Promoottorit ym.

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Kalle Helenius
Brawler
Viestit: 946
Liittynyt: 27.02.2015 21:50

Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Kalle Helenius »

Huomenta kaikille.
Ajattelin ihan oman sivun aloittaa näin maanataiaamuna Promoottoreille ja Managereille.

Itse olen valm/man eikä se aina toimi niinkuin pitäisi mutta kun mangerit tulevat yleensä vasta kun alkaa haisee se iso raha, jollei ole kaveria/sukulaista, kuten esim. Tatlilla, siinä toimii hyvin.

Promoottorina oleminen Suomessa pitäisi tänä päivänä olla kultakaivos, niin paljon on ammattilaisia ja tulossa koko ajan lisää.
Sitten mietin sellaista joka tapahtui muutama viikko sitten Selesmaalle.
Palkkioksi oli tarjottu Kanadasta 8000e ja minä lähinnä mietin paljonko jäi Akille tästä summasta kahden promoottorin ollessa mukana jakamassa tuota summaa.
Sitten on muutama Suomessa prom/man/valm/kaveri yhdistelmä .

Kertokaa miksi kaiken pitää tapahtua salassa?
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Romu »

Tarkennatko hieman kysymystä tai aihetta, mistä haluat keskustella? En ihan saanut siitä kiinni, mutta pari kommenttia.

En aivan näe, miten nyrkkeilijöiden lisääntyvä määrä olisi promoottorille kultakaivos. Toki kisat on helpompi saada aikaan, kun ottelijoissa on valinnanvaraa, mutta nyrkkeilyn suosio ja sitä kautta katsojamäärät eivät korreloi kovin suorasti nyrkkeilijöiden määrän kanssa. Promoottorille ilta tulee paremminkin sitä kalliimmaksi, mitä enemmän otteluita järjestetään.

En tiedä, mitä tarkoitit promoottoreilla, jotka jakoivat Selesmaan palkkiota, tarkoitit ilmeisesti managereita? Promoottorihan nimenomaan maksaa palkkion, ei ole jakamassa sitä nyrkkeilijän kanssa. Toki kyseessä voivat olla henkilöt, jotka toimivat molemmissa tehtävissä. Toisaalta yhtälöön tarvitaan myös se henkilö, jolla on kontakteja ja joka neuvottelee sopimuksen: kukaan kanadalainen promoottori ei luultavasti oma-aloitteisesti soita suomalaiselle tuntemattomalle nyrkkeilijälle tai ainakaan tarjoa tälle kahdeksan tonnin palkkiota.

Se, että Suomessa managerit ja promoottorit ovat samoja henkilöitä, on todellinen ongelma ja johtaa osittain väärinkäytöksiin, mutta sille on lajin pienuuden vuoksi vaikea tehdä vielä paljoa.
Kalle Helenius
Brawler
Viestit: 946
Liittynyt: 27.02.2015 21:50

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Kalle Helenius »

Pitää paikkansa romu, nämä kaksi veijaria toimivat niin prom/man. toinen vielä valmentajana mukana vaikei tiedä valmennuksesta mitään ja otteleminen olikin sen näköistä. :(
Avatar
Detroit Cobra
Contender
Contender
Viestit: 3278
Liittynyt: 06.06.2004 17:39

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Detroit Cobra »

Kalle Helenius kirjoitti: Promoottorina oleminen Suomessa pitäisi tänä päivänä olla kultakaivos, niin paljon on ammattilaisia ja tulossa koko ajan lisää.
Esiintyyköhän foorumilla nyt ns. haamukirjoittaja? Ylläolevan markkinatalouden ehkä parhaiten piilossa pidetyn salaisuuden olisi voinut kuvitella olevan peräisin esim. Thomas Pikettyn näppäimistöltä, mutta niin vaan foorumi väittää sitä nimimerkki Kalle Heleniuksen teokseksi. Kai se on sitten uskottava.

