GeeBee-turnauksessa kovatasoisia naisten otteluita

Mira Potkonen, Sonia Grönroos, Cecilia Nilsson, Sallamaari Hannonen
Mira Potkonen, Sonia Grönroos, Cecilia Nilsson, Sallamaari Hannonen
Mira Potkonen, Sonia Grönroos, Cecilia Nilsson, Sallamaari Hannonen

Viikon päästä 11. huhtikuuta Helsingissä alkavassa GeeBee-turnauksessa nähdään erittäin kovatasoisia naisten otteluita, joihin suomalaisnyrkkeilijät lähteävät pääsääntöisesti haastajien asemasta.

51-kiloisissa suomalaisista nähdään viime kesän EU-mestaruuskilpailuissa yhden otteluvoiton saavuttanut Sallamaari Hannonen ja sarjaa alempana kaksi otteluvoittoa ja hopeaa iskenyt Sonia Grönroos, joka palaa kehään pitkältä sairaslomalta. Grönroosilta leikattiin syksyllä olkapää, joka on pitänyt naisen poissa kilpakehistä tähän asti.

Sarjan ennakkosuosikit ovat Venäjän kakkonnen Olesia Gladkova ja 54-kiloisten EU-kultamitalisti Lisa Whiteside . Sarjan kolmas ulkomaalaisotteluja on kahdella otteluvoitolla 48-kiloisten EU-pronssia iskenyt Walesin Lynsey Holdaway.

Suomalaiset lähtevät otteluihin etukäteen altavastaajina, mutta tarjolla on erinomaisia päänahkoja.

Sarjassa 60-kiloa kolminkertainen EU-pronssimitalisti Mira Potkonen ja 57-kiloisissa viime kesänä kahdella otteluvoitolla EU-pronssia saavuttanut Cecilia Nilsson ovat myös erittäin kovien haasteiden edessä.

Sarjan ennakkosuosikit ovat kaksinkertainen Venäjän mestari ja nuorten maailmanmestari  Anastasia Belyakova ja MM-pronssimitalisti ja olympiaviitonen Natasha Jonas Englannista. Mukana ovat Walesin mestari Rebecca Price ja Kyproksen Eftchia Kathopoula.

Potkonen on otellut erittäin tasaisesti aiemmin Jonasin kanssa ja lähtee varmasti nälkäisenä hakemaan revanssia. Myös Belyakovaa vastaan Potkoselle lienee kelpo voitonmahdollisuudet. Kolme kiloa painavampia maailmanhuippuja vastaan Nilsson lähtee ennakkoon selkeänä altavastaajana, mutta Walesin ja Kyproksen edustajia vastaan hänellä lienee voitonmahdollisuuksia.

Turnauksen aikataulu:

Perjantai 11.4. klo 13 ja 18
Lauantai 12.4. klo 13 ja 18
Sunnuntai 13.4. klo 13 finaalit