Andy Ruiz Jr

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Flat Foot
Brawler
Viestit: 742
Liittynyt: 02.02.2016 09:04

Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Flat Foot »

Andy Ruiz kukisti Anthony Joshuan , ja on tällä hetkellä mestari. Poislukien tietysti Wbc - minkä mestaruuden omistaa Wilder .
Aikamoisen yllätyksen mies teki vaikka AJ;n leuan kestävyydestä on moni puhunutkin. Ruiz sai Joshuan näyttämään kömpelöitä mikä miesten tirsoon katsoessa on jopa huvittavaa. Ruiz on tekninen nyrkkeilijä joka paljasti Joshuan puutteet täydellisesti.
Hieno voitto, nyrkkeilyn voitto.
Yii
Brawler
Viestit: 507
Liittynyt: 30.01.2004 23:40
Paikkakunta: Helsinki

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Yii »

Flat Foot kirjoitti: 02.06.2019 10:21 Andy Ruiz kukisti Anthony Joshuan… aikamoisen yllätyksen mies teki vaikka AJ;n leuan kestävyydestä on moni puhunutkin.
Yllätys todellakin. Aikalailla lukkoon voidaan lyödä sekin, että kyseessä on vuoden 2019 vuoden yllätys (Upset fo the Year). Samalla kertaa aikalailla lukkoon on lyöty myös vuoden erä. Se tulee olemaan tän Ruiz-Joshua -matsin kolmas erä.

Yllätys oli ihan suurinta mahdollista kokoluokkaa. Mä oon nähnyt jossain kommenttia, että kyseessä oli suurin yllätys raskaassa sarjassa sitten Rahman-Lewis tai Douglas-Tysonin. Mä sanoisin, että aivan ehdottomasti kyseessä oli suurempi pommi, kuin Rahmanin järjestämä shokki Etelä-Afrikassa. On myös täysin mahdollista perustellusti väittää, että eilen kyseessä oli jopa sarjan kaikkien aikojen suurin yllätys.

Ne jotka haluavat pitää Douglas-Tysonia vielä suurempana yllätyksenä, voivat perustellusti sanoa, että siinä missä yhtään kukaan ei olisi silloin voinut kuvitellakaan Tysonin voivan hävitä yhtään kenellekään, oli nyt hyvinkin helppoa kuvitella Joshuan mahdollisesti häviävän, ainakin Wilderille tai Furylle. He eivät kuitenkaan voi väittää Douglasin olleen kauempana maailman kärjestä, kuin Ruiz oli nyt.

Ruiz tyrmäsi maailman ykkösenä yleisesti pidetyn Joshuan. Joshuan ykköspaikka ei tietenkää ollut mitenkään kiveen hakattu, eihän hän ollut sitä päässyt todistamaan kärkikolmikon muiden ässien Wilderin tai Furyn kanssa samaan kehään. Joshua ei ollut siis ollenkaan kaikissa listauksissa ykkösenä, mutta oli kuitenkin silti selvästi yleisimmin kärkipaikalle kirjattuna, kuin Wilder ja Fury yhteensä.

Joshua oli myös The Ring -lehden arvolistan kärjessä. Se on merkittävä paikka sikäli, että jos tälle viime yön yllätykselle halutaan hakea historiallista perspektiiviä, ei eri aikakausien välillä sen vertailemiseen kuka oli mitenkin arvostettu milloinkin löydy mitään toista läheskään Ringin listojen veroista syvälle historiaan ulottuvaa mittatikkua.

The Ring alkoi julkaista kunkin painoluokan maailman kymmenen parhaan arvolistauksia jo 1924, eli 95 vuotta sitten. Se oli mun tietääkseni ensimmäinen kerta missään yksilöurheilulajissa, kun urheilijoita listattiin paremmuusjärjestykseen. Ringin listan ajatuksen kopioita mun luullakseni ovat kaikki muut tenniksen tai golfin tai muiden lajien tunnetut listausjärjestelmät.

Tuon 95 vuoden aikana on ollut hyvin harvinaista, että raskaan sarjan ykköspaikkaa pitävä nyrkkeilijä häviää jollekin, joka ei olisi lähellä kärkisijaa itsekin sillä samalla listauksella. Nyt Andy Ruizta ei lauantaiaamuna näkynyt viimeisimmällä Ringin listalla lainkaan. 95 vuoden aikana vastaava tilanne, että listan ulkopuolinen nimi voittaisi raskaan sarjan ykkösnimen, on tapahtunut vain yhden ainoan kerran aikaisemmin!

