Haminan nyrkkeilyiltaan muutoksia

Caramelito

Haminassa reilun kuukauden kuluttua 30. marraskuuta pidettävään Takaladon Boxing Night 2 -tapahtumaan on tullut muutoksia, kun Sami Enbomille ja Aki Selesmaalle vastustajaksi suunnitellut Irlannin Michael Sweeney ja Tanskan Ole Buller Carlsen peruivat Haminaan tulonsa.

Sami Enbomille on jo löytynyt hyvälistainen vastustaja. Aki Selesmaa sen sijaan jää ilmeisesti kokonaan pois tapahtumasta ja hänet korvaa Pertti Keita, jonka vastustajaa ei ole vielä julkaistu.

Georgialainen 20-vuotias Gogita Gorgiladze on Enbomin vastustaja kuusieräisessä alemman raskaansarjan ottelussa (90,7 kg). Hän on voittanut kaikki 16 kotimaassaan käymäänsä otteluaan ja niistä peräti 13 tyrmäyksillä. Nuorukaisen voitoista ei mikään ole erityisen merkittävä.

Ulkomailla Gorgiladze on otellut kahdesti. Todella tasokas Ilunga Makabu nujersi georgialaisen helmikuussa neljännessä erässä. Tämä kertoo siitä ettei Gorgiladze ole nopeasti tyrmättävissä. Makabu on niputtanut nopeammin muun muassa Haminan illassa Janne Forsmanin kohtaavan Tamas Lodin.

Georgialaisen toinen tappio tuli Saksan kovaiskuiselle Dennis Ronertille pisteillä kymmeneräisessä ottelussa. Tuomarien pisteet olivat kotikehän miehen eduksi 100-90, 99-91 ja 98-92.

Euroopan ammattinyrkkeilyliitto EBU arvostaa Gorgiladzen Euroopan Unionin ulkopuolisella arvolistallaan sijalle 11. Tämä lienee ensimmäinen kerta kun Caramelito Promotionsin illassa vaasalaistallin nyrkkeilijä kohtaa EBU:n huomioiman  nyrkkeilijän.

Katso video Gordiladzen (punaiset pöksyt) ottelusta: