Mike Tysonin myytti

Ammattinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Mappe
New Kid on the Block
Viestit: 20
Liittynyt: 21.11.2016 11:10

Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Mappe »

Eiköhän rauta-Mike yhtenä historian kuuluisinpana nyrkkeilijänä ansaitse ihan oman ketjun.

Väitän, että yhtäkään muuta nyrkkeilijää ei historian saatossa ole nostettu yhtä korkealla jalustalle kuin Mike Tysonia. Vieläkin lähes tulkoon jokaisella foorumilla joissa väännetään peistä kaikkien aikojen raskaansarjan iskijöistä nousee Tyson aina erittäin korkealle ja useiden mielestä jopa kaikkien aikojen mestariksi. Olihan Mike minunkin lapsuuden sankari jonka nopeita tyrmäyksiä hämmästelin lapsena lehtien urheiluliitteistä. Mielessäni pohdin miten joku voi olla noin ylivoimainen että tyrmää haastajat aina ensimmäisissä erissä. Mike Tysonin valtakaudella kultaisella 80-luvulla ei ollut vielä ihmisten käytössä Yotubea eikä boxrec rekisteriä joista olisi pystynyt nopeasti tarkistamaan vastustajien todellisen tason. Tysonin ottelurecordia hieman tarkemmin tarkasteleltuna voi melko nopeasti huomata, että kaverin ottelulistahan ei ole lopulta suureksi mestariksi ole järin häävi. Uran ensimmäiset yli 20 voittoa rakennettiin ihan totaalisista mätisäkeistä. Mestaruuden voitettuaan Tyson toki kohtasi muutamia ihan kelpo haastajia, mutta ei ketään historiallisesti merkittävää nyrkkeilijää lukuunottamatta raskaan sarjan entistä mestaria Larry Holmesia ja alemmasta sarjasta nuossutta Michael Spinksiä.

Tysonin ympärille saatiin rakennettua nopeasti myytti ja brändi alku-uran huolellisesti valituilla vastustajilla, sekä mestaruusajan hetkellisesti suhteellisen heikkotasoisilla haastajilla. Verrattuna muihin nyrkkeilijöihin Mike Tyson on saanut aina ikuisen suojamuurin mitä tulee miehen tappioihin. Niihin löytyy aina selitys tyyliin Mike ei harjoitellut tarpeeksi, Mike ryyppäsi, Mike raiskasi ja rällästi, Mike oli masentunut Cus D’Amaton kuolemasta jne jne. Mike Tysonin kannattajat näyttävätkin usein ajattelevan että kaikki muut nyrkkeilijät elävät jossain optimaalisessa ihannemaailmassa ja Mike on ainoa joka on joutunut urallaan kohtaamaan ongelmia. Paneudutaas hieman Miken tappioihin. Tysonin kannattajat kun aina kuittaavat nämä tappiot sillä, että hän ei ollut enää parhaimmillaan, niin totuus on että kolmessa ensimmäisessä tappioissaan (Buster Douglasille, Evander Holyfieldille ja Lennox Lewisille) Mike oli kaikissa vastustajiaan nuorempi. Buster Douglas tappiossa Mike todennäköisesti hieman aliarvioi vastustajan, mutta Evander Holyfieldia ja Lennox Lewisiä vastaan Mike tuli kyllä otteluihin silmin nähden hyvin valmistautuneena joten tappiot näistä ei johtunut muusta kuin siitä, että Mikellä ei todellisuudessa ollut aseita tämän tason kevereiden lyömiseen. Myöskään hänen fyysinen olemuksensa ei näissä neljässä ensimmäisissä tappioissa kielinyt mitenkään siitä ettei hän olisi kehässä ollut fyysisesti huippukuntoisena. Myös tosi asia on että Tysonin uran tappiot tulivat yhtä diskaustuomiota lukuunottamatta aina tyrmäyksellä. Tysonin mestaruuskausikaan ei todellisuudessa ollut moniin muihin historian suuriin mestareihin verrattuna erityisen pitkä kaiken kaikkiaankin vain neljä vuotta.

On varmasti totta että Tysonia vaivasi uran aikana usein erilaiset henkiset ongelmat, mutta eikös nuo henkiset ominaisuudet ole urheiljalle ominaisuuksia siinä missä fyysisetkin ominaisuudet. Syy miksi itse en laske Tysonia ihan historian suurinpiin mestareihin on se, että hän ei juuri koskaan onnistunut voittamaan kovia taisteluja. Mike oli vahva aina vain silloin kun vastustaja taipui nopeasti hänen vauhdissaan, mutta tasaväkisemmissä väännöissä hänen selkänsä yleensä aina katkesi. Myös Miken tappioissa paljastui tietyllä tavalla hänen fyysiset rajansa. Häntä isommat painavasti lyövät nyrkkeilijät jotka pystyivät lähellä eliminoimaan hänen lähiottelunsa olivat Mikelle myrkkyä. Tyson kun oli taktisessa mielessä aina hyvin rajoittunut nyrkkeilijä joka ei oikeastaan koskaan pystynyt muuttamaan ottelutaktiikkaansa eri vastustajiin saati sitten kesken ottelun. Tämä tekikin Holyfieldin ja Lewisin kaltaisille taktisesti fiksuille nyrkkeilijöille Tysonin aseista riisumisen suhteellisen helppoksi. Näin ollen onkin aika absurdia kuvittella, että Mike pyyhkisiä lattiaa nyky mestareilla. Tällaisilla väitteillä on aivan yhtä paljon realismia kuin sillä, että Matti Nykänen aikamatkalla voittaisi nykyiset mäkikotkat.

Oikeastaan mikään urheilulaji ei pitkällä aikavälillä ole mennyt kehityksessä takapakkia. Olisikin perin kummallista että Nyrkkeily olisi tässä poikkeus. Toki ajoittain tulee ylivertaisia urheilijoita jotka pystyvät esim yleisurheilussa pitämään maailmanennätyksiä useita vuosikymmeniä. Tyson ei kuitenkaan missään nimessä ollut tällainen poikkeusyksilö. Hän kun ei ollut todellisuudessa mikään suvereeni pitkäaikainen mestari edes omalla aikakaudellaan.

Antakaamme toki Tysonmyytin elää rauhassa ja ikuisesti rauta-Miken kannattajien sydämmissä. :)
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja sofokles »

Hyvä teksti Mappelta. Tuo Tyson myytti on kiinnostava ilmiö. Siinä saattaa näkyä myös se, että kaapeli- ja satelliitti kanavien aikakausi alkoi samoihin aikoihin. Nyrkkeilyn suuria otteluja alkoi nähdä myös Euroopassa. Tämä varmasti vaikutti Tysonin suosioon ja osaltaan myyttiä rakennettiin kaupallisessa tarkoituksessa. Toisaalta juuri tämä tällainen taivaskanavien aikainen supertähteys on itsessään jo kiinnostavaa. Toki Ali oli aikanaan suosittu ja Ingo ruotsissa, mutta heidän ottelujaan harva näki. Vaikka 1980 - luvulla ei ollut youtubea eikä internetiä, niin siltä Tyson oli erilailla suosittu kuin aikaisemmat mestarit. Mielestäni tähän vaikutti paljon se, että hänen ottelujaan ja VHS-nauhoja oli saatavilla. Saattaa olla Tysonin kohdalla niin, että hänen suuruutensa nyrkkeilijänä ei ollut verrattavissa hänen saamaan suosioon.

Tyly totuus kirja oli mielestäni (yhdellä tasolla) jonkinlainen yritys päästä eroon Tyson myytistä. Tyson myytti eli aikansa ja sillä ei ehkä lopulta ollut mitään tekemistä todellisen Tysonin kanssa.
Oli hän nyrkkeilijänä kuinka suuri tahansa, niin kiinnostavana hän pysyy juuri tuon myytin takia.
anakonda
Brawler
Viestit: 640
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja anakonda »

tässä nykyajassa on se hienoa, että ei tarvitse jauhaa skeidaa, vaan katso Tysonin matsit youtubesta. Ennen ja jälkeen linnatuomion ei ole kyse samasta ottelijasta. Fyyseiseltä olemukseltaan voi näyttää jopa paremmalta, mutta se liikenopeus, se liikenopeus, ja räjähtävyys, se vain ei ole entisensä, ratkaisevat raeaktio sadaosat ja vanha ilmiömäinen ottelusilmä puuttuu, mies on silminnähden hitaampi, jäykempi, erätauolla puuskuttaa, ja jalatkaan ei toimi lähimainkaan samalla tavalla, liian paljon jäi kaverista kaltereiden taakse, ei varmaankaan saanut syödä oikeita aamupuuroja samalla hillosilmällä kuin aikaisemmin. Muutaman vuoden kovien treenien ja sparrien puute ehkä nakersi lisää, ei päässyt enää samalle tasolleen.
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 490
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Pasi Fisti »

sofokles kirjoitti: 08.05.2020 15:40 . Toisaalta juuri tämä tällainen taivaskanavien aikainen supertähteys on itsessään jo kiinnostavaa. Toki Ali oli aikanaan suosittu ja Ingo ruotsissa, mutta heidän ottelujaan harva näki.
Eikös Alin kovimpia otteluita lähetetty ihan maailmanlaajuisesti? Tietääkseni jopa Suomessa näytettiin suorana ainakin joku matsi.

Kyllä mä veikkaisin, että Alin myytti on kaikkein kovin ja siitä on unohdettu, että kaverihan oli aika mulkendaali, mutta siitä muistetaan vain sen huippu-uran jälkeinen pyhimystarina.
Frazeriakin loukkasi pahimmilla mahdollisilla tavoilla ja ukko taisi oikeasti vihata Alia kuolemaansa saakka.
Pasi Fisti
Journeyman
Viestit: 490
Liittynyt: 16.06.2019 17:33

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Pasi Fisti »

anakonda kirjoitti: 08.05.2020 16:00 tässä nykyajassa on se hienoa, että ei tarvitse jauhaa skeidaa, vaan katso Tysonin matsit youtubesta. Ennen ja jälkeen linnatuomion ei ole kyse samasta ottelijasta. Fyyseiseltä olemukseltaan voi näyttää jopa paremmalta, mutta se liikenopeus, se liikenopeus, ja räjähtävyys, se vain ei ole entisensä, ratkaisevat raeaktio sadaosat ja vanha ilmiömäinen ottelusilmä puuttuu, mies on silminnähden hitaampi, jäykempi, erätauolla puuskuttaa, ja jalatkaan ei toimi lähimainkaan samalla tavalla, liian paljon jäi kaverista kaltereiden taakse, ei varmaankaan saanut syödä oikeita aamupuuroja samalla hillosilmällä kuin aikaisemmin. Muutaman vuoden kovien treenien ja sparrien puute ehkä nakersi lisää, ei päässyt enää samalle tasolleen.
Sillehän kävi ihan Alit, joka ei myöskään koskaan päässyt entiselle tasolleen vankilan jälkeen, mutta toisin kuin Tyson, niin kykeni väkisin kaivamaan niitä voittoja vielä silloinkin, kun ottelupätkistä näkee ihan silmällä, että kaveri taitaa jo tuossa vaiheessa olla aika pitkälle edenneen Parkinsonin taudin kourissa
.
sofokles
Brawler
Viestit: 854
Liittynyt: 28.06.2008 22:59

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja sofokles »

Pasi Fisti kirjoitti: 08.05.2020 16:07
sofokles kirjoitti: 08.05.2020 15:40 . Toisaalta juuri tämä tällainen taivaskanavien aikainen supertähteys on itsessään jo kiinnostavaa. Toki Ali oli aikanaan suosittu ja Ingo ruotsissa, mutta heidän ottelujaan harva näki.
Eikös Alin kovimpia otteluita lähetetty ihan maailmanlaajuisesti? Tietääkseni jopa Suomessa näytettiin suorana ainakin joku matsi.

Kyllä mä veikkaisin, että Alin myytti on kaikkein kovin ja siitä on unohdettu, että kaverihan oli aika mulkendaali, mutta siitä muistetaan vain sen huippu-uran jälkeinen pyhimystarina.
Frazeriakin loukkasi pahimmilla mahdollisilla tavoilla ja ukko taisi oikeasti vihata Alia kuolemaansa saakka.
Ali varmaan tunnetuin nyrkkeilijä koskaan. Tässä nyt oli käsittelyssä Tyson myytti ja sen tiimoilta kirjoitin. Kiinnostava on tuo näkyvyys televisiossa. Alista kertovat Wikipedia sivut kertovat, että "Fight of the century," olisi vuonna 1971 nähty 46 eri maassa. Tämä saattaa tarkoittaa sitä, että ottelu nähtiin suomessakin. Arvelisin kuitenkin, että Tyson menee huimasti edelle Alia televisio näkyvyyden osalta pelkästään suomessa.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Muhammad_Ali
Alilla oli oma myyttinsä samoin Tysonilla. Ali markkinoi itse itseään esiintyen kohteliaasti ja älykkäästi. Hän antoi itsestään miellyttävän kuvan. Hän myös dissasi vastustajiaan aika rankasti ja yritti sillä tavoin tuoda itseään esiin. Ottelukiellon jälkeen hän otteli loistavia otteluja 1970 - luvulla: Frazier trilogia, Rumble in the jungle, Norton matsit, Leon Spinks matsit.
Tyson markkinoitiin nyrkkeilyn ystäville tyrmääjä rämäpäänä. Sellaisena, jota pitää varoa jos häneen kadulla törmää. Toisin kuin Ali, Tyson oli oikeasti vankilassa (Ali vietti tuomionsa vapaalla jalalla). Löytyykö muuten toista raskaansarjan mestaria, joka uran aikana on ollut oikeasti vankilassa?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mike_Tyson
Tysonin lapsuus oli rankka. Päihdeongelmainen äiti ei tiennyt missä poika menee. Bronsvillen kaduilla saadut opit eivät olisi pitkälle elämässä vieneet. Onneksi tuli nyrkkeily.
miikkova50
New Kid on the Block
Viestit: 23
Liittynyt: 31.03.2018 15:27

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja miikkova50 »

anakonda kirjoitti: 08.05.2020 16:00 tässä nykyajassa on se hienoa, että ei tarvitse jauhaa skeidaa, vaan katso Tysonin matsit youtubesta. Ennen ja jälkeen linnatuomion ei ole kyse samasta ottelijasta. Fyyseiseltä olemukseltaan voi näyttää jopa paremmalta, mutta se liikenopeus, se liikenopeus, ja räjähtävyys, se vain ei ole entisensä, ratkaisevat raeaktio sadaosat ja vanha ilmiömäinen ottelusilmä puuttuu, mies on silminnähden hitaampi, jäykempi, erätauolla puuskuttaa, ja jalatkaan ei toimi lähimainkaan samalla tavalla, liian paljon jäi kaverista kaltereiden taakse, ei varmaankaan saanut syödä oikeita aamupuuroja samalla hillosilmällä kuin aikaisemmin. Muutaman vuoden kovien treenien ja sparrien puute ehkä nakersi lisää, ei päässyt enää samalle tasolleen.
Juuri näin.Aika puusilmä pitää olla jos ei näe eroa -86-89 luvun ja -90 luvun Mikessä.Kaikki muuttuiJo Douglas ottelussa Mike oli muiden harrastusten parissa.Linnatuomio ja muut sotkut vei terän.Fyysinen olemus oli rautaisen näköinen,massaakin tuli lisää.Se kasikyt luvun lopun Mike olis lyönyt Lennoxin ja Holyfieldin varmasti.Vaikka olen varmaan palstan kovin Holyfield fani niin eipä siinä.Täys työ olis ollu selvitä 12 erää.
anve
Club Fighter
Viestit: 165
Liittynyt: 04.08.2008 19:04

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja anve »

[/quote]Löytyykö muuten toista raskaansarjan mestaria, joka uran aikana on ollut oikeasti vankilassa?
https://fi.wikipedia.org/wiki/Mike_Tyson[/quote]

Jack Johnsson ja Sonny Liston ainakin. Vaikka Johnsson ei koskaan enää vankilan jälkeen huipulle palannut.
Mappe
New Kid on the Block
Viestit: 20
Liittynyt: 21.11.2016 11:10

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Mappe »

miikkova50 kirjoitti: 08.05.2020 20:28
anakonda kirjoitti: 08.05.2020 16:00 tässä nykyajassa on se hienoa, että ei tarvitse jauhaa skeidaa, vaan katso Tysonin matsit youtubesta. Ennen ja jälkeen linnatuomion ei ole kyse samasta ottelijasta. Fyyseiseltä olemukseltaan voi näyttää jopa paremmalta, mutta se liikenopeus, se liikenopeus, ja räjähtävyys, se vain ei ole entisensä, ratkaisevat raeaktio sadaosat ja vanha ilmiömäinen ottelusilmä puuttuu, mies on silminnähden hitaampi, jäykempi, erätauolla puuskuttaa, ja jalatkaan ei toimi lähimainkaan samalla tavalla, liian paljon jäi kaverista kaltereiden taakse, ei varmaankaan saanut syödä oikeita aamupuuroja samalla hillosilmällä kuin aikaisemmin. Muutaman vuoden kovien treenien ja sparrien puute ehkä nakersi lisää, ei päässyt enää samalle tasolleen.
Juuri näin.Aika puusilmä pitää olla jos ei näe eroa -86-89 luvun ja -90 luvun Mikessä.Kaikki muuttuiJo Douglas ottelussa Mike oli muiden harrastusten parissa.Linnatuomio ja muut sotkut vei terän.Fyysinen olemus oli rautaisen näköinen,massaakin tuli lisää.Se kasikyt luvun lopun Mike olis lyönyt Lennoxin ja Holyfieldin varmasti.Vaikka olen varmaan palstan kovin Holyfield fani niin eipä siinä.Täys työ olis ollu selvitä 12 erää.
Aikas mielenkiintoinen logiikka on näille väitteille. :D Vaikka Tyson olisikin ominaisuuksiltaan hiipunut parhaiden päivien tasoltaan Holyfieldin ja Lewisin kohdatessaan ei se silti muuta miksikään sitä tosi asiaa, että ihan samalla lailla tietysti Holyfield ja Lewis olivat silloin jo vanhenneet parhaista päivistään. Etenkin Holyfield (Tysonia neljä vuotta vanhempana) oli itse asiassa herrojen kohdatessa menettänyt huomattavasti Tysonia enemmän nopeusominaisuuksiaan. Kannattanee katsoa Holyfieldin 90-luvun alun matseja, niin asia on helposti todennettavissa. Kyllä Mike aloitti Holyfied ja Lewis matsit ihan sähäkästi ja hyvällä liikkeellä, mutta tottakai liike nyrkkeilijällä hidastuu kun alkaa omissa kolista. Tuo Tysonin kovan kaverin maine on muutenkin mielestäni melkoista huuhaata. Kaveri pää painuksissa suunnilleen väänsi itkua erätauolla ekassa Holyfield matsissa ja Lewisin kohdatessaan puntti tutisi jo kehään astuessa. Tuollaiset väitteet, että Tyson olisi varmasti voittanut kasari kunnossaan Holyfieldin ja Lewisin ei myöskään perustu yhtikäs mihinkään. Kaveri kohdatessaan kärsi todistettavasti molemmille rökäle tappiot joten ei ole kovinkaan loogista, että tulos olisi ollut merkittävästi erilainen missään olosuhteissa. Tyson jäi lopulta melko katsomattomaksi kortiksi. Ei koskaan kohdannut edes omalta aikakaudeltaan sarjan huippumiehiä kuten Riddick Bowe, Michael Moore, George Foreman, Tim Witherspoon, Oliver McCall tai Ray Merceria. Lahjakas ja värikäs nyrkkeilijä toki parhaimmillaan, mutta ei millään olemassa olevilla faktoilla mikään historian suurin mestari. :)
anakonda
Brawler
Viestit: 640
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja anakonda »

Musta sun ei Mappe kannata enää jatkossa käyttää teksteissäsi sanaa "logiiikka", kun sulla ei oo oikeen hajua siitä mitä se tarkoittaa.

Kenen mielestä Mike on historian paras nyrkkeilijä?, nyt lähti lapasesta...

Edelleen voi mennä youtubeen katsomaan Holyfieidin matsit, ja huomata että neljä vuotta nuorempi Holyfield oli huonompi nyrkkeilijä kuin vanhempi Holyfield, ja tässä välissä treenasi ja popsi varmaankin myös valmentajan antamat vitamiinit, eikä istunut linnassa. Rautalangasta: Holyfieldillä kaikki tapahtui päinvastoin kuin Tysonilla, eli Holyfieldin nouseva käyrä tai huipulla vielä oleva käyrä kohtasiTysonin jo selkeästi laskevan käyrän. Nämä pystyy näkemään molemmilta ukolita ihan matseja katsomalla, ei tarvita logiikkaa tai faktoja. Fakta on se, että en ole koskaa saanut ylinopeussakkoja (mutta ajan ylinopeutta joka ainoa päivä), tällä logiikalla olen lainkuuliainen kansalainen
Avatar
tuaman
Brawler
Viestit: 680
Liittynyt: 16.11.2013 09:09

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja tuaman »

Tubettajat Rummy ja Hatman kertovat faktat ja mielipiteensä.
Noissa on minusta kaikki, mitä tarvitsee tietää.
Mappe
New Kid on the Block
Viestit: 20
Liittynyt: 21.11.2016 11:10

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Mappe »

anakonda kirjoitti: 09.05.2020 01:04 Musta sun ei Mappe kannata enää jatkossa käyttää teksteissäsi sanaa "logiiikka", kun sulla ei oo oikeen hajua siitä mitä se tarkoittaa.

Kenen mielestä Mike on historian paras nyrkkeilijä?, nyt lähti lapasesta...

Edelleen voi mennä youtubeen katsomaan Holyfieidin matsit, ja huomata että neljä vuotta nuorempi Holyfield oli huonompi nyrkkeilijä kuin vanhempi Holyfield, ja tässä välissä treenasi ja popsi varmaankin myös valmentajan antamat vitamiinit, eikä istunut linnassa. Rautalangasta: Holyfieldillä kaikki tapahtui päinvastoin kuin Tysonilla, eli Holyfieldin nouseva käyrä tai huipulla vielä oleva käyrä kohtasiTysonin jo selkeästi laskevan käyrän. Nämä pystyy näkemään molemmilta ukolita ihan matseja katsomalla, ei tarvita logiikkaa tai faktoja. Fakta on se, että en ole koskaa saanut ylinopeussakkoja (mutta ajan ylinopeutta joka ainoa päivä), tällä logiikalla olen lainkuuliainen kansalainen
No jaa.... Mielestäni urheilijan suuruutta arvioidessa homman nimenomaan pitää perustua faktoihin ja saavutuksiin. Vanhojen otteluvideoiden silmämääräinen arvioiminen ei riitä perusteeksi. Mielelläni kuulisinkin niitä järkeviä vasta-argumentteja tuollaisten yksittäissanojen käyttöön takertumisen ja näennäisviisastelun sijaan. Tuohon mainitsemaasi "vitamiinien" käyttöön on sanottava että melkoisen tynnyrissä kasvanut saa olla jos ihan oikeasti vielä kuvittelee, että ylipäätään raskaansarjan maailman huipulla nyt kukaan pelkällä kaurapuurolla ja tyrnimarjoilla tarpoisi. Mainitsemasi "vitamiinit" on kyllä olleet yleisesti käytössä joka ikisellä raskaansarjan huippunyrkkeilijällä viimeiset 50-vuotta. Ei Holyfield tai ketään muukaan ole näistä mitään etua saanut Tysoniin nähden. Niin kuin alkupostauksessani kirjoitin hyvinkin moni pitää Tysonia kaikkien aikojen mestarina. Mitkä siis ovat ne perusteet ja saavutukset joilla Tyson voidaan lukea suurten mestarien joukkoon. :)
Avatar
Voimalaitos
Club Fighter
Viestit: 60
Liittynyt: 31.10.2010 11:22
Viesti:

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja Voimalaitos »

Saavutukset:
Nuorin raskaansarjan MM kautta aikojen 20 vuotta 4 kuukautta ja 22 päivää. Yhdeksän voitokasta MM-tittelin puolustusta. Kiistaton ja lineaarinen MM voittamalla yksitellen kolmen eri liiton mestarit ja lineaarisen mestarin. Vankilan jälkeen WBC ja WBA -liittojen MM eli näin ollen kaksinkertainen MM.