Olen itse ollut jo pitkään samoilla linjoilla. Tällä hetkellä Suomessa olevat 34+2=36 ammattilaista elättäisivät varsin mainiosti vähintäänkin viisi promoottoria, mutta jostain kumman syystä sitä ei tunnuta ymmärtävän. "Uusi Nokia" ei todellakaan ole mikään Rovio tai vastaava, vaan nimenomaan ryhmä kultakaivoksen ensimmäisenä tajuavia ammattinyrkkeilypromoottoreita.
you don't know what you don't know
Kalle Helenius
Brawler
Viestit: 946
Liittynyt: 27.02.2015 21:50

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Kalle Helenius »

Mistä löytäisi prom/man joka rehellistä peliä pelaisi?
Suomessa olisi sellaiselle tilaa ja hänelle tämä olisi kultakaivos.
Romu
Contender
Contender
Viestit: 2905
Liittynyt: 02.01.2004 11:37

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Romu »

Mainitsetko vielä, millaista epärehellisyyttä alalla mielestäsi Suomessa tapahtuu?

Onko siis niin, että managerit ottavat itselleen liian suuria prosenttiosuuksia ottelijoilta ja vievät näin muiden ansaitsemat rahat, vai maksavatko promoottorit nyrkkeilijöille liian vähän? Ja jos ongelma on näistä jompikumpi, miten rehellisyys, eli rahojen siirtäminen nyrkkeilijän suuntaan, auttaa promoottoria/manageria tienaamisessa?

Vai onko epärehellisyys sitä, ettei toimita sopimusten mukaan? Tällöin oikea kohde valituksille lienee poliisi.

Aihe on mielenkiintoinen ja avoin keskustelu tarpeen, mutten vieläkään ihan tavoita, mitä ajat takaa
TaKa
Journeyman
Viestit: 456
Liittynyt: 24.01.2012 11:23

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja TaKa »

Ei kai kalle nyt aja takaa sitä vanhojen jäärien asennetta, että nyrkkeilyn parissa toimiva toimihenkilö (promoottori, manageri yms.) ei saisi tienata mitään?

Olen kyllä kallen kanssa samaa mieltä siitä, että lisää avoimuutta täytyisi saada. Kyllä ainakin fanina kiinnostaa tietää paljonko ottelijat tienaavat, paljonko on ollut yleisöä paikalla jne. Kuten myös se, että ketä yritetään saada vastustajaksi ja kuka on kakkosvaihtoehto.

Avoin ja kaikkien seurattava keskustelu tuo fania paljon lähemmäs järjestäjiä ja nyrkkeilijöitä. Vältyttäisiin salaliittoteorioilta joiden mukaan illan järjestäjä ja nyrkkeilijä on yhdessä salaa sopineet että ilmoitetaan nyt joku kova vastus, ja sitten viikkoa ennen iltaa ilmoitetaan vastustajan vaihtumisesta johonkin latvialaiseen säkkiin.
Kalle Helenius
Brawler
Viestit: 946
Liittynyt: 27.02.2015 21:50

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Kalle Helenius »

Jos yrityksessä/yrityksissä tapahtuisi yhtä paljon hämärää poliisit olisi nopeasti paikalla.
Wirtanen
Club Fighter
Viestit: 194
Liittynyt: 13.12.2008 21:17

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Wirtanen »

http://www.iltalehti.fi/urheilu/2014060 ... 5_ur.shtml
Iltalehti 5.6.2014
"Karl Helenius ei avoimessa kirjeessään todella säästele sanoja. Hän latelee ainakin huhujen tasolla kovia syytöksiä Sauerland-tallin nokkamiehiä kohtaan.

- Wilfriedin (Sauerland) managerointiyhtiö sijaitsee Sveitsissä, ja mies itse asuu Etelä-Afrikassa. Huhujen mukaan he pesevät rahaa, joka menee Saksasta näihin maihin, Helenius kirjoittaa.

