Paskamontun ploki

Foorumi missä keskustellaan kukista yms. nyrkkeilyyn liittymättömistä asioista
Veikko
Journeyman
Viestit: 214
Liittynyt: 09.12.2011 13:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Veikko »

Mutta en ois koskaan uskonu! :D
Näyttelytyön arvosana: 10+
Lefa on vaan kateellinen ettei itte keksiny 8)
"Voittaa lähetään!"
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Veikko kirjoitti:Mutta en ois koskaan uskonu! :D
Näyttelytyön arvosana: 10+
Lefa on vaan kateellinen ettei itte keksiny 8)
Keksiny mitä?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Erittäin hyviä pointteja. Musta tuota rahasummapeliä myös pitää ehdottomasti laskeskella ja oikeasti auttaa ihmisiä kotimaassaan sikäli kun se on mahdollista ja turvallista näiden kannalta. Välttämättä tuo ei ole ihan 1:1 nollasummapeliä, mutta kyllä tuollaisella rinnakkainasettelulla mitä Goodhill esitti, ilmanmuuta pitäisi pyrkiä auttamaan ihmisiä paikanpäällä. En tiedä enkä tunne sitä, millainen hallitus ja meininki Somaliassa oikeasti on. Mutta aina se, jos maa näyttää suomalaisen silmään rauhalliselta ja turvalliselta ei välttämättä tarkoita sitä, että se oikeasti on turvallinen kaikille maan kansalaisille. Voihan se olla niinkin, että väärällä murteella tai korostuksella puhuminen voi käydä hengen päälle muuten rauhallisen näköisessä paikassa.

Musta Abdi Maalin Omerin tapauksessa tietenkin on kyse lomailusta, koska kaveri on ollut täällä jo riittävän kauan, että hänellä on pysyvä oleskelulupa Suomessa. Ja jos joku ihminen on täällä laillisesti 20 vuotta asunut, niin musta tällaisella henkilöllä pitää ollakin oikeus halutessaan jäädä tänne asumaan. Tosin ei sekään huono idea olisi, jos näitä vaikka vähän jeesattaisiin lähtemään takaisin kotimaisemiin. Toisaalta, pysyvä oleskelulupa on pysyvä, joten voi olla että jotkut ottaisivat "liikkuvuusavustuksen" vastaan ja ensikuussa olisivat taas täällä kyselemässä asuntoa ja toimeentulotukea.

Kun jonkun tuollaisen maan hallitus sanoo, että "Joo otettaisiin mieluummin ne poliittiset turvapaikat rahana", niin ihan varauksettomasti en siihenkään suhtautuisi. Mukavahan se olisi pohjoismailla maksattaa muutama klinikkaa, koulutella poliiseja ja vanginvartioita niin saisi ne väärän heimon miehet kunnolla pamputetuksi ja vartioiduksi, ja voisi käyttää ne oljystä ja kalataloudesta tulleet tulot johonkin mukavempiin hommiin.

Olen aikavarma, että esim. Syyrian hallitus ottaisi ilomielin rahana vastaan kansainvälisen pakolaisavun tms., mitä maahan tällä hetkellä lähetetään.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

En ole kyllä kertaakaan kuullut missään kenenkään väittävän, että somaleita olisi tuotu suomeen jotain työvoimaa paikkaamaan. Kuullostaa varsin absurdilta ajatukselta. Eiköhän suomessa asuvat somalit ole tulleet joko pakolaisina tai turvapaikanhakijoina, sekä näiden perheidenyhdistämisen seurauksena.

Tottakai olisi hyvä että humanitaarisista syistä maahan tulleet olisivat myös tuottavia kansalaisia jollain aikavälillä. Toisaalta taas, jos sitä tehdään maahantulon ehto suojelua tarvitsevalle henkilölle, silloin sinä ei ole enää kyse humanitaarisesta avusta vaan mennään vastavuoroisuuden puolelle. Se on tietenkin sitten poliittinen kysymys, kuinka humanitaarisia halutaan olla.

