Haapoja puolustaa titteliään Italian mestaria vastaan

Juho ”Härmän Häjy” Haapoja puolustaa alemman raskaan sarjan Euroopan Unionin mestaruustitteliään hallitsevaa Italian mestaria Francesco Versacia vastaan Seinäjoki Areenalla 15. syyskuuta. Titteliottelu on kaavailtu 12 erän mittaiseksi.

Raskaan keskisarjan 26-vuotias Italian mestari Versaci on iskenyt 19 ottelussaan peräti 18 voittoa. Italian mestaruuden lisäksi Versaci on voittanut urallaan IBF-liiton nuorten mestaruuden ja WBC-liiton Välimeren alueen tittelin.

– Haapojalla on vastassaan nuori, voittoputkessa oleva italiaano, jota ei ole ikinä tyrmätty. Tästä tulee varmasti kova taistelu mestaruudesta, Haapojan manageri Pekka Mäki ennakoi.

–  Italialainen yrittää varmasti ryöstää Häjyn mestaruusvyön tämän omien kannatusjoukkojen edessä. Versaci ei varmastikaan tiedä millaiseen hornankattilaan hän on tulossa ja kuinka paha kaveri Juho oikeasti on. Itse odotan Juholta todella kovaa näyttöä, Mäki jatkaa.

Haapoja valmistautuu Suomessa

Viime otteluihinsa Lontoossa harjoitellut Haapoja valmistautuu toiseen tittelinpuolustukseensa Leppävaarassa Ringside Gymillä. Viime viikot Haapoja on harjoitellut Pekka Mäen ohjauksessa ja pian Haapojan henkilökohtainen valmentaja CJ Hussein saapuu Englannista luotsaamaan suojattiaan.

– Juho on treenannut hyvin ja uskon, että kuukauden kuluttua Seinäjoen kehässä nähdään tehokkaampi ja kovempi härmäläinen kuin koskaan aiemmin, Mäki jatkaa.

Ylihärmässä asuva 31-vuotias Haapoja voitti EU-tittelinsä viime syyskuussa Helsingissä kukistamalla Faisal Ibnel Arramin ja puolusti titteliään tammikuussa menestyksellä Ian Timsiä vastaan. 21 ottelustaan 17 voittanut Haapoja on rankattu Euroopan listalla viidenneksi ja WBC-liiton maailmanlistalla sijalle 28.

Liput tapahtumaan myy Lippupiste – www.lippu.fi.