WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Nyrkkeilyilpailuihin ilmoittautumisia ja kilpailujen tuloksia.

Valvoja: WEBMASTER

jebeee
Journeyman
Viestit: 360
Liittynyt: 08.07.2007 22:18

Re: WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jebeee »

otteluissa oli myös muita ryöstöjä. ottelu nro 12. Kalevan poika voitti täysin selvästi. yksi (kokenut) tuomari painoi kalevan pojalle 33 pisteen erolla. sen olisi voinut hyvinkin allekirjoittaa. Muutama myös erittäin tasainen ottelu, jossa olisi voinut ilman vääryyksiä liputtaa toiselle.
mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

Tasapainotusta

Viesti Kirjoittaja mtm »

Ajattelin ensin olla kommentoimatta asiaa ollenkaan, mutta haluan kertoa muutaman tosiasian salikisojen kahdesta keskustellusta lopputuloksesta, ettei ulkopuolisille jää väärää kuvaa.

Katajisto-Tissari -ottelussa toinen mikkeliläisistä tuomareista sai Katajiston voittamaan. Toinen sai Tissarille yhden pisteen voiton. Kolmas tuomari ei ollut mikkeliläinen.

jebeen viittaus ... oliko 12. ottelu: MiNy:n edustajan voittoon ei vaikuttanut mikkeliläisiä arvostelutuomareita. Lopputulos oli itsellenikin lievästi sanoen yllätys.

On vähän hassua, että puhutaan salikilpailuiden tuomioissa ryöstöistä. "Ryöstettävä" panos on aika pieni. Salikisat ovat luonteeltaan enemmän harjoituksia kuin kilpailuita. En tiedä ketään, joka kiertää kilpailuissa ajatuksenaan tehdä vääryyttä urheilijoille. Joskus käy niin, että ihmiset tekevät virheitä.

Viikonloppuna järjestettiin tuomarikurssi. Kurssilaiset olivat ensimmäistä kertaa tuomaritehtävissä salikisoissamme. Mielestäni on hienoa, että saamme nyrkkeilylle lisää tuomareita ja että heille annetaan mahdollisuus opetella.

Kilpailuita ei voi järjestää ilman tuomareita. Siksi on aiheellista pyrkiä ennen muuta keskusteluun ja kannustamiseen kuin syyttelemiseen ja tuomitsemiseen. Asioiden eteenpäin vieminen vaatii yhteistyötä ja pelaajia kaikille pelipaikoille.
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
minilink
Club Fighter
Viestit: 79
Liittynyt: 20.02.2004 18:00

Re: WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Viesti Kirjoittaja minilink »

Siis tätä otteluako tarkoitatte nro 12 ottelu

B-54 kg Aapo Salonen RiKK – Mike Hakala LaKa 3-0 ???

Mielestäni Mike voitti ekan ja Aapo toisen erän ja kolmas oli ihan tasan
ottelun lopputulos olisi voinut olla jopa toisinpäinkin mutta millään tähän
matsiin en saa 33 pisteen eroa

vai tätä

Suojarinne - Shani ???

Jos tässä matsissa sai 33 pisteen eron niin silloin on laskettu myös avokämmenellä
osumat Shanin puolelta ??? Mutta myönnettäköön että tulos olisi pitänyt olla
toisinpäin eli Lahden poika voitti muutamalla pisteellä.
Eemeli
henrik67
New Kid on the Block
Viestit: 32
Liittynyt: 19.08.2008 12:53

Re: WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Viesti Kirjoittaja henrik67 »

olis kiva saada jonkun tuomarin mielipide asiasata. minulle on vähän epäselvää,miten pisteet tai voittaja lasketaan. lasketaanko selvät osumat vai katsotaanko vain kumpi nyrkkeilijöistä on parempi.esim kansainvälisissä kisoissa. arvosteleeko tuomarit kumpi on parempi vai lakeeko ne osumat ja sen mukaan katsotaan voittaja.
toinen asia esim. jos pisteitä ei lasketa. niin kumpi yleensä voittaa. sellainen joka hallitsee keskikehän mut ei saa oikein osumia tai sellainen joka pakkaa puolustaa mutt saa osumia enempi. kumpi voittaa?
mtm
Journeyman
Viestit: 379
Liittynyt: 05.02.2004 23:15
Paikkakunta: Mikkeli

