Haapoja ja Versaci tapasivat ensi kerran

Lauantaina Seinäjoki-Areenalla isketään tulikuuma ammattinyrkkeilyn Euroopan Unionin mestaruusottelu, jossa Juho ”Härmän Häjy” Haapoja puolustaa titteliään Italian Francisco Versacia vastaan. Miehet tapasivat torstaina lehdistötilaisuudessa ensi kertaa.

Viimeksi tammikuussa otellut Haapoja uhkuu iskuhaluja ja lupaa kannattajilleen hyökätä rajusti haastajansa kimppuun.

–  Tätä on odotettu pitkään. Mahtavaa päästä taas mestaruuskehään iskemään toden teolla. Lupaan ettei taka-askelia oteta ja että mestaruusvyö jää Härmään, Haapoja sanoo.

– Valmistautuminen on sujunut mainiosti ja nyt on aika poimia kovan työn marjat, Haapoja jatkaa.

Haapojan haastava Italian Francisco Versaci on voittanut 19 ammattilaisottelustaan peräti 18 ja kolme eri mestaruustitteliä ennen lauantain taistoa. Mies saapui Seinäjoelle jo torstaina.

– Yleisö tulee varmasti näkemään hienon ottelun, mutta lopulta he tulevat pettymään. Olen Haapojaa parempi nyrkkeilijä ja vien hänen tittelinsä, Versaci vakuuttaa.

Seinäjoella isketään yhteensä viisi ottelua. Jussi Koivula kohtaa Georgian mestarin Giorgi Ungiadzen ja Jarno Rosbergin vastustaja on Kroatian kokenut Ivica Petrovic. Eemeli Katajisto kohtaa toisessa ammattilaisottelussaan Unkarin Jozsef Orsosin, joka on voittanut viidestä ottelustaan neljä.

Tapahtuman avausottelussa Englannin Alan Higgins saa vastaansa Richard Hajdun. Denis Shafikovin ottelu on siirtynyt oteltavaksi Venäjälle, joten miehen ottelua ei nähdä Seinäjoella.

– Lauantaina Seinäjoella nähdään huippunyrkkeilyä. Haapojan ja Versacin kohtaaminen on todella mielenkiintoinen ja heidän lisäksi odotan erityisesti Koivulan ja Katajiston otteluita. Heillä on nuoret ja nälkäiset haastajat vastassaan. Toivon myös Jarno Rosbergin antavan kovan näytön, tapahtuman promoottori Pekka Mäki sanoo.

Liput tapahtumaan myy Lippupisteet kautta maan ja lippuja saa myös Seinäjoki-Areenan ovelta ennen otteluita.