Haapoja odottaa haastajansa juoksevan karkuun

Ammattinyrkkeilijä Juho ”Härmän Häjy” Haapoja odottaa innoissaan syyskuun 15. päivää, jolloin hän puolustaa Euroopan Unionin mestaruuttaan italialaista Francesco Versacia vastaan Seinäjoki-Areenalla. Titteliottelu on kaavailtu 12-erän mittaiseksi.

 Tittelinpuolustus on Haapojalle toinen. Hän voitti EU-tittelinsä kukistamalla Ranskan mestarin Faisal Arramin ja puolusti titteliään tammikuussa menestyksellä Irlannin mestaria Ian Timsiä vastaan.

 –  Nyt on sellainen odottava fiilis. Treenaan kovaa ja odotan että häkki aukeaa ja elukka pääsee irti, Haapoja kertoo tunnelmistaan.

Haapojalla on vastassaan hyvässä voittoputkessa oleva raskaan keskisarjan Italian mestari Francesco Versaci, joka voittanut 19 ottelustaan peräti 18. Italian mestaruuden lisäksi Versaci on voittanut urallaan WBC-liiton Välimeren alueen tittelin ja IBF-liiton nuorten mestaruustittelin.

 – Italialainen on ulottuva kaveri, joka varmaan yrittää pitää minut kaukana. Minun täytyy leikata kehää hyvin, ettei hän pääse juoksemaan karkuun. Aseet siihen pitäisi löytyä, Haapoja aprikoi.

 – Olen treenannut kovaa Leppävaarassa Pekka Mäen valvovan silmän alla ja sparrannut liikkuvien suomalaisnyrkkeilijöiden kanssa. Nyt kun oma valmentajani CJ Hussein on saapunut Suomeen, niin on aika hioa loputkin palaset kohdalleen.

 Seinäjoki Areenalla isketään 15. syyskuuta yhteensä kuusi ottelua. Haapojan lisäksi suomalaisista ottelemassa ovat Eemeli Katajisto, Jussi Koivula ja raskaansarjan Jarno Rosberg, joka toimi kesällä pitkän aikaa raskaansarjan maailmanmestarin Wladimir Klitschkon harjoitusvastustajana.

 Liput tapahtumaan myy Lippupisteet kautta maan.