Haapoja kohtaa Tampereella italialaisen ”Hullun Härän”

Juho Haapoja

Juho ”Härmän Häjy” Haapoja saa vastaansa italialaisen Michele ”Crazy Bull” De Meon Pyynikin Palloiluhallissa Tampereella 20. huhtikuuta käytävässä ammattinyrkkeilyillassa. Alemman raskaansarjan ottelu (90,7 kg) on kaavailtu kymmenen erän mittaiseksi.

Haapoja on paidattomalla urallaan iskenyt 19 voittoa, yhden ratkaisemattoman ja kärsinyt kolme tappiota. Härmän Häjy on entinen Euroopan Unionin mestari ja hän on otellut myös Euroopan mestaruudesta. Viime ottelussaan Haapoja iski teknisen tyrmäysvoiton Levan Jomardashvilistä.

”Hulluna härkänä” tunnettu Michele Di Meo on puolestaan voittanut 13 ottelua ja hävinnyt viidesti. Italialainen on ollut kahdesti eri titteliotteluissa, mutta molemmilla kerroilla hän on joutunut poistumaan kehästä ilman mestaruusvyötä.

  – Italian ori on hyökkäävä kaveri ja se sopii minulle. Vastaan jossain vaiheessa ottelua tuleen tulella ja sitten katsotaan kun kaveri kaatuu, Haapoja sanoo.

Alun perin Haapojalle oli tarkoitettu Tampereen iltaan vastustajaksi entinen Euroopan mestari ja MM-haastaja. Syksyllä Haapojan on määrä palata mestaruusottelujen pariin.

– Pieni yllätys tuli kun jo sovituksi uskomani matsi ukrainalaista MM-haastajaa vastaan ei toteutunutkaan. Kaveri ilmeisesti tuli toisiin ajatuksiin ja alkoi ehdotella outoa painorajaa, johon en voinut suostua, Haapoja pudistelee päätään.

 – Onneksi Italiasta löytyi nopeasti riittävän hullu kaveri, että halusi tulla maistamaan härmäläistä nyrkkiä! Jos ja kun härkä kaatuu, niin syksyllä Pohjanmaalla on tarkoitus iskeä mestaruusvyöstä.

Tapahtuman toisessa pääottelussa tamperelaisnyrkkeilijä Jussi Koivula kohtaa ensimmäisessä kymmeneräiseksi kaavaillussa ottelussa Puolan Lukasz Maciecin. Kovatasoinen ottelu käydään välisarjan painoissa (66,7 kg).

Kaikki 13 ammattinyrkkeilyotteluaan voittanut Koivula on arvostettu Euroopan Unionin arvolistalla sijalle 22. Nuori puolalainen Maciec, joka on voittanut 20 aiemmasta ottelustaan 17, on rankattu samalla listalla selvästi Koivulan edelle sijalle 15.

Kehässä nähdään myös alemman raskaansarjan Suomen mestari Janne Forsman ja toisen ammattilaisottelunsa nyrkkeilevä Petteri Fröjdholm Oulusta. Yhteensä tapahtumassa on suunniteltu iskettäväksi kaikkiaan seitsemän ottelua.

Tapahtuman pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.