Haminan ammattinyrkkeilyillan ennakkopaketti

Caramelito

Caramelito Promotions järjestää tulevana lauantaina 30. marraskuuta Haminassa mielenkiintoisen ammattinyrkkeilyillan. Tapahtuma on kokonaan loppuunmyyty ja ottelut voi katsoa suorana lähetyksenä myös SportTV.Fi:n kautta seitsemän euron hintaan.

Huom! Ottelukirjoitusten alta löytyy videoita tapahtuman ottelijoista!

OTTELUT:

Keskisarja 10 erää
Timo Laine, Helsinki – Fitim Latifi, Porvoo

Suomen mestari Timo Laine on mies jonka ottelut ovat lähes poikkeuksetta yleisöystävällisiä. Helpompien vastustajien kanssa Laineella on usein ongelmia ja parempia vastaan hän onnistuu nostamaan tasoaan. Fitim Latifia vastaan Laine saakin nostaa tasoaan.

Latifi on kaksikosta nopeampi, kovaiskuisempi ja ehkä teknisempikin. Jos ottelu olisi esimerkiksi nelieräinen, niin Latifi lähtisi otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Latifilla on kuitenkin ollut tapana väsähtää ottelujen loppupuolella ja pitkä ottelu lisää SM-titteliään puolustavan Laineen mahdollisuuksia.

Luvassa on lähes varmasti iskurikas taistelu. Latifi lähtee otteluun suosikkina ja hallinnee alkua selvästikin. Jos Laine selviää alkuerät vastaanottamatta kovia tällejä, niin loppuerissä osat saattavat vaihtua. Tätä ottelua ei kannata missata!

Alempi raskassarja  12 erää
Janne Forsman, Hamina – Tamas Lödi, Unkari

Molemmat miehet ovat keränneet komeat tyrmäyslistat erittäin heikkotasoisia vastustajia vastaan. Forsman on voittanut kaksikosta hieman parempitasoisia vastustajia ja hän lähteekin otteluun ennakkosuosikkina.

Forsmanin ennakkosuosikin asemaa vahvistaa Lödin listalta löytyvä ratkaisematon jo umpisurkeaa Janos Furedia vastaan. Uusintaottelussa Lödi tyrmäsi Furedin, mutta puolitoista vuotta sitten ratkaisemattomaan päättynyt ottelu kertoo huomattavasti myöhempää voittoa enemmän. Viime Haminan illassa Sami Enbom tuskin olisi jäänyt Furedia vastaan ratkaisemattomaan vaikka toinen hänen käsistään olisi ollut sidottuna selän taakse.

Lödista löytyy netistä vain yksi otteluvideo. Siinä Lodi häviää kovatasoiselle Llunga Makabulle kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. Tappio on tuloksena hyväksyttävä, sillä Makabu on aivan eri tason ottelija kuin Forsman. Ottelussa Lodin kehäolemus on kuitenkin hyvin negatiivinen. Hän ei lyö iskujaan perille asti ja tyytyy kohtaloonsa ilman kunnon taistelua.

Forsmanin iskuteho ja rohkeus riittänevät pitämään unkarilaisen kuoressaan siihen asti että ottelu päättyy.

Alempi raskassarja 6 erää
Sami Enbom, Lahti – Gogita Gorgiladze, Georgia

Ammattilaisuransa viidellä helpolla voitolla aloittanut Sami Enbom kohtaa Haminassa ammattilaisuransa tasokkaimman vastustajan, vaikkei georgialaisella erityisen hyviä meriittejä olekaan. Gordiladzen voitoista ei voi mainita ainuttakaan, mutta tappiotteluissaan Dennis Ronertia (L 92-98, 91-99, 90-100) ja Llangu Makabuta (TKO 4) vastaan mies osoitti kuitenkin olevansa kelpo nyrkkeilijä.

Georgialainen lähteenee alussa haastamaan kunnolla Enbomia, mutta huomannee pian lahtelaisen paremmakseen. Enbomin selvä pistevoitto on todennäköisin tulos ottelulle.

Kevytsarja 4 erää
Petteri Fröjdholm, Oulu – Bence Molnar, Unkari

Hyvän amatööriuran omaava Fröjdholm on aloittanut ammattilaisuransa varsin vakuuttavasti kolmella voitolla. Unkarilaisen ottelulistalta ei löydy mitään mikä viittaisi siihen että hän kykenisi taistelemaan voitosta Fröjdholmia vastaan. Isoin kysymys ottelussa lieneekin että selviääkö unkarilainen täydet neljä erää pystyssä vai ei.

Keskisarja 4 erää
Pertti Keita, Oulu – Renat Samedovi, Georgia

Mielenkiintoinen ja ennakkoon varsin tasaisen oloinen ottelupari Kummankaan ottelulistoilta ei mainittavia meriitteja löydy ja Keitalle ennakkosuosikin viitan tuokin oikeastaan vain lähinnä hänen kotikehäisyys.

Keita on kaksikosta ulottuvampi, kovaiskuisempi ja parempikuntoinen. Hän yrittänee hallita ottelua kaukaa. Samedovilla on puolestaan parempi perustekniikka. Jos georgialainen löisi astetta kovempaa kuin hän lyö, niin miehellä olisi hyvät yllätysmahdollisuudet. Hyvän vastuksen hän joka tapauksessa pystynnee Keitalle tarjota.

Raskas keskisarja 4 erää
Mikko Säteri, Helsinki – Mika Ritala, Alahärmä

Kahden aloittelevan nyrkkeilijän kohtaaminen. Kummallakaan ei ole mitään mainittavia meriittejä nyrkkeilystä. Säteri lienee kaksikosta hieman isompi ja vahvempi, kun taas Ritala on miehistä hieman kokeneempi.

NEGATIIVISTA TAPAHTUMASSA:

– Ylimainostus. Janne Forsmanin ja Tamas Lödin kohtaamista mainostetaan Euroopan mestaruusotteluna, vaikka Boxrec.Com -sivuston tietokonepohjaisella Euroopan listalla Lödi on sijalla 82 ja Forsman sijalla 57. Lisäksi Markus Lammi hehkutti tallin tiedotteessa tulevaa iltaa ”Suomessa järjestettävistä tapahtumista ehkäpä koko vuoden laadukkaimmaksi”. Tuolle väitteelle on täysin mahdotonta löytää minkäänlaisia perusteita.

POSITIIVISTA TAPAHTUMASSA:

Tasaiset otteluparit ja mielenkiintoinen Suomen mestaruusottelu.

VIDEOITA TAPAHTUMAN OTTELIJOISTA:Ilunga Makabu vs Tamas Lodi 2013-03-30 by tiguidou421