Helenius ei jätä kitkerää kirjettään rahanpesusyytöksiin. Sen lisäksi hän vihjaa, että Sauerlandin nokkamiehillä voisi olla myös huumeidenkäyttötaipumuksia. Hän kertoo kirjeessä kertoneensa näistä huhuista tallin toimitusjohtajalle Chris Meyerille.

- Siitä lähtien Meyer on uhkaillut minua poliisilla ja vankilalla, jos paljastan heidät medialle, Helenius jatkaa kirjeessään.

Helenius kertoo lähettäneensä kirjeen niin Saksan liittokanslerille Angela Merkelille kuin maan urheiluministerillekin."

Mitä muita tahoja vastaan Kalle on aiemmin hyökännyt tai sivaltanut ? Eikö miehellä ole hiukan kaksijakoinen maine vai olenko väärässä?
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Lasileuka »

Kalle Helenius kirjoitti:Huomenta kaikille.
........Kertokaa miksi kaiken pitää tapahtua salassa?
Tervetuloa suomeen Kalle - samaa se on aika monella muullakin alalla suomessa. Suomi on sarvikuonojen maa, jonka yksi suurimmista ongelmista on se, että pidetään päätä siellä pensaassa ja tehdään kuten on aina tehty. Oman kokemukseni mukaan enemmistöä yrittäjistä vaivaa näkemys "yhdessä tekemisellä häviän puolet ja minua kusetetaan" - kun taas pienellä vähemmistöllä on homma hanskassa ja ymmärretään yhteistyön merkitys, sekä useimmiten tullaan toimeen vedättäjien kanssa (kantapää kokemus opettaa).

ps. itse olen suomalainen sarvikuono ja tiedostan tämän ongelman, siksi pyrinkin tekemään asiat hieman toisin kuin "geenini käskevät"
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6458
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Mun mielestäni siinä ei ole mitään ihmeellistä, että noita ottelupalkkioita ei automaattisesti julkaista suurelle yleisölle. Musta se on managerin ja ottelijan yksityisasia, ja kai sekin on mahdollista, että ottelusopimuksessa vaaditaan, ettei summia paljasteta kolmansille osapuolille.

Mietin, miten nuo manageripalkkio-hommat yleensä menee? Onko managereilla yleensä joku %-soppari missä on mahdollisesti myös min. ja max. summat? Vai, kulkeeko ottelupalkkiotiedot vain managereiden välillä, ja manageri sitten tarjoaa ottelijalle mitä tarjoaa ja se jää viimekädessä ottelijan ratkaistavaksi, lähteekö sillä rahalal vai eikö? Kai manageri sitten pidättää vastapuolen tarjoamasta rahasta jotain itselleen, tai mahdollisesti laittaa omistaan lisää.

Mitä tulolajia nuo palkkiot muuten on ottelijan ja managerin kannalta? Ileisesti "työkorvaus" on lähempänä kuin "palkka" verotuksen ja kaiken muun lisäksi? Ja onko ne palkkiot aina luonnolliselle henkilölle maksettavia, vai voiko periaatteessa ottelijalla olla "Koukku ja Paukku Oo Yy", mikä laskuttaa ottelusta? En tiedä olisiko siinä mitään järkeä ainakaan näillä pikkusummilla pelailtaessa.

Eikös managerointiinkin pidä olla jokin lisenssi SANilta ainakin Suomessa?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Lasileuka »

Leifhackman kirjoitti:Mun mielestäni siinä ei ............... vai voiko periaatteessa ottelijalla olla "Koukku ja Paukku Oo Yy", mikä laskuttaa ottelusta? En tiedä olisiko siinä mitään järkeä ainakaan näillä pikkusummilla pelailtaessa.