Silllä kerralla muinainen, otteluhetkellä peräti 20 vuoden takainen, maailmanmestari George Foreman tyrmäsi hallitsevan maailmanmestarin Michael Moorerin. Foreman ei ollut Ringin listoilla lainkaan otteluun lähdettäessä, mutta oli silti vedonlyöjien altavastaajana vain suhteessa 2-1. Tuo numero johtui paljolti myös siitä, miten tunnettu ja pidetty Big George siinä vaiheessa uraansa oli. Ja varmasti myös siitä, että hänellä oli valtava iskuvoima, ja puolustavalla mestarilla Moorerilla ihan muuta, kuin valtava iskunkestävyys.

Vertailukohtana viime yönä Andy Ruiz oli Las Vegasin vedonlyöntikertoimissa altavastaajana kuulemma suhteessa 22-1. On siis hyvinkin perusteltua nähdä viime yön yllätys Foremanin jättiyllätystä suurempana.

Mä ajattelin listata tähän sen 95 vuoden ajalta kaikkein suurimpina pidetyt yllätykset, joissa raskaan sarjan ykkösenä (tai mestarina) Ringin arvolistalla otteluun lähtenyt mies on hävinnyt. Mä keräsin netistä myös niiden ottelujen vedonlyöntikertoimet mukaan ja tutkin (ja Jersey Joen ja Neon-Leonin tapauksissa arvioin lähimmän mun käytössäni olleen listan perusteella) voittajien sijoitukset samaisella Ringin listalla otteluun lähdettäessä. Ne on tässä aikajärjestyksessä:

23/09/1926 Gene Tunney - Jack Dempsey I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 3. (raskaan sajan mestarin 2. haastaja)
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 4-1

13/06/1935 James J Braddock - Max Baer
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 3.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 10-1

18/07/1951 Jersey Joe Walcott - Ezzard Charles III
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 8.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 9-1

25/02/1964 Cassius Clay - Sonny Liston I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 2.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 7-1

30/10/1974 Muhammad Ali - George Foreman
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 2.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 3-1

15/02/1978 Leon Spinks - Muhammad Ali I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 10.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 10-1

21/09/1985 Michael Spinks - Larry Holmes I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: raskaan keskisarjan maailmanmestari (yhtä sarjaa alempana).
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 6-1

11/02/1990 James Douglas - Mike Tyson
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 7.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 42-1

05/11/1994 George Foreman - Michael Moorer
- voittajan sijoitus Ringin listalla: - (ei listalla lainkaan)
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 2-1

09/11/1996 Evander Holyfield - Mike Tyson I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 5.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 6-1

22/04/2001 Hasim Rahman - Lennox Lewis I
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 8.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 20-1

28/11/2015 Tyson Fury - Wladimir Klitschko
- voittajan sijoitus Ringin listalla: 4.
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 7-2

01/06/2019 Andy Ruiz - Anthony Joshua
- voittajan sijoitus Ringin listalla: - (ei listalla lainkaan)
- voittaja oli altavastaajana suhteessa: 22-1
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6458
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

En noihin kaikkiin 60- ja 70-lukujen matseihin - vanhemmista puhumattakaan - ole perehtynyt, mutta musta Tyson-Douglaseja, Ali-Foremaneja, Ali-Leon Spinksejä ja mielestäni kyllä tätä Joshua-Ruiziakin suurempi yllätys oli se, miten Tyson pyyhkäisi Michael Spinksin veltoksi.

Mikähän on raskaansarjan otteluissa kaikkien aikojen pienin yllätys?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Flat Foot
Brawler
Viestit: 742
Liittynyt: 02.02.2016 09:04

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Flat Foot »

Ruiz Jr. sanoo että ; i call the shots now, millä lähinnä vastaa Hearnille joka sanoi että uusinta on briteissä. Al Haymon ja Ruiz käyvät pykälät läpi ja koittavat saada matsin jenkkeihin tai Mexicoon, aika epätodennäköistä että AJ lähtisi vieras kehään heti uusintaan?
All in all tämä tekee todella hyvää raskaansarjan tilanteelle, eihän sitä tiedä vaikka seuraava Ruizin ottelu olisi Wilderiä vastaan, who knows..
Puncher
Brawler
Viestit: 579
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Puncher »

