SNL:n järjenkäyttö

Olympiatyylin nyrkkeilyyn, eli amatöörinyrkkeilyyn keskittyvä keskustelufoorumi.

Valvoja: WEBMASTER

Vastaa Viestiin
Markus
Journeyman
Viestit: 300
Liittynyt: 05.09.2012 11:43

Luin äsken Boxing Finlandian sivuilta kirjoituksen koskien Suomen Nyrkkeilyliittoa:
http://www.boxingfinlandia.com/modules. ... le&sid=450
----
"SNL
Suomen Nyrkkeilyliittohan sen pitäisi olla mutta voidaan se nykyään lukea Suomen Neuvostoliittonakin...
Vanhoille nyrkkeilyvalmentajillekin se osaa näköjään näyttää kaapin paikan kuten Yrjö Kosuselle edellisviikonloppuna kotikaupungissaan Kuopiossa, missä jury Paavo Ollikaisen johdolla kuulemma kielsi "Ykän" osallistumisen omien juniorinyrkkeilijöidensä avustamiseen salikilpailuissa!
Mies toki voi lähteä Pihlajasta, mutta Pihlaja ja TUL ei miehestä, sillä mikäs onkaan nolompaa kuin "ammattilaiskytköksiin" vedoten laittaa nyrkkeilyn puuhamiestä näin matalaksi ja kuriin. Jos sillä hyvän mielen saa niin hieno homma; harasoo ja Hyvää Joulua!
Joustavuus ja elastisuushan eivät olleet sanoja eikä tekoja mitä Neuvostoliitossa sanottiin tai tehtiin.. Systeemihän perustui oman edun tavoitteluun, toisten kyttäilyyn ja kurissapitoon ja jatkuvaan stabiliteettiin, pysähtyneisyyteen.
Mutta Hei; Neuvostoliittohan kuoli jo, kuinkas sitten...

tällä menolla käy SNL:n?
Ei hyvältä näytä."
----
Kosunen on kiistämättä tekemisissä ammattinyrkkeilyn kanssa, mutta niin ovat myös P. Mäki ja P. Koskimies tahoillaan. Heistä ainakin Koskimies on saanut olla amatöörikisoissa kehäkulmassa ja muistelisin jossain Marttisen twiitin olleen tyyliin "onneksi SNL ei ole lähtenyt noudattamaan sanatarkasti AIBAn sääntöjä, ja Pekka Mäki on saanut olla amatööriotteluissa kulmassa" (korjatkaa, jos olen tästä väärässä).

Omasta mielestäni kaikkein pahin on, jos sääntötulkinta on päivästä toiseen erilainen. Joko mennään täysin sokeasti AIBAn linjauksen mukaan tai sitten rohkeasti omaa tietä ja omaan järkeen luottaen, vaikka sitten tulisikin penalttia ja kilpailijoita ei välttämättä pääsisikään kv. turnauksiin.

Järkevintä tosiaan AIBAn "voimasta" pahemmin tietämättömän mielestä olisi se, että tekijät saisivat operoida vapaasti sekä amatööri- että ammattinyrkkeilyn puolella. Piirit on Suomessa muutenkin turhan pienet, joten miksi enempää hankaloittaa asioita...
Markus Lammi
haapis
Club Fighter
Viestit: 174
Liittynyt: 02.04.2007 17:59
Paikkakunta: Kajaani

Ongelmallisenhan tästä tilanteesta tekee se, että liitto ei voi tehdä mitään virallista AIBA:n sääntöjen vastaista linjausta. Tästä seuraa välittömästi karenssi KV-kilpailuista ja -toiminnasta. Tässä tilanteessa ilmeisesti on ollut hyvin innokas ylituomari, joka seuraa sääntöjä kuin piru raamattua. Toki sääntöjä pitää noudattaa, mutta jossain tapauksissa varsinkin näin pienissä ympyröissä kuin Suomessa, on pyrittävä joustamaan.
Gyokuro
Brawler
Viestit: 764
Liittynyt: 13.10.2004 22:10

Vastaamalla yhteen kysymykseen, voitaneen vetää järkevä linjaus tähän asiaan:

Kumpi vie suomalaista nyrkkeilyä eteenpäin tässä asiassa: Toimimalla AIBAn sääntöjen mukaan, vai niitä vastaan?


Eihän tästä mitään virallista pöytäkirjamerkintää tarvitse tehdä, mutta kyllä yleinen linjaus pitäisi ehdottomasti tukea suomalaista nyrkkeilyä. Sen pitäisi olla kaiken toiminnan lähtökohta.
Never interrupt your enemy when he is making a mistake. - Napoleon Bonaparte -
Vastaa Viestiin