Eikös managerointiinkin pidä olla jokin lisenssi SANilta ainakin Suomessa?
Joskus käyny mielessä ottelijoiden yhtiöittäminen osakeannilla, jolla ottelijan perustulo ja treenirauha kuntoon sekä sijoittajille kiinnitykset mahdollisiin tienesteihin" - myönnettäkööt, että en kovin pitkälle meneviä analyysejä ole asiasta tehnyt... ja joltainhan tuokin olisi pois?
Suomalaisista oisin valmis sijoittamaan Tatliin ja Robbeenkin varauksella.. piiiiiiitkävetoa!
bout
Club Fighter
Viestit: 56
Liittynyt: 07.07.2009 22:47

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja bout »

Lasileuka kirjoitti: Joskus käyny mielessä ottelijoiden yhtiöittäminen osakeannilla, jolla ottelijan perustulo ja treenirauha kuntoon sekä sijoittajille kiinnitykset mahdollisiin tienesteihin" - myönnettäkööt, että en kovin pitkälle meneviä analyysejä ole asiasta tehnyt... ja joltainhan tuokin olisi pois?
Suomalaisista oisin valmis sijoittamaan Tatliin ja Robbeenkin varauksella.. piiiiiiitkävetoa!
En tiedä näistä asioista mitään, enkä välttämättä ymmärrä koko asiaa, mutta ensimmäisenä tuli mieleen joitain kysymyksiä. Eli ensin rahoitetaan nyrkkeilijät "Möttölä" uraa sijoittamalla häneen. Mitäs sitten? Olisiko Möttölä sen jälkeen kiinteällä kuukausipalkalla/kertakorvauksena ja tehdystä liikevaihdosta(otteluista) maksettaisiin bonukset? Ja olisiko tuo määrätty sitten sopimuksessa esim. prosenttiosuutena? Ja mikä mahdollisuus tuosta olisi irtisanoutua? Osakeannissa myydään kuitenkin osakkeita, jolloin lähtökohtaisesti siirtyy myös päätösvaltaa. Varsinkin, jos hallitus muodostuu sijoittajista. Eli jos nyrkkeilijä on täydessä päätösvallassa, miksi hän jättäisi loppupeleissä mitään sijoittajilleen, eikä nostaisi kaikkea sisääntulevaa rahaa itselleen? Silkasta rehellisyydestä? Vastaavasti jos päätösvallassa on muita ihmisiä, millä taataan loppupeleissä nyrkkeilijän asema?

Ajatuksena hieno, mutta kun ihmisten rehellisyys ja suoraselkäisyys katoaa niin usein, kun tarjolla on enemmän itselle, ei tällainen tulisi toimimaan. Tällaisen sopimuksen laatiminen olisi todella työlästä, jotta kaikki porsaanreiät saadaan tukittua pysyvästi. Lopputuloksena jotain kustaisiin silmään joka tapauksessa.
Teppo
Club Fighter
Viestit: 195
Liittynyt: 12.09.2008 12:13

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Teppo »

Zeesus teitä. Meillä Suomessa saattaa olla ongelma se, että promoottori, manageri ja valmentaja on sama henkilö. Mutta ei ole paljon uusia tekijöitä näkynyt saleilla, joista voisi joukkoa laajentaa. Palkkiot ja ryöstäminen kuulostaa aika kaukaa haetulta. Varmaan kaikille taustaihmisille tämä on harrastus, josta nippa nappa voi saada kulunsa pois. Promoottoritkin on ahtaalla ilman TV-sopimuksia ja illat järjestetään aika isolla riskillä. Itsekin ostan nykyään liput ihan tukeakseni järjestäjiä, en pyytele niitä mistään vaikka saattaisin tutuilta saadakin. Jos joku, nyrkkeilijä tai promoottori, ammattinyrkkeilyllä rikastuu, niin onnittelen vilpittömästi ja olen iloinen.
Suulliset sopimukset tässä pienessäkin bisneksessä on arvottomia. Jos on niin tyhmä, että luottaa puheisiin, niin joutaakin saada opetuksen. Iso tai pieni bisnes toimii niin, että otetaan tyhmiltä rahat pois.
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

Re: Promoottorit ym.

