Grand Boxing Entertainment starttaa Salossa 17. toukokuuta

GrandSadonkorjuu

Suomalaiselle ammattinyrkkeilykentälle ilmestyy uusi, mutta jo tavallaan tuttu promootioyhtiö kun Grand Boxing Entertainment toteuttaa ensimmäisen iltansa Salohallissa 17.5.2014. Illan pääotteluissa nähdään seutualueen ykkösnyrkkeilijä Jarkko Putkonen ja Juho ”Härmän Häjy” Haapoja. Lisäksi illassa tullaan ottelemaan neljä muuta ammattinyrkkeilyottelua.

Grand Boxing Entertainment’in takana on jo viimekeväisen Salon illan promoottorina debytoinut Mikael Nissi. Monitoimiyrittäjä Nissin tarkoituksena on kehittää Grand Entertainment-brändistä monipuolinen tapahtumajärjestäjätaho, joka toteuttaa niin konsertteja, MMA/K-1 –iltoja Grand Combat Entertainment-nimen alla kuin ammattinyrkkeilyäkin.

– Kahdessa suhteessa katson meidän poikkeavan muista suomalaisista ammattinyrkkeilytahoista. Ensinnäkin iltojemme on AINA tarkoitus olla edustavia kokonaisviihdekattauksia eli laadukkaiden otteluiden lisäksi satsaamme tosissamme illan ulosantiin niin kehääntulojen, musiikin kuin muunkin oheisnäyttävyyden osalta, kertoo promoottori.

– Toisekseen, ainakaan tässä vaiheessa meillä ei ole tarkoitus tehdä mitään pidempiä sopimuksia kenenkään nyrkkeilijän kanssa, vaan rakennamme iltamme aina paikkakunnan mukaan harkitulle ottelijakattaukselle ja olemme tältä osin valmiita yhteistyöhön kaikkien suomalaistahojen kanssa. Toki alkuvaiheessa eteläinen toiminta-alueemme tekee P3 Boxing:ista luontevimman kumppanin, jatkaa Nissi.

Sodan ehkäisytöistä takaisin iskusotiin

Vuosi sitten Jarkko Putkonen kävi Salon Urheilutalon helteisten lamppujen alla hurjan 8-eräisen taiston hollantilaista Brahim Kamalia vastaan. Kyseessä saattoi hyvinkin olla Suomen ”Vuoden Ottelu”, jota eivät paikallaolleet hevin unohda. Tämän jälkeen ei Jarkkoa ollakaan kehässä nähty sillä tie vei puolen vuoden komennukselle UNIFIL-joukkoihin Libanoniin turvaamaan rauhaa.

Nyt ”Peacemaker” Putkonen on kuitenkin takaisin ja tarkoitus on jatkaa siitä mihin viime keväänä jäätiin. Vastaan on nimittäin jälleen tulossa tasokas BeNeLux-maiden edustaja Arnaud Dimidschtein Belgian Seraingista. 27-vuotias Dimidschtein on tähän astisella urallaan iskenyt 8voittoa 12 ottelusta. Tappioita on vain kolme, joista yksi kärsittynä 10-eräisessä Belgian mestaruusottelussa viime syksyllä.

– Ottelu on sovittuna, mutta lopullisesti allekirjoitetaan paperit kunhan Arnaud on otellut maaliskuuhun aiemmin sovitut kaksi otteluaan. Kaverilla on ainakin valmennus kohdallaan sillä samasta GMG Cheratten tiimistä on peräisin myös vast’ikäiset euroopan mestarit Ermanno Fegatilli ja Stephane Jamoye, toteaa otteluparista GBEn matchmaker Petri Paimander.

Haapoja matkustaa etelään

Entinen Euroopan Unionin mestari ja EM-haastaja Juho Haapojan ottelutauko ja olkapään kuntoutus katkeran Silvio Branco-tappion jälkeen ehtii venyä kahdeksaan kuukauteen, mutta kun ”Härmän Häjy” palaa kehään niin se tapahtuukin kiireisen kevään kera. Nimittäin heti tulevana viikonloppuna Juho haastaa Pekingin olympialaisten kultamitalisti Rakhim Chakhievin Moskovassa 12-eräisessä WBC Silver-titteliottelussa.

Chakhiev-ottelun jälkeen on edessä 6-eräinen ottelu Salon illassa ja tämän jälkeen huhut kertovat että kesän alkuun on Härmään työn alla isompi Haapojan tähdittämä spektaakkeli.

– Halusin ehdottomasti tarjoilla salolaisyleisölle mahdollisuuden Suomen häjyin ammattinyrkkeilijä livenä. Haapojan imago ja ottelutyyli sopi tapahtumamme imagoon ja Juho oli totutusti heti valmis kehään kun ottelua tarjosimme, kertoo ottelun taustoista promoottori Mikael Nissi.

– Juhonkin vastustaja on jo katsottuna, mutta olemme halunneet antaa sataprosenttisen keskittymisrauhan Moskovan kiirastuleen ja sovimme Juhon kanssa tältä osin asian vasta reissun jälkeen, Nissi jatkaa.

Täysmittainen ammattinyrkkeilyilta

Illan muiden otteluparien julkaisu jää vielä tällä erää tulevaisuuteen, mutta iltaan on kiinnitettynä myös tappioton kevyen keskisarjan Mikko ”Unelmien Kehä” Alanko ja norjalaisen Stonehand-tallin lupaukset Arne Ernstsen ja Ken-Tore Halland. Lisäksi illassa debytoi kulttimainetta amatöörikehissä hankkinut helsinkiläistyrmääjä.

Lippujen hinnat : Ringside 45 euroa, alakatsomo (numeroidut paikat) 27 euroa ja yläkatsomo (numeroimaton) 23 euroa. Illan lipunmyynti tiketti.fi ja salolaiset myyntipisteet Zet Baari ja Bar Volum. Lipunmyynti alkaa tänään 11.3.

Lisätiedot:

Mikael Nissi 0400 – 481 297

Petri Paimander 045 – 124 8779

Grand1