Furyn ylivoimaa Wembleyn kehässä

Nyrkkeilyn raskaansarjan maailmanmestari, Ison-Britannian Tyson Fury puolusti asemaansa menestyksekkäästi lauantaina Wembleyn stadionilla. Mestari oli kamppailun selvä ennakkosuosikki, mutta lopulta ottelusta tuli hänelle yllättävänkin helppo, sillä haastaja Dillian Whyte ei missään vaiheessa löytänyt aseita mestarin horjuttamiseen. Kauaa ei Fury hänelle etsintöihin aikaa antanutkaan, sillä jo kolmannessa erässä mestari otti kamppailun täysin hallintaansa ja sammutti haastajan lyhdyt näyttävällä kohokoukulla kuudennessa.

Whyten leirissä todennäköisesti tiedettiin, että perussuoritus ei tulisi riittämään mestarin kaatamiseen. Pitkällisten ja näyttävien alkuseremonioiden jälkeen vauhtiin päässeessä ottelussa Whyte yllätti kaikki ottelemalla ensimmäisen erän vasenkätisesti. Molemmat otteluasennot hallitseva Fury aloitti oikeakätisenä ja määräsi ottelun rytmin jo ensi erässä, vaikka kovin selkeitä osumia ei nähty kumminkaan puolin.

Toiseen erään Whyte palasi oikeakätiseksi ja jatkoi hivuttautumista eteenpäin, mutta ei keksinyt keinoa päästä lähietäisyydelle tekemään tuhoa Furyn liikkeen ja jabin takia. Kolmannessa Fury avasi hieman kaasua ja ravisteli haastajaa parilla napakalla kombinaatiolla. Neljännessä Whyte yritti viedä kamppailua likaisempaan suuntaan ja mestari vastasi samalla mitalla, mikä sai kehätuomari Mark Lysonin pitämään ankaran puhuttelun molemmille.

Viidennessä erässä Fury lisäsi jälleen höyryä ja jysäytti muutaman näyttävän osuman Whyteen, joka yhäkään ei löytänyt tasapainoa iskujensa taakse ja alkoi näyttää uupuneelta. Kuudennen erän päätteeksi Fury räppäsi oikean käden kohokoukun, joka paiskasi Whyten maahan. Sinnikäs haastaja hoippuroi vielä jaloilleen, mutta ei ollut enää ottelukunnossa. Ajassa 2:59 kuudetta erää Tyson Fury oli säilyttänyt mestaruutensa.

Furyn esitys oli yksi hänen uransa vakuuttavimmista. Mestarin jalkatyö oli totutun keveää ja iskut monipuolisia, ja hän riisui The Ring -lehden neloshaastajan täysin aseista jättämättä tälle mahdollisuuksia. Vaikka mestaria ei tyrmääjänä tunnetakaan, kamppailun päättänyt oikean käden kohokoukku oli räjähtävä. Sama isku, joka koitui Whyten kohtaloksi ensimmäisessä Aleksander Povetkin -ottelussa, oli hänelle jälleen liikaa.

Suuren mestarin tunnistaa usein siitä, miltä hän saa vastustajansa näyttämään. Fury ei ole samalla tavalla näyttävä kuin historian suurista mestareista Muhammad Ali tai George Foreman, mutta hänen voittamisensa on hyvin vaikeaa. Whyte on etevä kamppailija ja otteli hyvin odotetulla tavalla, mutta vaikutti neuvottoman yksipuoleiselta Furyn kourissa.

Ennen kamppailua Fury puhui varmana asiana lopettamispäätöksestään, mutta kamppailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hän ei lyönyt asiaa enää lukkoon. Olisi yllätys, jos 32-0-1 (23) -listainen maestro malttaisi kehät jättää, siksi hyvin hän tuntuu neliössä viihtyvän.