KORONA

Foorumi missä keskustellaan kukista yms. nyrkkeilyyn liittymättömistä asioista
pOKE
Prospect
Prospect
Viestit: 1807
Liittynyt: 28.10.2010 22:12

Re: KORONA

Viesti Kirjoittaja pOKE »

No ei. Some nyt sisältää lähtökohtaisesti basgaa. "Minulla on mielipide ja uskon siihen. Se on totuus" -tolloja koko sosiaalinen media täynnä.

Mutta rokotteisiin. Nyt on mielenkiintoista seurata näiden huippunopeiden rokotus-maiden kehityssuuntaa. Esim. Israel, jossa on ilmeisesti jaettu jo yli 9 miljoonaa rokotetta. Samoin UK on ehtinyt rokottaa melkoisesti.

Kai tässä noin 1 kk sisällä pitäisi näkyä dramaattinen lasku noissa maissa.
49% Motherfucker, 51% Son of a Bitch
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6458
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: KORONA

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

pOKE kirjoitti: 16.03.2021 07:50 No ei. Some nyt sisältää lähtökohtaisesti basgaa. "Minulla on mielipide ja uskon siihen. Se on totuus" -tolloja koko sosiaalinen media täynnä.

Mutta rokotteisiin. Nyt on mielenkiintoista seurata näiden huippunopeiden rokotus-maiden kehityssuuntaa. Esim. Israel, jossa on ilmeisesti jaettu jo yli 9 miljoonaa rokotetta. Samoin UK on ehtinyt rokottaa melkoisesti.

Kai tässä noin 1 kk sisällä pitäisi näkyä dramaattinen lasku noissa maissa.
Vähän vaikee noista jutuista on sanoa mitä googlaamalla löytyy suuntaan tai toiseen Haglerin kohtalosta yhtikäs mitään. Vähän erikoinen väite tuo must tuo on Rouva Hagleriltakin, että vieressä olemalla tietää mikä kuolevan ihmisen kuolinsyy on. Mitä silläkin tarkoitetaan, että kuolinsyy on luonnollinen? Onko esim. keuhkokuume luonnollinen kuolinsyy? Onko se luonnollinen kuolinsyy silloin, jos sen on saanut rokotuksen seurauksena? Toisaalta, en usko että Tommy Hearnskaan tuollaista juttua olisi ihan tuulesta temmannut ja postannut someensa. Enemmän vaikuttaa selittelyltä nuo selittelyt, että kuolema ei olisi ollut rokotteesta johtuva. Ja nyt on niin kova hysteria välttää rokotehysteriaa, että musta siinä on aikalailla yleistä motiiviakin sulkea vain mielestä pois se mahdollisuus, että Haglerin kuolema voisi johtua rokotteesta. Musta se on kuitenkin täysin mahdollista. Käsittääkseni hyvin epätodennäköistä perusterveillä, mutta tuskin täysin mahdotonta silloinkaan.

Israelissa, jos on annettu kaksi piikkiä, alkaa siis olla puolet porukasta rokotettu. Sen pitäisi näkyä kyllä luvissa kunhan alkavat rokotteet vaikuttaa. En kyllä tiedä kuinka iso osa porukasta pitäisi olla rokotettu, että rokotteen olisi käytännössä mahdoton jäädä enää pyörimään. Mutta jos tuo pulen väestön rokottaminen jakaantuu tasaisesti väestön keskuudessa, varmaan iso vaikutus on jo tuolla. Toki jos tuollaisen rokotemäärän pystyisi suuntaamaan kaikista tartunta-alttiiseen väestön osaan, vaikutus olisi vielä suurempikin. Jos taas on iso osa mennyt yksilöitä suojelevasti esim. vanhuksille joilla sosiaaliset kontaktit mahdollisesti muutenkin ovat vähäisempiä, niin se veisi tuosta epidemian/pandemian jatkumisen näkökulmasta tilannetta pois optimista.

BBC:n muikaan Englannissa oli otettu kuolemien vähentäminen lähtökohdaksi, ja rokotukset annettu alkuun yli 70-vuotiaille, hoitoalalla ja laitoshoidossa oleville ja ymmärtääkseni terveydellisistä syistä rokotussuojaa tarvitseille. 27 miljoonaa on saanut vähintään yhden piikin. Nyt meinataan piikittää hli 50-vuotiaat huhtikuun puoleen väliin mennessä. Näiden ryhmien edustajat olivat edustaneet koronakuolemantapauksista 88%.
https://www.bbc.com/news/health-55274833

Erään lähteen mukaan vajaa viikko sitten Israelissa oli rokotettu 49,1% kahteen kertaan ja 55,7% kertaalleen. Tiedä sitten onko siellä jotain "hihhuliyhteisöjä" tai -keskittymiä, jotka eivät ota rokotesta jostain periaatteesta. Jos tällaisia ryhmiä on olemassa isompia, niin virus voi jäädä niihin pyörimään ja lähteä taas isommalle kierrokselle jos rokotuksen suojaava vaikutus ajan kanssa lakkaa.
https://www.haaretz.com/israel-news/isr ... -1.9626604

Sehän tuossa tulee olemaan yksi haste, että jos tilanne saadaan jossain maassa tai isommallakin alueella kuntoon, niin miten ajan kanssa estetään, ettei tauti pujahda takaisin jostain rakosesta.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Avatar
jahee
Contender
Contender
Viestit: 3383
Liittynyt: 03.02.2011 11:03

Re: KORONA

Viesti Kirjoittaja jahee »

Johnson&Johnson rokotteen säilyvyys pakkasessa on 2v. Mitenköhän tuo on todettu kun ko rokote on kehitetty alle 2v sitten? Ilmeisesti verrattu aikaisemmin kehitettyihin vastaaviin rokotteisiin, mutta aika erikoiselta silti tuntuu taata päiväys ilman tosielämän testausta.
www.is.fi/kotimaa/art-2000007983165.html
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6458
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: KORONA

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Taas löysäillään rajoitteita. Saas nähdä, niin kohta taas kiristellään. Ei tää tällä meiningillä tokene.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Marcello Salas
Brawler
Viestit: 937
Liittynyt: 06.08.2019 14:59

Re: KORONA

Viesti Kirjoittaja Marcello Salas »

"Pelastetaan lapset"
"Pelotellaan lapset"

:roll:

https://yle.fi/uutiset/3-12052162
Marcello Salaatti.
Vastaa Viestiin