Viesti Kirjoittaja Lasileuka »

bout kirjoitti:
Lasileuka kirjoitti: Joskus käyny mielessä ottelijoiden yhtiöittäminen osakeannilla, jolla ottelijan perustulo ja treenirauha kuntoon sekä sijoittajille kiinnitykset mahdollisiin tienesteihin" - myönnettäkööt, että en kovin pitkälle meneviä analyysejä ole asiasta tehnyt... ja joltainhan tuokin olisi pois?
Suomalaisista oisin valmis sijoittamaan Tatliin ja Robbeenkin varauksella.. piiiiiiitkävetoa!
En tiedä näistä asioista mitään, enkä välttämättä ymmärrä koko asiaa, mutta ensimmäisenä tuli mieleen joitain kysymyksiä. Eli ensin rahoitetaan nyrkkeilijät "Möttölä" uraa sijoittamalla häneen. Mitäs sitten? Olisiko Möttölä sen jälkeen kiinteällä kuukausipalkalla/kertakorvauksena ja tehdystä liikevaihdosta(otteluista) maksettaisiin bonukset? Ja olisiko tuo määrätty sitten sopimuksessa esim. prosenttiosuutena? Ja mikä mahdollisuus tuosta olisi irtisanoutua? Osakeannissa myydään kuitenkin osakkeita, jolloin lähtökohtaisesti siirtyy myös päätösvaltaa. Varsinkin, jos hallitus muodostuu sijoittajista. Eli jos nyrkkeilijä on täydessä päätösvallassa, miksi hän jättäisi loppupeleissä mitään sijoittajilleen, eikä nostaisi kaikkea sisääntulevaa rahaa itselleen? Silkasta rehellisyydestä? Vastaavasti jos päätösvallassa on muita ihmisiä, millä taataan loppupeleissä nyrkkeilijän asema?

Ajatuksena hieno, mutta kun ihmisten rehellisyys ja suoraselkäisyys katoaa niin usein, kun tarjolla on enemmän itselle, ei tällainen tulisi toimimaan. Tällaisen sopimuksen laatiminen olisi todella työlästä, jotta kaikki porsaanreiät saadaan tukittua pysyvästi. Lopputuloksena jotain kustaisiin silmään joka tapauksessa.
Asetelma on kieltämättä monimutkainen ja varmastikin täynnä sudenkuoppia, niin kuin business yleensäkin. Määräysvalta, rahoitusehdot ja muut käytännön asiat sovittaisiin osakassopimuksessa - vähän niinkuin "normi" pk-yritysten hakiessa projekti- ja tuotekehityksiin pääomia markkinoilta - etsitään rahoitus tavoitteen toteuttamiselle, mutta tässä tapaksessa tuote olisi monitoimivatkain-taikinakoneen sijaan ammattinyrkkeilijä. Nyrkkeilijän asema olisi yhtä varmaa kuin osakkaiden sijoituksetkin - eli epävarmaa, voitoista puhumattakaan. Jotta tuote kehittyisi ja pärjäisi markkinoilla kilpailijoitaan paremmin ja pääsisi isompiin kehiin olisi tuotetta yllläpidettävä, tälle kehitykselle, tuotteen markkinoinille etc. tuote voisi nostaa yrityksestä palkkaa jotta "leipä ei lopu koneesta". Irtautumisista, sopimusrikkeistä- ja niistä mahdollisesti syntyvistä korvauskäytännösitä löytyy toimivia malleja yritysmaailmasta. Ja jos homma joskus ns. osuisi maaliin, niin sehän näkyisi tietty osinkoina pankkitilillä.
Kovaa peliä olis kyllä, mutta sehän kuuluu asiaan.
ps. vieläkö niitä mayweatherin tai ggg:n lappuja on jollain :D
Vastaa Viestiin