Haapoja ja Koivula tähtäävät titteliotteluihin

BN_Tampere

Ensi viikon lauantaina 20. huhtikuuta Pyynikin Palloiluhallissa Tampereella isketään kovatasoinen ammattinyrkkeilyilta, jonka pääotteluissa Juho ”Härmän Häjy” Haapoja ja Jussi Koivula nyrkkeilevät kymmeneräisiksi suunnitellut ottelut.

Entinen Euroopan Unionin mestari ja EM-haastaja Haapoja,32, kohtaa Italian Michele De Meon, joka on voittanut 18 ottelustaan 13. Haapoja odottaa taistoa jo innolla.

– Italiaano on hyökkäävä jätkä ja otan mielelläni sellaisia vastaan. Treeneissä olen panostanut paljon jalkatyöhön. Tarkoitus on liikkua alussa hyvin ja sopivalla hetkellä alkaa hyökätä armottomasti, Haapoja sanoo.

– Titteliottelut ovat tavoitteena ja toivottavasti sellainen tulee jo heti tämän matsin jälkeen. EM-tappiosta on otettu opiksi ja katson tulevaisuuteen hyvillä mielin, Haapoja jatkaa.

Koivula haluaa avata oven EM-otteluun

Tamperelaisnyrkkeilijä Jussi Koivula, 29, ottaa mittaa Puolan 23-vuotiaasta Lukasz Maciecisista, joka on hävinnyt 20 ottelustaan vain kaksi. Puolalainen otteli alkuvuodesta EU-tittelistä häviten Gianluca Brancolle niukahkosti pisteillä.

Voitto puolalaisesta nostaisi todennäköisesti kaikki 13 ammattilaisotteluaan voittaneen Koivulan Euroopan listalle.

– Maciec on selvästi parempi kuin aiemmat vastustajani ja ottelusta voi tulla vaikea. Voittooni toki uskon ja sen pitäisi mahdollistaa jopa Euroopan mestaruusotteluun pääseminen. Panokset ovat siis kovat, Koivula kertoo.

– Jos pääsisin vaikka heti EU-mestari Brancoa vastaan, niin hakkaisin hänet varmasti. Nyt on vastassa kaveri joka otti tasaisesti hänen kanssa. Pääsen siis mittaamaan tasoni.

Jokisen vastus vaihtuu

Suomalaisista Tampereen kehässä nähdään myös alemman raskaansarjan Suomen mestari Janne Forsman, entinen huippuamatööri Petteri Fröjdholm ja kaikki 20 aiempaa vastustajaansa voittanut Niko Jokinen.

Helsinkiläislupaus Jokinen sai keskiviikkona tiedon, että hänelle vastustajaksi suunniteltu Goran Milenkovic ei pääse Suomeen. Serbillä oli taustallaan vankilatuomio, eikä hän hänelle sen vuoksi myönnetty passia. Jokinen kohtaakin Tampereella kroaatti Nikola Maticin.

– En anna vastustajan vaihtumisen häiritä keskittymistäni otteluun. Se tavallaan kuuluu tähän hommaan. Pääsen tänään katsomaan videota kroaatista ja se riittää, Jokinen kommentoi.

Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.