Flat Foot kirjoitti: 04.06.2019 12:01 Ruiz Jr. sanoo että ; i call the shots now, millä lähinnä vastaa Hearnille joka sanoi että uusinta on briteissä. Al Haymon ja Ruiz käyvät pykälät läpi ja koittavat saada matsin jenkkeihin tai Mexicoon, aika epätodennäköistä että AJ lähtisi vieras kehään heti uusintaan?
All in all tämä tekee todella hyvää raskaansarjan tilanteelle, eihän sitä tiedä vaikka seuraava Ruizin ottelu olisi Wilderiä vastaan, who knows..
Tuo olisi Hearnille ja Joshualle pahin painajainen että Ruiz kävisi seuraavaksi kaatumassa Wilderin pommeihin ja antamaan kaikki vyöt Wilderille. Wilderillä ei ole mitään syytä enää antaa Joshualle matsia, Ortiz, Fury, Kownacki,Whyte+ muita nousua tekeviä on tulossa vastaan, ja 2 matsia vuoteen vain tulee niin siinä saisi Joshua odotella vuoroaan. Whytellä kyllä ollut paskamaista kun mies todellakin ansaitsisi jo shotin MM-matsiin, näytöt on kovat.
anve
Club Fighter
Viestit: 165
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja anve »

Flat Foot kirjoitti: 04.06.2019 12:01All in all tämä tekee todella hyvää raskaansarjan tilanteelle, eihän sitä tiedä vaikka seuraava Ruizin ottelu olisi Wilderiä vastaan, who knows..
Minä kun pelkään, että tekee nimenomaan sen, että kohta on taas sarjassa entistä enemmän mestareita. Ruiz Jr ottaa jonkun helpon puolustuksen jota ei taas kaikki liitot hyväksy ja joka liitolla pian oma mestari. Olisi kyllä hienoa jos ottaisi heti Wilderia vastaan ja vyöt yhdelle miehelle.
anakonda
Brawler
Viestit: 640
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja anakonda »

Katotaan se Wilder vs Ortiz matsi ensin... en kyllä ymmärrä sitä, miksi Wilder riskeeraa tässä vaiheessa, ja lähti uusintaan erittäin vaarallisen Ortizin kanssa, eihän tämä taida olla taloudellisestikaan pitemmälle katsoen hyvä diili ja jatkoplääni.
Lepa1
Club Fighter
Viestit: 191
Liittynyt: 06.03.2016 12:41

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Lepa1 »

Wilder haluaa näyttää ettei väistele haastajiaja on valmis uudestaan tyrmäämään vaarallisen Ortizin.. Joo Whyte ansaitsisi MM haastajan paikan joko Ruizia tai Wilderiä vastaan.. Ehdottomasti myös Ruiz-Wilder olis huippu matsi.
Yllättävän nopea kätinen on tuo mexicaani, vaarallinen vastus kenelle tahansa.
Uusinnasta Joshuaa vastaan ei tainnutkaan olla sopimuksessa pykälää joten ihan oikein että Joshua hakis nyt vauhtia parista muusta matsista ja jos vielä luonnetta on voi lähteä yrittään paluuta mestariksi..
Klitskoon verrattuna hänkin hävis ja tuli takas semmosessa kunnossa et piti vöitä yli 10v.. En vaan usko et bodari Joshualla olis samanlaista ominaisuutta. Saa nähdä..
Ruizkin varmasti treenaa entistä kovemmin ja sai runsaasti itseluottamusta käyttämällä AJtä 4kertaa lattiassa ja löi luonteen häneltä pois.
Jos Robben tiimissä osataan pelata tätä peliä niin hänen täytys ottaa nyt äkkiä hyvä matsi ja alkaa haastamaan Ruizia jos MM kehään halua on..
Lasileuka
Brawler
Viestit: 705
Liittynyt: 14.11.2013 15:37

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Lasileuka »

Täytyy takoa ku rauta on kuumaa - wilder/ Fury vastaan ja äkkiä - taktikoinnilla pelataan aikaa. Nut ...ttu heti kehään ja Bronssipommityajalta kyljet murskaks! ASAP!
bullbear83
Journeyman
Viestit: 294
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja bullbear83 »

anve kirjoitti: 04.06.2019 12:46
Flat Foot kirjoitti: 04.06.2019 12:01All in all tämä tekee todella hyvää raskaansarjan tilanteelle, eihän sitä tiedä vaikka seuraava Ruizin ottelu olisi Wilderiä vastaan, who knows..
Minä kun pelkään, että tekee nimenomaan sen, että kohta on taas sarjassa entistä enemmän mestareita. Ruiz Jr ottaa jonkun helpon puolustuksen jota ei taas kaikki liitot hyväksy ja joka liitolla pian oma mestari. Olisi kyllä hienoa jos ottaisi heti Wilderia vastaan ja vyöt yhdelle miehelle.

