Haapoja matkalla takaisin mestaruuskehään

Juho Haapoja (vas.)

Juho Haapoja Härmä

Tammikuun viimeisenä päivänä palaa Juho Haapoja kotimaisemiensa kehään kun Häjy Haapoja Oy ja Power Park järjestävät toistamiseen Härmä Boxing Night –nimeä kantavan tapahtuman. Viime kesäkuussahan ”Härmän Häjy” iski hyvästit vanhalle painoluokalleen kypsyttäessään Kanadan mestarin Frank Whiten viidessä erässä. Nyt on koittanut aika ensimmäiselle tosi testille uusissa raskaan keskisarjan painoissa, kun edessä on kymmenen erän taival ja vastassa Serhiy Demchenko, 14-7 (10).

Ottelun painorajaksi on sovittu tasan 81 kiloa ja voitolla Haapoja tullee kiilaamaan itsensä sarjan eurooppalaisen haastajalistan kärkikymmenikköön. Sitkeä ukrainalaista vastaan voittoa ei kuitenkaan tarjota kultalautasella ja jo ennen avausgongia edessä on melkoinen kiirastuli, sillä eihän Juho omien sanojensa mukaisesti ole näin kevyissä mitoissa ollut sitten rippikoulun.

Motivaatiota kuitenkin löytyy koko Pohjanmaan mitalta ja etenkin taustavoimien katseet on suunnattu paitsi tähän otteluun niin myös tulevaan Ranskan Mehdi Amarin ja Espanjan Adasat Rodriguezin väliseen EU-mestaruusotteluun. Kyseisen kamppailun voittaja nähtäisiin mielellään kesän korvilla Härmässä.

 

Vastustajallakin mestaruusmeriittejä

Ukrainassa syntynyt, mutta kymmenvuotisen ammattilaisuransa ajan Italiassa asustanut Demchenko on Juhoa vuoden vanhempi, mutta kymmentä ammattilaisottelua kokemattomampi. 21 ottelustaan entinen IBF-liiton Intercontinental-mestari on voittanut neljätoista ja niistä kymmenen tyrmäyksellä.

Viime vuosina melko rauhallista ottelutahtia ylläpitänyt Demchenko antoi viimeisen vahvan näytön kyvyistään vuosi sitten Tanskassa kohdatessaan tappiottoman ruotsalaisen Oscar Ahlinin. Kaikki aiemmat kahdeksan otteluaan tyrmäyksellä voittaneen Ahlinin iskuteho ei Demchenkoa hämännyt ja vain skandinaavis-ystävälliset tanskalaistuomarit pelastivat niukimmalla mahdollisella marginaalilla Ahlinin voittajaksi.

 

Yhteensä neljän ottelun ilta

Kymmeneräisen pääottelun ohella härmäläisyleisöä hemmotellaan kolmella muullakin ottelulla. Alahärmän oma poika Mika Ritala tähtää kolmanteen ammattilaisvoittoonsa ensimmäisessä kuuden erän ottelussaan. Henri Kekäläinen puolestaan pyrkii voitokkaaseen paluuseen syyskuisesta pettymyksestään. Myös Kekäläisen ottelu on suunniteltu kuusieräiseksi.

Lisäksi illassa esiintyy entinen nuorten Pohjoismaiden mestari Pauli Klemetti. Entisen raskaansarjan ammattilaiskunkkumme Sami Elovaaran valmentama iisalmelaislähtöinen Klemetti on nyttemmin asettunut Ouluun ja avasi ammattilaisuransa voittoisasti viime lokakuussa.

Lipunmyynti: Perus (20€) ja ringside (50€) lippupalvelu.fi ja Road House info 010 3477 600 tai info@powerpark.fi

V.I.P.-lippujen (125€) myynti Minna Torkkola, 040 7212 669, minna_torkkola@hotmail.com