Haminassa isketään lauantaina 16. helmikuuta

Lauantaina 16. päivä kuluvaa kuuta Ruissalon Liikuntahallilla Haminassa isketään Takaladon Boxing Night. Caramelito Promotionsin järjestämässä tapahtumassa nyrkkelevät suomalaisista Janne Forsman, Sami Embom, Petteri Fröjdholm, Jussi Koivula, Teemu Tuominen ja Fitim Latifi.

Janne Forsmanin ja Jozsef Nagyn välisestä pääottelusta tulee myöhemmin isompi ennakkojuttu, mutta alla käsitellään lyhyesti tapahtuman esiottelut.

Petteri Fröjdholm – Ruslans Berdimuradovs (Latvia) 4 erää

Entisen huippuamatöörin Fröjdholmin ammattilaisdebyytti on jännä nähdä, etenkin kun vastustajakin on ilmeisesti kelpo nyrkkeilijä. Kaksi kertaa Latvian salikilpailuissa voittoisasti nyrkkeillyt Berdimuradovs kokenee uransa avaustappion tasokasta Fröjdholmia vastaan.

Jussi Koivula – Arvydas Trizno (Liettua) 6 erää

Trizno on hyvä nyrkkeilijä. Suomalaisista hän on kukistanut Aki Selesmaan, otellut ratkaisemattoman Roope Puumalaisen kanssa ja hävinnyt hajaäänin Jarkko Jussilalle. Muillakin ulkomaanreissuillaan Trizno on tarjonnut kelpo vastuksen Euroopan huipputasonkin ottelijoille. Koivula on tästä huolimatta selvä suosikki. Tällä kertaa Koivulalta ei kuitenkaan voi odottaa keskeytysvoittoa. Selvä pistevoitto olisi Koivulalta hyvä suoritus.

Sami Embom – Janos Furedi (Unkari), 4 erää

Heikkotasoinen unkarilainen ei ole voittanut yhtään viidestä ottelustaan ja hän on pelkkä välipala kyvykkäälle Embomille. Ison kysymys lienee se, että tyrmääkö Embom vastustajansa tai saako unkarilainen täyden 12 minuutin verran selkäsaunaa.

Teemu Tuominen – Dmitry Pankratov (Venäjä) 4 erää

Odotettavissa on varsin tasainen ja kova taisto, vaikkei erityisen laadukas.  Tuominen ei ole erityisen taitava nyrkkeilijä, mutta vahva ja voitontahtoinen kylläkin. Pankratov on myös kelpo taistelija. Suomessä hän on hävinnyt Jarkko Jussilalle ja Timo Laineelle, mutta osoittanut molemmissa otteluissa olevansa varsin kova luu. Tuominen voittanee ottelun, muttei liian helpolla ja kyllä Pankratovilla on realistiset yllätysmahdollisuudetkin.

Fitim Latifi – Artem Karasev (Liettua) 4 erää

Viime ottelussaan Norjan Alexander Jacobsenin vakuuttavasti voittanut Fitim Latifi lähtee otteluun selvänä suosikkina. arasevin tilillä on kaksi salikilpailuvoittoa ja pistetappio kelpo tasoiselle latvialaiselle kehien kiertolaiselle. Nämä asiat kertonevat sen että Latifi mitä todennäköisemmin voittaa, muttei välttämättä helposti. Liettualaiset nyrkkeilijät ovat yleensä olleet astetta latvialaisia tasokkaampia.