Tuo ei ole musta reaalimaailmasta, että "ensin suomalaiset työttömät töihin" ennenkuin työperäistä tai jotain muuta maahanmuttoa. Suomalaisten työttmyydellä ei ole mitään tekemistä yhtään kenenkään maahanmuuton kanssa. Jos suomessa oikeasti olisi töitä suomen työttömille, tokihan niihin suomalaisia olisi palkattu. Tarjolla olevat työt ovat sellaisia, joihin näistä suomen työttömistä ei ole, nämä eivät haluat tehdä sellaista työtä palkan pienuudesta tai muista syistä johtuen. Jonkinlaista rojektia oli ainakin Filippiinien suuntaan tuoda sieltä tyttösiä tekemään hoitoalan töitä. Näillä on hoitoalan koulutus ja englanninkielenkoulutus jo valmiina, motivaatio tehdä töitä ja oppia suomenkieltä kova, ja heidän kulttuuritaustastaan johtuen he ovat olleet hyvin pidettyjä työntekijöitä esim. vanhusten hoitotyössä. Ja nättejäkin ovat monet.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Ok Maitorahka, olet oikeassa. Astrid Thors on väittänyt siihen suuntaan, että somalit paikkaisivat suomen työvoimavajetta. En tunne asiaa numerologian valossa, mutta pistää epäilemään Thorsin juttujen todenperäisyyttä. Käsittääkseni koneinsinöörejä laitetaan kilometritehtaalle tällä hetkellä ennestään, en tiedä milloin Thors on tuon heittonsa tehnyt.

Silti käsittääkseni Somalit tulevat Suomeen pääasiassa kiintiöpakolaisina, turvapaikanhakijoina, perheen yhdistämisen tms. kautta, vai olenko tässäkin väärässä?

10 000 maahanmuuttajaa vuodessa tarvittaisiin paikkaamaan työvoimavajetta? Vaikea sanoa tuohonkin, pitäisi varmaan perehtyä tähän ikärakennehommaan eläköityvät vs. työikäiset -pohjalta, osata ennakoida tulevaisuuden työ- ja talouspolitikkaa ja arvoida huoltosuhdetta jne. jne. jne. Noita muuttujia katsoen voi ollakin mahdollista, että tuollaisia määriä tarvittaisiin pitkällä tähtäimellä, esim. 30-50 vuoden aikavälillä. Edelleen: itse en tunne asiaa, joten en osaa siihen varsinaista mielipidettäkään muodostaa. Toisaalta jos noita Throsin heittoja kritisoidaan, voitaisiin myös kysyä, että JOS väestön ikärakennekehitys huomioiden tuollainen työvoimavajaus näyttäisi kehittyvän, niin mitä sitten oikein pitäisi tai saisi tehdä? Laittaa enemmän pornoa televisioon, että suomalaisia panettaisi enemmän?

Käsittämätöntä skeidaa tuo, että on korkea koulutus mutta todistukset vain unohtuivat. Jos sulla ei ole todistusta, sulla ei ole koulutustakaan. Ja vaikka olisi koulutuskin, mutta et pysty oppineisuuttasi osoittamaan ja ammattitaitoasi käyttämään esim. kielimuurin takia, se on yhtä tyhjän kanssa.
Arvappa minkä maan kansalaisia tarkoitetaan? Ei vain ois Irakin ja Somalian kansalaisia..
Jos puhutaan vain ulkomaalaisista, niin silloin tarkoitetaan vaan ulkomaalaisia, ei minkään tietyn maan kansalaisia. Itse kuitenkin epäilisin, että niin ammattitaidollisista kuin kieli- ja kulttuurisyistäkin suomen työvoimavajausta (sikäli kuin sellaista on ja tulee?) paikkaamaan Somalit eivät ole niitä kaikista sopivimpia.
Tottakai olisi hyvä että humanitaarisista syistä maahan tulleet olisivat myös tuottavia kansalaisia jollain aikavälillä. Toisaalta taas, jos sitä tehdään maahantulon ehto suojelua tarvitsevalle henkilölle, silloin sinä ei ole enää kyse humanitaarisesta avusta vaan mennään vastavuoroisuuden puolelle. Se on tietenkin sitten poliittinen kysymys, kuinka humanitaarisia halutaan olla.
No nykyinen linjaus on perseellään, siitä olemme samaa mieltä?
Minä en tiedä mikä se linjaus varsinaisesti on. Keitä tulee ja kuinka paljon ja millä perusteella. Mielestäni laissa maahanmuuttopykälät vaikuttavat ihan asiallisilta, mutta sitä en tiedä miten lakia käytännössä tulkitaan ja toteutuu. Nuo Astrid Thorsin jutut mitä olet tänne postaillut, antavat hänestä aika reikäpäisen kuvan, mutta sitäkään en tiedä miten edustavan kuvan ne antavat kokonaistilanteesta.
Tuo ei ole musta reaalimaailmasta, että "ensin suomalaiset työttömät töihin" ennenkuin työperäistä tai jotain muuta maahanmuttoa. Suomalaisten työttmyydellä ei ole mitään tekemistä yhtään kenenkään maahanmuuton kanssa.
Ok, meinaat siis esim. rakennustyöt pk-seudulla ei maistuisi Suomalaisille?

