Haapoja matkalla raskaaseen keskisarjaan

Juho Haapoja on jälleen kovan paikan edessä
Briedis_Airich_Haapoja
Mairis Briedis, Konstantin Airich &  Haapoja

Raskaaseen keskisarjaan (Light heavyweight 79,4kg) alemman raskaansarjan painoista (cruiserweight 90,7kg) matkalla oleva Juho Haapoja lopetti hiljattain sparrileirin Riikassa (kuva) ja on päättäväisesti matkalla uuteen painoluokkaan vaikkakin edellisessä painoluokassa on ollut tarjolla rahakkaita korkean profiilin otteluita.

– Olen passannut cruiserin matsitarjouksia mm. Eglannin Tony Bellew’ta ja Saksan Noel Gevoria vastaan, sillä fokukseni on nyt raskaassa keskisarjassa.

Haapoja ottelee seuraavan kerran Savonlinnassa elokuun 16. päivä ja siellä ottelupainot on sovittuna 83 kiloon, siitä on enää noin 4 kiloa viralliseen raskaan keskisarjan ottelupainoon

– Suunnitelmana on nyt ensin saada painot kohdilleen ja Savonlinnan matsi onkin sovittuna 83 kiloon. Se on ensimmäinen etappini. Tarkoituksena on saada harjoituspainot pyörimään 85-86 kilon hujakoille, josta se on sitten helppo vetää sinne 79,4 kiloon.

Haapojalle on alustavasti suunnitteilla loppuvuoden puolelle sellainen ottelu, joka mahdollisesti nostaisi ylihärmäläisen Euroopan ammattinyrkkeilyliiton EBU:n listoille.

– Mielenkiintoista tulee olemaan, miten nopeustasoni säilyvät tai paranevat alemmassa sarjassa. Olen kuitenkin tottunut olemaan nopea sekä raskaassa että alemmassa raskaassa sarjassa. Tulemme tulevan vuoden mittaan havaitsemaan riittääkö nopeuteni ja muut ominaisuuteni Euroopan huipputasolle.

(Juttua on korjattu: Haapoja on Ylihärmästä ei Alahärmästä)

TUUKKA KOISTINEN