Mä veikkaan kanssa että Ruiz Jr. haluaa ottaa helpon puolustuksen ja valitsee vastustajaksi Robertin. Heillähän oli alustavia keskusteluja ollutkin ennenkuin Ruiz päätti mennä Joshuaa vastaan. Helppo puolustus saattaa tosin muuttua painajaiseksi Ruizille.. Pohjolan painajaiseksi!
Puncher
Brawler
Viestit: 579
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Puncher »

Jos Robbella tosiaan on PBC:n kanssa useamman ottelun (voitolla sopimus jatkuu) sopimus, niinkuin joku täällä foorumilla kertoi niin Ruiz vs Robbe olisi Win-Win matsi PBC:lle. Ja todellista herkkua Suomi faneille, ainoa tämän hetken mestareista (Wilderiä vs ei mitään saumaa) jota vastaan voisi saumoja olla vastapalloon tyrmäykselle. MAKE IT HAPPEN!
bullbear83
Journeyman
Viestit: 294
Liittynyt: 29.10.2017 23:52

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja bullbear83 »

Sundman kovasti toivoo että Helenius vs Ruiz jr toteutuisi...

https://www.is.fi/nyrkkeily/art-2000006130958.html
Puncher
Brawler
Viestit: 579
Liittynyt: 15.09.2013 05:10

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja Puncher »

PBC:n HW ukot

Andy Ruiz Jr

Charles Martin

Dominic Breazeale

Adam Kownacki

Chris Arreola

Gerald Washington

Luis Ortiz

Oscar Rivas

Travis Kauffman

Artur Szpilka

Deontay Wilder

Antonio Tarver

Michael Hunter

Efe Ajagba

Melkoinen rosteri hankittuna HW ukkoja PBC:llä. Lisäksi Robbella kait jonkinnäköinen sopimus myös.

Jos sääntöpykälät sen mahdollistaa, niin en usko että Ruizia laitetaan uusintaan Joshuaa vastaan vaan pidetään kaikki vyöt itsellä laittamalla ns omia ukkoja vyö matseihin / kaikkien voiden kiistattomaan mestaruus matsiin.

Ruiz vs Wilder matsilla tehdään isot rahat, kun Wilder alkanut saamaan hypeä jenkeissä Fury matsista eteenpäin ja nyt Ruiz varmasti saa isosti hypeä Joshuan kaatamisen ansiosta.
ulledulle
Club Fighter
Viestit: 138
Liittynyt: 12.02.2019 15:55

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja ulledulle »

Olis mahtavaa jos Ruizin leiri pystyisi välttämään tuon AJ uusinnan ja havittelisivat matsia Wilderin kanssa. Olisi upeaa kun Joshuan leiri menettäisi tämän vöiden yhdistämis megaottelun :D

Upeaa olisi myös, jos uusinta toteutuu ja Ruiz voittaisi senkin.
kekra
Club Fighter
Viestit: 56
Liittynyt: 21.11.2015 08:30

Re: Andy Ruiz Jr

Viesti Kirjoittaja kekra »

Pituusfriikkinä huomauttaisin että Ruiz lienee Tysonin jälkeen lyhin mestari? Ruiz on listattu anteliaasti mukamas 188 senttiseksi, mutta sokeakin näkee ettei hän ole lähellekään noin pitkä. Näytti ylettyvän Joshuaa suunnilleen sieraimiin, eli on about 15cm lyhyempi, noin 183cm. Kun ajattelee 121kg painoa tuohon varteen, niin onhan se melkoinen yhdistelmä. Ihmeen hyvin kestää kuitenkin kunto, ja yllättävän nopeakin.. Näemmä läskikin voi pärjätä ihan huipulle asti..
Vastaa Viestiin