Virolaiset ja Venäläiset palkataan lähinnä sen takia, että se on kannattavaa ja edullista. Olen todella hyvää pataa Venäläisten, eritoten Virolaisten kanssa, mutta näkisin että syntyperäiset Suomalaiset jäävät tässä paitsiolle.
Vastaus lienee kyllä ja ei. Ainakin yksi kaveri täältä Keski-Suomesta on tämän tästä pääkaupunkiseudulla rakennushommissa. Hän työskentelee suomalaisessa firmassa. Minusta tässä kohtaa tämä keskustelu vinksahtaa nyt maahanmuuttokeskustelusta eri aiheeseen. Käsittääkseni virolaiset ja venäläiset tekevät suomessa raksahommia siitä syystä, että he ovat töissä firmoissa, jotka ovat voittaneet rakennusprojektien tarjouskilpailuja. Epäilemättä se johtuu siitä, että nämä firmat pystyvät kustannusrakenteestaan johtuen tekemään projektit tilaajalle edullisemmalla hinnalla. Tämä ei kuitenkaan johdu niinkään maahanmuuttopolitiikasta vaan tässä mennään muihin asioihin, joiden uskon pitkälti johtuvan myös siitä että Suomi kuuluu EU:iin. Jos vähän pidemmälle muistellaan, niin kyllä ainakin aikanaan Suomalaisetkin ovat ulkomailla käyneet rakentelemassa jos jonkinnäköistä pytinkiä. Pietarissa olevasta hotellista Irakissa olevaan Saddam Husseinin pommisuojaan.
Heitäs nyt tilastoa kehiin että Suomalaiset eivät halua tehdä pk-seudulla rakennustöitä?
Tilastoja ei ole, mutta käsittääkseni homma johtuu edellä esittämästäni. Suomalaiset eivät halua tehdä töitä sellaisilla työehdoilla, mitkä mahdollistaisivat suomalaisen firman voittavan tarjouskilpailuissa. Voisiko tästä myös johtaa hommaa hieman pidemmälle siten, että onko suomalainen tilaaja (monissa isoissa projekteissa viimekädessä me veronmaksajat) valmiita maksamaan sitä, että työn tekevät suomalaiset yritykset ja työmiehet??? Esim. tekstiiliteollisuus ja sen työpaikat on suomesta käytännssä kuluttajien lompakoilla äänestetty jo ajat sitten kaukoitään.
Jos suomessa oikeasti olisi töitä suomen työttömille, tokihan niihin suomalaisia olisi palkattu. Tarjolla olevat työt ovat sellaisia, joihin näistä suomen työttömistä ei ole, nämä eivät haluat tehdä sellaista työtä palkan pienuudesta tai muista syistä johtuen. Jonkinlaista rojektia oli ainakin Filippiinien suuntaan tuoda sieltä tyttösiä tekemään hoitoalan töitä. Näillä on hoitoalan koulutus ja englanninkielenkoulutus jo valmiina, motivaatio tehdä töitä ja oppia suomenkieltä kova, ja heidän kulttuuritaustastaan johtuen he ovat olleet hyvin pidettyjä työntekijöitä esim. vanhusten hoitotyössä. Ja nättejäkin ovat monet.
Osaat siis sanoa että Suomalaiset ei tykkää näistä töistä.

Ok, onko sulla jotain lähdettä heittää väitteelles? Edes osaisit perustella asiaa kunnolla?[/quote]

Lähdettä? EIkö sen sano jo järkikin? Vai onko tässä sun mielestä joku salaliitto, että erilaiset suomalaiset työnantajat ja työsuoritusten tilaajat eivät vaan halua, että suomalaiset firmat ja työntekijät tekevät työt???? Jos sulla olisi firma, niin palkkaisitko mieluummin ulkomaalaisia työntekijöitä tai tilaisitko mieluummin ulkomaalaisilta firmoilta, jos millään asialla ei muuten olisi merkittävää eroa? Et. Entä jos ulkomaalaiset tekisivät merkittävästi halvemmalla mutta muuten hyväksyttävää laatua jne.? Vastaus olisi aika nopeasti Kyllä. Tästä on kysymys. Tätä laivaa on aika hankala pysäyttää puhumattakaan, että homma voitaisiin kääntää vastakkaiseen suuntaan. Homma on luisumassa siihen suuntaan, että joistain töistä tulee ajan kanssa halppisduuneja joita tekevät vain ne, jotka eivät muita töitä saa ja näistä iso osa on ulkomaalaisia. Jos olet nähnyt ruotsinlaivojen tai junien siivousporukat helsingissä, niin homma on nähtävissä siinä. Kyllä SOLille suomalaisetkin työntekijät kelpaisivat, mutta ulkomaalaisilla on kovempi hinku niihin hommiin.

Hoitoalalla on sen alan palkoista, urakehitysmahdollisuuksista, monien mielestä työn epämiellyttävyydestä/raskaudesta yms. syistä johtuvaa työvoimapulaa. Ja alan parempin hommiinkaan (lääkärit) pikkupaikkakunnille ei tahdo tekijöitä löytyä normaaleihin työsuhteisiin. Joillain muilla aloilla, kuten mainitsemallasi rakennusalalla, työt tekevät ulkomaalaiset, koska he tekevät halvemmalla, usein ulkomaalaisten yhtöiden kautta joiden ei tarvitse sitoutua suomalaisiin minimityöehtoihin. Edelleen, tämä ei ole maahanmuutto- tai pakolaispoliittinen kysymys. Jos haluat alkaa työmarkkina-asioista keskustelemaan, niin siihen keskusteluun saat musta kyllä helposti juttukaverin, mutta tehdään siinä tapauksessa foorumille palvelus ja avataan uusi ketju sitä varteen jooks?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Maitorahka: Eiköhän tää aihe oo taputeltu. Uskon, että me ollaan asioista enemmän samaa mieltä kuin miltä ulospäin näyttää. Ehkä samoja asioitakin ilmaistaan vähän eri tavalla. Ja niissä mistä erimieltä ollaan, tuskin tässä vänkäyksessä mikään paljon muuttu mihinkään suuntaan.

Suoraansanoen tuota minä en usko, että jossain olisi poliittista haluttomuutta työllistää suomalaisia, jotka olisivat työllistettävissä. Poliittisia pisteitä tuskin ainakaan on jaossa sellaisesta touhusta.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Heretic
Club Fighter
Viestit: 133
Liittynyt: 06.12.2011 02:18

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Heretic »

Niin kaun kun suomessa on yksikin työtön ihminen ei tänne tarvita ulkomaalaista työvoimaa :evil:

Tarvitaan koulutusta, keppiä ja porkkanaa...

Nyky nuoriso ei vaan tunnu tajuavan sitä että kaikki ei voi olla ponin kouluttajia ja taiteilijoita. Niin kaun kun sossusta saa nappulaa safkaan ja omaan luukkuun, näitä taiteilijoita ja vastaavia taivaanrannan maalareita tulee riittämään :evil:
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Heretic kirjoitti:Niin kaun kun suomessa on yksikin työtön ihminen ei tänne tarvita ulkomaalaista työvoimaa :evil:
Vaikka ne pahnanpohjimmaiset jollain ilveellä saisikin omasta puolestaan johonkin työsopimukseen laittamaan nimensä, ei niitä kukaan työnantaja oikeasti riesakseen halua. Sitten siellä on se päivien nollaajien ammattikunta, jotka myöskään eivät välitä työnteosta, kunhan taas vaan saa sen 500 päivää uudelle kierrokselle kun päivät loppuvat.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Tuleekohan tässä jotain häkkiä tai ehtoollista, kun meille hommattiin semmonen kahden nyrkin kokoinen karvapallo, mikä kulkee koiran kirjoilla, mille tulee pidettyä aika preussilaista kuria. Pikku-Hukka vikisee ja ulvoo kuin kurkkua leikattaisiin, kun sitä nappaa niskavilloista kiinni kun ei lopeta puremista vaikka käsketään. Mutta kyllä sitten se taas vähän aikaa käyttäytyy oikein siivosti, ei tartte kun sanoa EI niin lyö maihin siinä paikassa. Mä vaan näin, että se emokoira kurmotti noita pentuja ihan samoilla oteilla. Niskavilloista kiinni ja painoi lattiaan, ja johan loppui häiriökäyttäytyminen. Ja kyllä ne ulisivat silloinkin.

Tuo autokouluhinnotelu johtuu vaan loppaamisesta, veikkaisin. Eikös jotkut autokoulut joskus oo yrittäneet pitää halvempia hintoja ja ne on jotenkin pistetty ruotuun?

Millonkohan joku puuttu apoteekkien kartellihinnoitteluun? Vuosia sitten tiesin, että oli useamman tuhannen euron lääkelasku tulossa, niin soittelin eri apteekkeihin ja kyselin hintoja, niin eroa oli alle 5 euroa koko satsille. Ja suoraan sanoivat, että hinnat on joka paikassa samat. Käsittääkseni lääkkeiden hinnat on säädelty niin, että hintojen pitää olla kaikille apteekeille sama, mutta apteekin kate käsittääkseni jää kunkin apoteekin omaan harkintaan. Jostain kumman syystä katekin sitten näyttää olevan sama kaikissa apteekeissa.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

No, ittellä tässä oli abouttiarallaa sama kohtalo. Samojen tyyppien kanssa duunia tehtiin v. 1995 lähtien ja nyt helmikuun lopussa tuli toppi. Vaikka sinne puulaakiin vielä joitain jäi ihan palkolliseksikin, niin mulle ei ollut mitään epäselvää miksi joku muu jäi ja minä läksin, koska käytännössä kaikki ne jotka teki niitä mun hommia, lähtivät. Syykin taka-alalla oli helposti ymmärrettävä: yksityiset henkilöt ja yksi sijoittaja ostivat firman. Nämä yksityiset ostivat firman lainarahalla, niin kyllä sen ymmärtää ja sallii, että ihmiset saavat pyörittää firmaansa sillä kuviolla ja kokoonpanolla, millä se heidän omasta mielestään parhaiten voi pärjätä. Tsemppiä vaan toivon!

Tietynlainen henkinen Sanoma-identiteetti pääsi tulemaan ittellekin, kun suurimman osan ajasta oltiin osa Sanoma-konsernia ja kyllä sitä joteknin ajatteli, että "no nyt en oo enää Sanomalainenkaan". Käytännössä se kai ilmeni konkreettisemmin siinä, että Hesarin joutuu tilaamaan normaalihinnalla :D En mä nyt tiedä kirpaisiko se tai harmittiko, mutta ajatteli sitä nyt kuitenkin. Mukavien ihmisten kanssa sain nuo vuodet töitä tehdä ja kyllä tässä yhteyksissä ollaan edelleenkin. Sekin ehkä vähän pehmensi tuota hommaa, että niin monet asiat muuttuivat tässä viimevuosina pikkuhiljaa ja ne "työpaikkanostalgiset" ajatukset ovat oikeastaan niissä vuosissa ja ajoissa, mistä ei firmassa enää joka tapauksessa olisi enää mitään jäljellä. Päivät ei niin kauhean "tyhjiltä" ole tuntuneet, kun on opiskeltu ilmailua, luettu pääsykokeisiin ja nyt viimeisenä ajantäytteenä on vielä koiranpentu.

Voi vaan kuvitella, mitä fiiliksiä tässä lähimenneisyydessä joillain WSOY:ssä kymmeniä vuosia puurtaneen kulttuuri-ihmisen mielessä liikkuu, kun tuli lähtö firmasta, firma siirtyi ruotsalaisomistukseen ja siirtyipä vielä pois siltä maamerkkipaikaltaankin Bulevardilta. Sekin tuntui, että oli joillekin jonkinlainen henkilökohtainen loukkaus. Vaikka yhdet isot YT:t päättyivät niinkin päin, että Bulevardin seutuvilla ne itkivät jotka jäivät firmaan ja ne lohduttivat, jotka saivat fudut. Se tällainen tiettyntyyppinen meininki alkoi WSOY:ssä oikeastaan siinä vaiheessa, kun se löi hynttyyt yhteen Sanoman kanssa ja listautui pörssiin, taisi olla vuosituhannen vaihteen seutuvilla. Kulttuuritalossa alkoi raha ratkaisemaan, meininki ja ilmapiiri alkoi muuttua. Viimeisinä vuosina henkilöstön virkistys- ja kesänviettopaikkakin meren rannalta myytiin Poju Zabludowiczille. Taisi olla Hesarin kuukausiliitteessä, että siellä on jotain taidetouhua. Muistaakseni siellä on jotain taiteilijoita aina jonkin aikaa kerrallaan asustelemassa, inspiroitumassa ja taiteilemassa.

