Haapoja kohtaa vaarallisen amerikkalaisen

Juho Haapoja on jälleen kovan paikan edessä

Juho Haapoja_hattu

27 uransa ensimmäistä ammattilaisotteluaan on entinen cruiserweightin EU-mestari Juho Haapoja tahkonnut aina eurooppalaisten vastustajien  kanssa. 7.kesäkuuta Alahärmän PowerParkissa tulee tähän muutos kun Härmä Boxing Night’in 10-eräisessä pääottelussa vastakkaiseen kulmaan nousee tyrmääjä Yhdysvaltain Tennesseestä.

34-vuotias Lafarrell ”Fabulous Fairway” Bunting on vuonna 2001 alkaneella ammattiurallaan kaatanut vastustajia kuin keiloja. Peräti seitsemäntoista 18 voitetusta ottelusta on päättynyt tyrmäykseen ja niistä yhdeksän heti ensimmäisessä erässä. Vastapainona on toki myös neljä tappiota ja yksi ratkaisematon ottelu, joten numeroiden osalta listat ovat ”Häjyllä” ja Buntingilla liki tasoissa.

 

Kokemusta maailman huipulta

Jos on Haapojan ja Buntingin ammattiurat keskenään numeroina samankaltaiset, niin yhtäläisyyttä löytyy myös numeroiden takaa. Haapoja on testannut itseään kovissa otteluissa sarjan maailman kärkinimien Rakhim Chakhievin, Mateusz Masternakin ja Silvio Brancon kanssa. Buntingilta puolestaan löytyy täydet 12 erää raskasta keskisarjaa hallinnoineen kanadalaisen Jean Pascalin kanssa ja viidennen erän keskeytysvoitto pelätystä kolumbialaisesta Jose Luis Herrerasta.

 

Matkalla alempaan sarjaan

Haapojan ja Buntingin ottelu on tietyllä tavalla paluu cruiserweightin perinteisiin. Ottelun painorajaksi on nimittäin poikkeuksellisesti sovittu 190 Amerikan paunaa eli 86,18 kg, joka oli sarjan alkuperäinen painoraja vuodet 1979-2005. Tällainen poikkeuksellinen sopimus tehtiin, koska Haapoja tähtää syksystä painoluokkaa alemmas raskaaseen keskisarjaan ja Härmän ottelusta haluttiin ”välietappi”. Tämä passasi hyvin myös aiemman uransa alemmissa painoluokissa otelleelle yhdysvaltalaiselle.

 

Kevätkauden kovin ottelu Suomessa?

–          Harvoin Suomessa näkee otteluita, joissa vastustaja on yhtä VAARALLINEN kuin Bunting. Amerikkalaisella on iskuissa satuttavuutta, nopeutta ja räjähtävyyttä eikä Juho ole ehkä koskaan elämässään ollut matsissa, jonka alkueriin sisältyisi samanlaista riskiä, varoittaa tapahtuman matchmaker Petri Paimander

 

–          Toisaalta Juho on lähietäisyydellä vahvempi ja taitavampi kuin hieman haavoittuva Bunting. Eli lähelle on päästävä ja siellä Häjy kyllä möyhentää Etelän miehen voimat vähiin. Huippuesityksellä keskeytysvoitto on kahdeksannen erän korvilla otettavissa, jatkaa Paimander analyysiään.

 

Illassa laadukas nyrkkeily- ja viihdepaketti

Vaikka pääottelu onkin illan kruunu, niin neljässä esiottelussakin on luvassa yllin kyllin katsottavaa. Pohjanmaan omat pojat Mika Haapasalmi ja Mika Ritala ja Kemin tyrmääjä, pitkänhuiskea Henri Kekäläinen kohtaavat nimittäin neljäeräisissä otteluissa tiukat haasteet Serbian suunnalta.

Lisäksi Haapojan ex-valmentaja CJ Husseinin tappioton keskisarjan lupaus Alan ”The Avalanche” Higgins palaa Pohjanmaalle. Kauhavan Hela-Kiekon pelipaitaa ylpeydellä kehään kantava härmäläisten ”vävypoika” Higgins hakee PowerParkista uran kahdeksatta voittoaan vielä julkistamattomasta vastustajastaan.

 

Ilta jatkuu Seiskan Hittibileillä

Tähän ennennäkemättömään tapahtumaan showta ja laadukasta viihdettä tuo 7 Päivää-lehden Hittibileet. Esiintyjinä kaikkien tuntema legenda lavalla Matti Nykänen, Suomen hauskin drag-tähti Marko Vainion  Miss Divet Show ja seksikästä tanssienergiaa Dazzling Ladies´n tyyliin. Illan juontajina Ring Announcer Tuukka Koistisen kera Eeva Jaakonmaa ja Jari Peltomäki.