Arvosteluperusteista

Viesti Kirjoittaja mtm »

Perusteet löytyvät nyrkkeilyn säännöistä. Laitan tähän asian ulkomuistista siten kuin sen muistan:
Arvostelutuomarit laskevat rystysillä vartalon etupuolelle ja vyötärölinjan yläpuolelle osuneet iskut. Iskuksi voidaan hyväksyä vain sellainen suoritus, jossa on vartalona/hartioiden paino takana (pelkällä käsivarrella heitettyjä ei voi hyväksyä).
Tuomarit painavat laitteeseen (joko tietokonejärjestelmä tai jokaisen tuomarin osumalaskin) osumia sitä mukaa, kun niitä näkevät. Lopputuloksena saadaan ottelun kokonaiskertymä kummallekin ottelijalle. Voittajaksi tuomari saa sen ottelijan, jolla on enemmän hyväksyttyjä osumia. Mikäli tulos menee tasan, tuomari antaa äänensä sille nyrkkeilijälle, joka
1) on tehnyt enemmän aloitteita tai ollut taitavampi... jos eroa ei syntynyt, niin
2) on puolustautunut paremmin

Tietokonearvostelussa tulevat kyseeseen myös ns. massapisteet ennen "tyyliarviointia"

Ainakin tämän hetken arvostelulinjan mukaan nyrkkeilijän kannattaa panostaa iskujen tarkkuuteen ja tehoon (jokin aika sitten kannatti tehdä paljon jopa summittaista työtä... käsille läpsijöitä palkittiin ilman ansioita... oma tulkintani). Tarkkuuden ja tehon arvostaminen on pääasiassa hyvä suunta. Käsille lyömisestä ei anneta pisteitä. Vielä kun nyrkkeilijät saisivat ansaitsemansa pisteet vartaloiskuista, niin menisimme vielä parempaan suuntaan.
Yhteistyöllä eteenpäin
Matti Ruokoski
Mikkelin Nyrkkeilijät
retku
Club Fighter
Viestit: 186
Liittynyt: 21.08.2004 16:59
Paikkakunta: Turku, Heideken

Re: WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Viesti Kirjoittaja retku »

SÄÄNTÖ XXVI: TOIMITSIJOIDEN LAUSUNNOT
A. lausunnot tiedoitusvälineille
Hallituksen jäsenet, lääkettieteelisen jyryn jäsenet, AIBN:n valiokuntien jäsenet sekä kehä arvostelutuomarit eivät saa antaa lausuntoja lehdistölle, televisiolle tai radiolle kilpailuun liittyvästä nyrkkeilystä tai toiminnasta. Vain puheenjohtajalla tai hänen valtuuttamalla henkilöllä on oikeus puhua tiedoitusvälineille.
"Missä sitä ollaan oltu"
henrik67
New Kid on the Block
Viestit: 32
Liittynyt: 19.08.2008 12:53

Re: WISA-kisat 25.4.2009 Mikkeli

Viesti Kirjoittaja henrik67 »

mm.. itse olen nähnyt lukemattomia otteluita ja poikkeiksetta aina on voittanut se osapuoli joka menee eteenpäin vaikka vastustaja on puolustus kannalla mutt osumia monikertaiseti enempi. siis selviä osumia. niin miten sit tuomarit näkee melkein aina väärin tai tuomitsee väärin. itselläni on monta videoitua ottelua missä näkee selvästi
et väärä mies on voittanut mitä osumiin tulee. mielestäni suomalaiset ei ymmärrä hienon liikkuvan nyrkkeiliää.
joka liikku kuin muhamet ali eli käyttää kehän tilaa hyödyksi.ja napsii pisteitä. vaan ne tykkää kun rynnätään eteenpäin ja husitaan. et näin.
Vastaa Viestiin