Toivottavasti Finnairilainenkin löytää jotain tointa ja tienestiä vastaisuudessakin. Omalla kohdallani yhden asian voin todeta selvästi: työttömyyskorvaussysteemi selvästi tappoi sellaisen oman yrittämisen meiningin. Jos alat yrittäjäksi, niin siihen loppuu korvaukset. Ja kun ei ole niin selkeää näkemystä, että yrittämisellä saisi samat summat näppiin kuin korvauksilla, niin eihän sitä sellaiseen uskalla lähteä. Eri juttu, jos olisi jotain mihin itse uskoisi, että se lähtee vetämään senkun alkaa tekemään. Mutta se, että lähtisi pikkuhiljaa kokeilemaan ja hakemaan jotain omaa juttua, sellainen meininki jää täysin paitsioon ja passiiviin näillä systeemeillä. Eikös se ollut niin, ettei edes naapurissa saa käydä talkoissa?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Pyramiideistä: Joskus näin töllöttoimestä dokkarin, jossa juurtajaksain selitettiin pyramiidihommaa. Niillä oli joku uskonnollinen merkitys ja se muoto ja koko muistaakseni liittyi jotenkin uskomukseen ikuisesta elämästä. Tämä tietenkin oli virallinen selitys, vaikka kai sielläkin jotkut Noppa- tai Metro-jupakat oikeasti oli taustalla. Jotkut rakennusfirmat halusivat urakoita ja lobbasivat pyramiidien tärkeyden merkitystä kunikaaseen päin vaikutuvsvaltaiselle papistolle. Tai jotenkin koplasivat hommia yhteen. Olipa muuten semmosta varmistelun makua siinä ikuisessa elämässä, että jonkun kuninkaan edestä järjestettin jotain kohtalaisen mittakaavan seremonioita ja urhausmenoja vielä 300 vuotta ko. ukon kuoleman jälkeenkin.

Kyllä sitäkin varmaan on ollut ja musta tuntuu että nykyisinkin on, että pitää saada tehtyä itsensä kuolemattomaksi jollain aikaansaannoksellaan. Kuitenkin olen ymmärtänyt, että noilla vanhoilla isoilla tönöillä ja paasilla on ollut myös omana aikanaan jotain seremoniallista tai uskomusjärjestelmään ja epäilemättä vallan pönkittämiseen liittyvää välinearvoa.

Talivaarassa on saatu kyllä jätettyä jälkipolvillekin näkyvät muistomerkit. En tiedä sitten muistelevatko hyvällä vai pahalla.

Ei se bonsaipuutouhu musta sinänsä sen hullummalta hommalta vaikuta kuin mikä tahansa muukaan harrastus. On ne ainakin esteettisesti monet hemmetin hienoja.

Ihmisen touhuja kun alkaa miettiä, niin aika monessa kohtaa voisi sanoa niinkuin Hakalan Veikko Antti Tuurin kirjaan perustuvassa Pohjanmaa-elokuvassa: "Mitä järkiä on mihinään?". Vieläkö muka tällä hetkellä jotain oikeasti närästää juurikaan se, ettei tullut jääkiekossa MM-mitallia, vaikka muutama päivä sitten se oli olevinaan jotenkin kovin tärkeä asia?
Miksi joku kiipeilee suurelle vuorelle tai hiihtää Pohjoisnavalle? Mikä järki siinä on, kuolemanvaarassa sinänsä hyödyttömän tempauksen tekemisessä?
On noissa varmaan monissa jutuissa myös aika isossa osassa se, että ne ihmiset tekee sitä hommaa itsensä takia, mutta käytännössä julkisuus mahdollistaa rahoituksen ja siihen hommeliin keskittymisen. Ja mä jotenkin ymmärtäisin niin, että ihmisen esteettinen tajukin "kehittyy" tai muuttuu niin, että erikoistumalla johonkin hommaan oikein kovasti saa esteettiseen verrattavia elämyksiä siitä, missä maallikot eivät näe yhtään mitään mielenkiintoista. Mutta olisin taipuvainen uskomaan, että monet huomattavan pitkälle tavalla tai toisella menevät asiat ja touhut alkavat siitä, että joku vaan tekee sitä juttua "just for the heck of it", kun kokevat itse saavansa siitä jotain.