Muita huomioita:
Aloitti ammattilaisuransa 18-vuotiaana vuoden 1985 alkupuolella ja maailmanmestaruus vuoden 1986 lopusssa. Ennen maailmanmestaruutta 27 voittoa puolessatoista vuodessa.

Ei kohdannut Tim Witherspoonia, koska tämä hävisi James Smithille WBA:n mestaruusottelussa. Näin ollen Tyson otteli Smithiä vastaan.

Moni ottelija ei ollut enää entisensä oteltuaan Mike Tysonia vastaan. Myös huumeongelmat veivät monen 1980-luvun nyrkkeilijän myöhempää uraa alaspäin.

Kevin Rooneyn erottaminen oli virhe Mike Tysonin uralla, mikä näkyi kaiken muun seikoilun ohella Tysonin otteissa Michael Spinks -ottelun jälkeen.

Pinklon Thomas, Tony Tucker, Larry Holmes, Michael Spinks ja Frank Bruno eivät olleet yhtään huonompi porukka Tysonin kohdatessaan 1980-luvulla kuin Riddick Bowe, Michael Moorer, George Foreman, Oliver McCall ja Ray Mercer 1990-luvulla. Harmi, että Mike Tysonin vankilatuomion takia otteluita jäi näkemättä.

Jotkut eivät vaakuutu Mike Tysonin henkisestä puolesta ja kyvystä taistella tukalissa paikoissa. Kuitenkin Tyson löi James Douglasin pitkälle luvulle tiukassa paikassa ja kampesi hammassuojia keräten pystyyn saman ottelun lopussa. Donovan Ruddockia vastaan käydyt kamppailut olivat kunnon taisteluita. Kun Ruddock tarjoili pelkoa aiheuttaneet kovat lyöntinsä, niin Tyson näytti vain leukaansa, että anna tulla lisää.

Vankila, huumeet ja kaikki muu sekoilu haittasivat Mike Tysonin uran jatkoa. Nousu vankilan jälkeen (kolme vuotta ilman kunnollista lajiharjoittelua) uudelleen mestariksi olisi monelle nyrkkeilijälle uskomaton saavutus, mutta Mike Tysonin loiston päivien jälkeen se ei säväytä vastaavalla tavalla.

Uran loppuosa jatkui huonolla motivaatiolla liian pitkään lähinnä rahavaikeuksien takia.

Evander Holyfield ja Lennox Lewis hoitivat koko uransa ammattimaisesti ja jopa paransivat otteitaan varsin pitkälle uran edetessä.

On faktaa, että Mike Tyson kuuluu kaikkien aikojen parhaiden raskassarjalaisten joukkoon. On jokaisen oma mielipide, mille sijalle Tysonin sijoittaa.
VOIMALAITOS.WS
anakonda
Brawler
Viestit: 640
Liittynyt: 21.11.2015 19:12

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja anakonda »

Mitäkö etua Holyfield sai Tysoniin nähden douppauksessa? enkos minä viestissäni epäillyt, että siellä linnassa ei välttämättä ollut ihan halutun laiset aamupuurot ja voisilmät?

Tuossa edellisessä tuli jo olennainen, faktojen osalta en pysty parantamaan, enkä tarvitse tilastoja ym. ihan omin ammatti harjaantuneiden silmien avulla ottelujen katsominen videolta riittää. Pistä Mappe mapit syrjään, ja katso Tysonin matseja ennen ja jälkeen linnan, vaikka hidastuskuvalla, josko se siitä aukeaisi suuri oivallus, jos Mike ei ole kaikkien aikojen paras HW, minusta ainakin viihdyttävin
TitaaniOtsa
New Kid on the Block
Viestit: 16
Liittynyt: 27.02.2020 22:02

Re: Mike Tysonin myytti

Viesti Kirjoittaja TitaaniOtsa »

Myyttiä ei varmaankaan jarruta tuoreet uutiset, joiden mukaan Iron Mikelle tarjottu ihan posketonta rahakasaa (kahdeksan numeroista) bare knuckle ottelusta - lisäksi ukko nostelee hypeään lyhyillä pistari jne. clipeillä, joiden suosio on valitettavasti valovuoden edellä esim. kenenkään suomalais ammattilaisen näkyvyyttä... valitan :evil:
Vastaa Viestiin