitään haittaa tekee. Tarkemmin ajateltuna, aika hyvä ottelu tähän kohtaan.
Puncher
Brawler
Viestit: 595
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja Puncher »

Se on juurikin Helenius itsessään mikä myy, se on sama normi tallaajalle joka ei nyrkkeilyä muuten paljoa seuraa tuleeko vastaan George Gaggahousu, Tubou, Gavern tai tuo Afrikan poika. Kaikki nimet on mitään sanomattomia normi katsojille, ja niistähän suurin massa katsojia koostuu. Se on Helenius mikä vetää areenat täyteen suomessa, varmasti entinen Helenius hype, raskaansarjan tyrmääjä jnejne on ne asiat mikä vetää ihmisiä katsomaan matsia. Vähän kuin Tony Halme oli suomessa kassamagneetti,sillä erotuksella että Robert on oikeasti HW:n huippulupaus suomelle, Halme taas oli suurisuinen jättiläinen jonka nyrkkeily taidot riitti lähinnä kansalliselle tasolle, mutta osasi markkinoida itseään ja hommata tarvittavan hypen (kansallisen).


Muoks: Ja uskon että tuosta Vaasan illasta tulee kassamenestys(loppuun myyty),niinkuin muistakin Robben illoista jatkossakin Suomessa. Maailman laajuinen hype vielä nousuun niin hyvä tulee,siihen vaaditaankin jo näyttävä KO oikeasti kovasta ukosta.
Avatar
JuhaFH
Club Fighter
Viestit: 170
Liittynyt: 26.07.2012 20:20

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja JuhaFH »

Puncher kirjoitti:Se on juurikin Helenius itsessään mikä myy, se on sama normi tallaajalle joka ei nyrkkeilyä muuten paljoa seuraa tuleeko vastaan George Gaggahousu, Tubou, Gavern tai tuo Afrikan poika. Kaikki nimet on mitään sanomattomia normi katsojille, ja niistähän suurin massa katsojia koostuu. Se on Helenius mikä vetää areenat täyteen suomessa, varmasti entinen Helenius hype, raskaansarjan tyrmääjä jnejne on ne asiat mikä vetää ihmisiä katsomaan matsia. Vähän kuin Tony Halme oli suomessa kassamagneetti,sillä erotuksella että Robert on oikeasti HW:n huippulupaus suomelle, Halme taas oli suurisuinen jättiläinen jonka nyrkkeily taidot riitti lähinnä kansalliselle tasolle, mutta osasi markkinoida itseään ja hommata tarvittavan hypen (kansallisen).


Muoks: Ja uskon että tuosta Vaasan illasta tulee kassamenestys(loppuun myyty),niinkuin muistakin Robben illoista jatkossakin Suomessa. Maailman laajuinen hype vielä nousuun niin hyvä tulee,siihen vaaditaankin jo näyttävä KO oikeasti kovasta ukosta.

Ja juurikin ne normitallaajat, lasken itseni aika pitkälle heihin, mahdollistavat tämän sirkuksen olemassaolon valumalla katsomoihin. Jos yleisö koostuisi ainoastaan aktiiveista ja asiantuntijoista niin olisi halleissa aika hiljaista. Sen takia tuo markkinointi, esim Heleniuksen Viikinki-teema, lisää sitä kiinnostusta suurelle yleisölle. Ei siihen pelkästään kehään tullessa soiva AC/DC vaan riitä. P3:n Olavinlinna-illassa oli jo puitteet kohdallaan, siihen vähän lisää säihkettä päälle niin hyvä tulee. Toivottavasti K.Keskinen tuo jotain uutta Vaasan iltaan.
The Last Emperor
Journeyman
Viestit: 399
Liittynyt: 05.07.2011 07:28
Paikkakunta: Marttisen maksakoukku!

Re: Robert Heleniuksen seuraava vastustaja

Viesti Kirjoittaja The Last Emperor »

Näinhän se on et jos haluaa Robben kanssa nykyisin hieroa bisnestä ja saada ottelemaan Helsingin illoissa, tai vaikka Juornaan K-marketissa niin ei kannata puhua paskaa selän takana, eikä kyllä naamankaan edessä (naaman edessä ei tosin kukaan ole vielä uskaltanut puhua ja parempi niin).

Myös sopimuspaperit kannattaa kirjoittaa selkeään muotoon ja muutenkin säilyttää sellainen positiivinen vire yllä. M*lkkujen kanssa kun ei meinaan toi ukko lähde enää mitään vääntämään, ellei sopimukset ole tällä kertaa vedenpitäviä. Eli tämä pienenä vinkkinä sinne stadin suuntaan. Myös Robertin arvioimisessa menee tätä nykyä pahasti pieleen mikäli pitää häntä edelleenkin vain ujona poikana jota ei niin kiinnosta bisnes, eikä vastustajien satuttaminen.

Tämä kaveri syö nykyään raakana perunat ja villisiat, sekä ruoskii treeneissä itseään piikkilangalla. Hän on henkisesti valveutunut ja filosofina Sokrateksen luokkaa. Maasta nousee pitkäksi mieheksi niin paljon että Ålandiin piti tilata Ruotsista lisää rautaa ja huhut kertoo valmentaja Johanin joutuvan käsileikkaukseen jossa hänen lihaksistoon asennetaan tukipisteitä, jotta ne kestäisivät paremmin pistareiden pidon.

Paljon saattaa olla tekstissäni paskaa, tai sitten ei mutta totuuden siemenkin siellä lymyää kun suodattimen läpi lukee.
The one who doesn't fall, doesn't stand up -Fedor Emelianenko-
Vastaa Viestiin