Alaviitteenä tähän kohtaan voisin suositella tositapahtumiin perustuvaa elokuvaa nimeltä The World's Fastest Indian.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Töitä meinasin

Postilaatikosta tipahti eilen lappunen mainostenjakofirmasta. "Alueellasi on jakopiiri vapaana". 2-4 tuntia työtä kahtena päivänä viikossa. Sitten oli kartan kuva näiltä nurkilta ja tämä mun kotikatu oli ympyröity. Ja tietenkin yhteystiedot oli siinä kanssa.

Mun tilanne on semmonen, että riittävän pitkän työhistorian omaavana työttömäksi jäätyäni olen muutosturvan piirissä. Tämä tarkoittaa sitä, että työvoimaviranomaisen kanssa sovittujen työllistymistoimenpiteiden vallitsessa minulla on tiettyjä erityisehtoja työttömyyteni ehtojen suhteen. Omalla kohdallani sovimme työvoimaviranomaisen kanssa niin, että koska aiemmalla ammattialallani käytännössä ei ole työpaikkoja, pyrin hankkimaan itselleni koulutuksen uuteen ammattiin. Muutosturvan ehtoihin kohdallani kuuluu, että voin opiskella 200 päivää menettämättä työttömyyskorvausta. Ne 200 päivää kuitenkin vähennetään niistä 500 päivästä, minkä ajan ylipäätään on mahdollisuus saada ansiosidonnaista työttömyyspäivärahaa yhtäjaksoisesti ennen uuden ansiosidonnaisen päivärahan ehtona olevan työssäoloehdon on täytyttävä. Minä ynnäilin, että jos tekisi ainakin tämän kesän päivän pari viikossa duunia, tai jos kouluun pääsee niin mahdollisesti koulun ohessakin. Laskeskelin, että tämä säästäisi multa pari päivää viikossa noita päivärahapäiviä ja mahdollisen opiskelun koittaessa antaisi lisää pelivaraa niiden opiskelupäivien loppuun palamiselta ja ylipäätään säästäisi noita viittäsataa päivää.

Noh, soitin jakelufirmaan. Keskusteltiin niitä näitä, että jakopäiviä on kaksi viikossa, keskiviikko ja lauantai. Mainokset tulee aina ed. iltana ja ne pitää jakaa jakopäivänä klo 9-21 välillä. Puheltiin kerrostalojen rappukäytävien ovien aukioloajoista, ja että mainokset tulevat pinkoissa ja ne pitää lajitella jaettaviin nippuihin jne. Sitten tuli puhetta, että jaettavia lippulappusia on aina vaihteleva määrä ja että palkkaa tulee mainosten määrän mukaan. Kyselin, että paljonkos tästä hommasta muuten yleensä maksetaan? "Joooo......", pitkä hiljaisuus ja tietokoneen naputtelua kuului luurista. Sitten: "aiemmat jakajat on tienanneet tästä semmoset 110-120 € viikossa".

Minä tein mielessäni pikaiset ynnäilyt, että "sehän on joku 20 €/ jako"? "Joo, kymmenen ja kahdenkymmeen euron välillä." Eli, n. 3-6 €/h about kuudelta tunnilta viikossa hiki hatussa kerrostalojen rappujen juoksemisesta sekä siitä, että joka hemmetin lauantai ja keskiviikko olen paikkakunalla. Thanks but no thanks. En oikein etukäteen osannut ajatella, että paljonko tuollaisesta työstä maksetaan ja mitä siitä kokonaisuutena voisi tienata. Jotenkin vaan ajattelin, että "Noh, ei se mitään vaikkei sitä käytännössä tienaisi sen enempää kuin mitä korvaukset ovat, kunhan saisi niitä opsikelulpäiviä vähän turvailtua pidemmälle". Aika ällikällähän se kyllä löi, että tuosta jakeluhommasta tienaisi kuussa (siis kahdeksalta jakokerralta) vähän enemmän kuin mitä "tuntipalkaksi laskettuna" saan korvausta tällä hetkellä 1 pv ja 2-3 h:n lonnimisesta.

