Haapojalla tasokas vastustaja Barona Areenalla

TheChallenge

Titteliotteluihin takaisin tähtäävä ammattinyrkkeilijä Juho ”Härmän Häjy” Haapoja, 32, kohtaa Barona Areenalla Espoossa 9. maaliskuuta tasokkaassa alemman raskaansarjan (90,7 kg) Georgian väkivahvan Levan Jomardashvilin, 24.

Euroopan Nyrkkeilyliitto EBU rankkaa molemmat miehet arvolistoilleen. 18 voittoa 24 ottelussaan iskenyt Haapoja on arvostettu Euroopan listalla kahdeksanneksi ja EU-listalla kahdeksanneksi. 36 ottelussaan 29 voittoa taistelleen Jomardashvilin EBU arvostaa EU:n ulkopuolisten maiden arvolistallaan yhdeksänneksi.

 Nuoren georgialaisen voitoista 20 on tullut tyrmäyksellä, kun Haapoja on iskenyt vastustajansa kanveesille 11 kertaa. Jomardashvili on ”Härmän Häjyn” tavoin vahva ja hyökkäävä nyrkkeilijä.

 – P3 Boxingin matchmakerit ovat tehneet hienoa työtä tämän kahden hyökkäystankin kohtaamisen kanssa, jossa punnitaan suomalaisen sisun ja georgialaisen kovuuden ero. Halusinkin Haapojalle vastaan kaverin, joka vastaa tuleen tulella ja Jomardashvili vaikuttaa nuo saappaat täyttävän, tapahtuman promoottori Kalle Keskinen sanoo.

 – Lipunmyynti on hyvässä vauhdissa, voimme positiivisesti todeta sen, että kotimaisen nyrkkeilyillan lipunmyynti ei ole enää yhden tai kahden kotimaisen nyrkkeilijän varassa, jatkaa Keskinen.

 Ylihärmäläinen Haapoja voitti alemman raskaansarjan EU-tittelin vuonna 2011 ja puolusti titteliään kahdesti menestyksellä. Euroopan mestaruudesta Haapoja otteli joulukuussa Saksassa häviten Mateusz Masternakille pisteillä.

 – Nyt katsotaan onko Härmän kundista vielä Euroopan huipun tavoittelijaksi. Kovaiskuisen georgialaisen kohtaaminen kertoo onko Juho valmis hänelle loppukevääksi kaavailtuun huippuotteluun, kommentoi puolestaan manageri Pekka Mäki Haapojan uran jatkokaavailujen osalta.

 Jomardashvili takoi toistaiseksi parhaan voittonsa viime kesäkuussa kukistaen kaikki aiemmat otteluaan voittaneen Luis Rodriguezin vieraskehässä Espanjassa. Georgialaiset kaikki seitsemän tappiota ovat tulleet Euroopan huppuihin kuuluville nyrkkeilijöille.

 Viimeisimmän tappionsa Jomardashvili kärsi viime vuoden huhtikuussa häviten Euroopan kärki-iskijöihin lukeutuvalle Vincenzo Rossittolle niukasti pisteillä 12-eräisessä WBC -liiton International mestaruusottelussa. Tämän jälkeen Jomardashvili on voittanut kolme ottelua.

 Barona Areenan nyrkkeilyillan pääottelussa 9. maaliskuuta ”Prince” Edis Tatli haastaa WBA-liiton Intercontinental mestaruusottelussa mestari Felix Loran. Suomalaisista kehässä nähdään myös Eemeli Katajisto, Niko Jokinen ja Fitim Latifi.

Liput tapahtumaan ovat myynnissä Lippupisteissä kautta maan ja osoitteessa www.lippu.fi. MTV3  MAX ja Katsomo.Fi televisioivat tapahtuman.