Haapojan ura katkolla, Kekäläisen vastus vaihtuu

-Sieltä ne on Unkarin suunnalta huudelleet, että Tamas Lodi tulee päättämään mun uran Seinäjoelle. Saa tulla yrittämään, mutta lauantaina jaossa on vain kakkossijoja, lataa revanssiotteluun valmistautuva Juho Haapoja.

Haapojan osalta suomalaisen nyrkkeily-yleisön muistissa on huhtikuinen tyrmäystappio Lodille. Unkarilainen löi härmäläisen näkemään tähtiä Hartwall Arenan katossa ottelun kolmannessa erässä. Tuon kamppailun jälkeen median edessä nähtiin luonnollisesti pettynyt nyrkkeilijä, joka sanoi harkitsevansa tarkkaan, mitä urallaan seuraavaksi tekee vai tekeekö mitään.

Haapoja ei halunnut jättää nuorattuja neliöitä raju tyrmäyshäviö niskassaan vaan lähti viimeiseen tulemiseen sillä mentaliteetilla, että voitolla kapinat jatkuvat ja tappiolla ripustetaan hanskat naulaan. Nyt tuon tulemisen ensimmäinen näytös käydään ”Härmän Häjyn” kotitantereilla, missä hän on voittamaton.

-Omalla kotiseudullani Pohjanmaan lakeuksilla en ole hävinnyt koskaan, enkä häviä tälläkään kertaa. Näyttämisen halu on aivan valtava. Suomessa ja varsinkin Seinäjoella otteleminen on mulle kunnia-asia, ja sen saa Unkarin ukko kokea nahoissaan pahimman kerran. Nyt minä olen isäntänä talossa, Haapoja tykittää.

 

Kekäläisen vastustaja vaihtuu

Seinäjoella lauantaina käytävä ammattinyrkkeilyilta sai viime viikolla jobinpostia Belgiasta, kun Henri Kekäläisen vastustajan Ilias Acherguintiedotettiin murtaneen peukalonsa viimeistelyharjoituksissa ja päätyneen minimissään kuukauden pakkolomalle.

Korvaavan vastustajan hakemiselle tuli kiire ja etsinnän tuloksena Pohjanmaalle saapuu venäläis-armenialainen Sergey Martirosyan (2 voittoa, 2 tappiota). Samalla ottelun suunniteltu erämäärä pudotetaan kahdeksaan.

– Valtava pettymyshän se alkuun oli, kun Iliaksen vammasta tuli tieto Kemiin, huokaisee asiasta Kekäläinen itse.

– Tuore valmennusyhteistyö Jarno Leppiahon kanssa on sujunut loistavasti ja kaikki oli valmista revanssin ottoon. Belgiassa kärsitty niukka ja ainakin minusta jopa kyseenalainen pistetappio olisi takuuvarmasti lakeuksilla käännetty voitoksi.

– Hyvä, että pääsen kehään. Uusikin vastustaja on oikeasti osaava nyrkkeilijä ja vielä tyyliltään samanlainen lyhyt ja aggressiivinen painostaja kuin Acherguikin. Belgiasta ovat luvanneet, että heti käsivammasta toipumisen jälkeen voidaan suunnitella matsi uudelleen Suomeen – joko seuraavaan Häjy-iltaan tai sitten kotikonnuille Kemiin.

 

Ulkomaanotteluista otettu opiksi

Henri Kekäläinen on suhteellisen nuorella urallaan (11 ottelua) käynyt jo kahdesti maailman valtaliittojen nuorten MM-otteluissa. Matkat Belgiaan ja Englannin Leedsiin ovat tuottaneet pistetappiot, mutta anti on silti ollut positiivinen.

– Ensinnäkin ovathan tuollaiset mahdollisuudet jo itsessään olleet valtavan motivoivia. Pohjoisen perukoiltakin saa tilaisuuksia maailman kehiin. Kokemusta pitkistä otteluista on myös tullut, kun olen nyt kahdesti taivaltanut kymmenen kovavauhtista erää.

– Ja lisäksi niistä on myös nyrkkeilymielessä otettu opiksi. Amatööriajalta saakka on omassa nyrkkeilyssä ollut sellainen puute, että jään helpolla passiiviseksi, kun vastustaja pitää iskumyllyä ja painetta päällä. Varsinaista hätää ei ole, ajatus ja suojaus toimivat, mutta omat iskut eivät vain lähde. Sen takia aloitinkin treenamisen Leppiahon Jarnon kanssa, koska Jarno oli omana aikanaan yksi Suomen hanakoimmista iskujenvaihto-ottelijoista. Hän pystyy siis omasta kehäkokemuksestaan ammentamaan minulle juuri niitä oppeja, joita tässä eniten tarvitsen, Kekäläinen päättää.

TIEDOTE, Loud n’ Live