Taitaa tää taloudellisesti aika kahtia jakautunut alkaa olla tämäkin maa. Onhan sitä jo vuosia aina välillä kuullut syrjäytyneistä ja muista ihmisistä, mutta täytyy sanoa, että tuo kyllä yllätti. Jos päissäni oikein ynnäilin, täyttä 8h/5 pv viikossa työajalla tuosta saisi about 1600 €/kk palkan. Senkin tiedän, että sellaisia kokopäivä duuneja on, mistä saa palkkaa tuon verran. Mutta, että jotkut ottavat (joutuvat ottamaan?) vastaan tuollaisen osa-aikaduunin repaleen, niin siinä on kyllä pakko olla vaihtoehdot aika vähissä. Veikkaisin, että pullojen keräämiselläkin pääsisi paremmille tuntipalkoille ja voisi itse valita työajat.

Tässä vaiheessa on näköjään vielä varaa nyrpistellä nokkaansa tähän malliin. Mutta tällä mallilla on ja jos maailma vielä hullummaksi menee, niin voi olla että vielä tiukemmastakin leipä on joskus hampaat irvessä ja kynnet verillä revittävä. Siinä mielessä en ylenkatso mitään työtä. Man's gotta do what man's gotta do. Tällä hetkellä vaan osa-aikaisestikaan käytännössä 90 egen työttömyyspäivärahan vaihtaminen n. 15 euron päiväpalkkaan ja kesäviikonloppuina nalkissa olemiseen ei oikein tunnu numerologian valossa järkevältä vaihtoehdolta, edes kahtena päivänä viikossa.

That's all I have to say about this for now.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Kas, kunnenmä saa omistaa virmastá kun 15% ja perheenkään omistus ei saa olla yli 30%.

Minne muuten s-ryhmn hillot menee? Miks ne vaan laajentaa ja laajentaa ulkomaillekin?Eiks Oskissa oo idiksenä tuottaa palveluja jäsenilleen? Pitääkö se perskele Pietarissa kin olla hotellia ja prismaa sitä varten jos mäsatun käymään. Pistäisvät mieluummin ylijäämää mieluimmin palautuksena jäsenille kuin vallottaisvat maailman. Mua epäilyttää tuo s-rthmä siinä mielessä, että varmaan jlku kaveriporukka vetelee omiin tasxuihinsa reippahasti. Kehtaavat kehua että n8illä hotelliyöpymisen keskihinta oli muita korkeempi. Niin, sit kun mä tartten hotellia ni sekö onsitä palvelua, että on kalliimpikun muualla?
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
Leifhackman
Champion
Champion
Viestit: 6478
Liittynyt: 15.02.2006 10:19

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja Leifhackman »

Ikävä ja harmillinen tilanne, kenen kohdalle tuo sattuu. Toisaalta sen ymmärtää myös aika helposti, että myös se olisi aika todennäköinen skenaario, että yrittäjien puolisot nositaisivat järjestään korvauksia ja painaisivat hommia firmassa.

Musta kuitenkin noissa hommissa pitäisi mennä pykälien mukaan ja jos pykälät sanovat jotain sitä kuka tai millaisessa tilanteessa ihminen on työtön, niin minun mielestäni tuollainen yleistulkinta on kyllä väärin. Eikös tuosta voisi valittaa johonkin EU:n johonkin, jos Suomessa hommaan ei saa rotia?

Arkijärjellä ajatellen abstraktiotasolla musta yrittäjän puolison pitäisi olla samassa asemassa kuin työssäkäyvänkin puolison, mutta jos ilmoittautuu työttömäksi, silloin ei myöskään saisi tehdä yhtään mitään sen firman eteen.
- Minkä kirjoitin, sen kirjoitin -
orava
Brawler
Viestit: 873
Liittynyt: 31.10.2010 15:46

Re: Paskamontun ploki

Viesti Kirjoittaja orava »

-
Viimeksi muokannut orava, 06.01.2014 20:14. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Vastaa Viestiin